Amikor az álmunkban meghalunk miért ébredünk fel?
Marhaság amit mondasz. Ha végigálmodná sem halna meg.
#3, valahogy nem értetted meg, amit mondtam.
Amúgy igaz: azért ébredünk fel, mert ez az álom sokkot okoz, arra pedig mindig felébredünk.
#5.
Nem minden esetben...Nekem pl volt olyan, és legutóbbi ilyen jellegű álmom visszamenőleg, hogy meghaltam ugye álmomban...a történet röviden és tömören annyi volt, hogy egy kisebb óceán melletti városban voltam, és egy baromi nagy, talán 40-50 méteres szökőár zúdult a városra, és szemben álltam a hatalmas vízoszloppal, s láttam ahogy közeledik, és képzeld nem az volt, hogy ráparáztam, hanem megbékéltem az elkövetkezendő dologgal, hagytam hogy rám zúduljon a hatalmas víztömeg, és elsöpörjön...gyakorlatilag az álomban "hirtelen halálom" volt, és ugye felébredtem az ágyamban, és hogy ébredtem? totál kisimultan, higgadtan, semmi erős szívverés, semmi sokkhatás, sőt talán azt is megkockáztatom, hogy kipihent tudatállapotban, nyugodtan...
Kérdező.
Jó eséllyel azért ébredünk fel az álombeli halál következtében, mert az emberi tudat/elme szempontjából a halál egy tudatállapotnak a végét jelenti, és átesel egy másik tudatállapotba...nos pedig az álom egy tudatállapot, amiben ha meghálsz, átesel a másikba...vagyis felébredsz...kérdés, hogy ez tudatállapot-módosulás fennáll e az igazi biológiai halál esetében is.
Mellesleg az a gyanúm, hogy nem feltétlenül ébred fel az adott egyén ilyen esetben...mindig attól függ, hogy miről szól az álom, vagy mit akar "sugallni", mik a befolyásoló tényezők...ha például láttál egy olyan filmet, amiben halál utáni életről van szó olyan formában, hogy a filmbeli történések nagy részben a halál után játszódnak, és ez belefonódik az álmodba, akkor valószínűleg nem ébredsz fel az álombeli halál után, ugyanis az álomban nem a klasszikus halál témája jelenik meg, hiszen a megnézett film nagyban befolyásol, hanem egy "kitalált", amikor a halál gyakorlatilag semmi extra dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!