Mit tegyek? Helyes ez a felfogásom vagy nem?
Sziasztok. Nem tudom hova kellene irni ezt a kérdést, azért írom ide.
Nos a gondom az lenne, hogy én hiszek istenben, de... elitélendő vagy sem sose gyóntam papnak. És nem is akarok. Ez olyan dolog szerintem ami csak rám tartozik. Istennek én is el tudom mondani. Ahoz minek a pap? De most komolyan?? Szeretném a bűneimet megtartani magamnak és nem egy idegen vagy esetleg egy ismerős papnak elmondani. Ez szerintetek baj? Hisz elméletben isten hall és lát minket. Akkor mit közvetítt itt nekem a pap?
A Katolikus vallas szerint kell papnak meggyonnod. A kersztenyseg szerint egyedul Istennek kell megvallanod buneidet, s bocsanatot kerni. O feltetlenul megbocsat.Azutan pedig meg kell bocsatanod Magadnak is, hogy ne hordozd a mult serelmeit.
Ha gondolod, keress egy kereszteny kozosseget, ahol fejlodni tudsz az igaz es csodas uton. :-)
Kedves Kérdező!
Szerintem helyesen gondolkodsz. Nem az egyház szabályainak kell megfelelned.
#2 nagyon helyesen írta le a lényeget.
Támogatás gyanánt két idézet:
"Protestáns bűnvallomás
A bűnöknek a papok előtt való megvallását, a fülbegyónást a protestánsok elvetették, mert szerintük a bűneiket csak Istennek gyónhatják meg ki-ki az imájában vagy együtt az egész templomi gyülekezet, a lelkész előimádkozása mellett együttesen elmondott imában. A protestánsoknál ennek az imának az elmondása a tulajdonképpeni gyónás, de mivel közvetlenül ezután következik az úrvacsora, a protestánsok a gyónáson az úrvacsora vételét értik."
"A zsidó vallás bűnbocsánata
A zsidó vallás ünnepnapjainak hagyományos imádságoskönyve szerint az imádság, a megbánás és a „cedókó” (jótékony tettek) által lehetséges a bűnök bocsánata. A zsidók szerint az emberek ellen elkövetett bűnöket (az Isten ellen elkövetett bűnökkel szemben) előbb a lehetőségekhez képest jóvá kell tenni; jóvátétel nélkül nem lehetéges a bűn megbánása és a feloldozás"
Ui: egy "nem hívő" (legalább is, a közfelfogás szerint)
1. nem kell paphoz menned.
2. Istent nagy kezdőbetűvel írjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!