Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi bajom van, hogyan segíthete...

Mi bajom van, hogyan segíthetek magamon?

Figyelt kérdés

-Ha mondok valamit akárkinek, utána azon gondolkozok, hogy húú mi van ha hülyeséget mondtam, rettentően rágörcsölök.

Volt, hogy egy tanárnak jónapot helyett jóreggelt köszöntem délután és rettenetesen szégyeltem magam,ilyen kis apróság miatt képes voltam egész nap idegeskedni, hogy milyen fogyi vagyok és jajj most milyen véleménye van rólam az embereknek.

Nem bírok leszarni másokat pedig próbálom, de tudat alatt mindig meg akarok felelni és erős szorongás formájában jön ki.

Pedig mondogatom magamban, hogy leszarok mindent és mindenkit, de ennek ellenére erőssen függök mások véleményétől, betegesen.

Például ma voltam uszodában és nem mertem úszni, mert féltem, hogy kiröhögnek, azt hiszem mindenki engem figyel és kritizál.

Manapság nincs sok kedvem emberek közé menni, mert kimerítenek az emberi kapcsolatok.

Nagyon erős bennem az az érzés, hogy kibeszélnek a hátam mögött vagy ketyósnak néznek.

Nem tudok hangosan beszélni.

Ha elbénázok valamit folyton mások reakcióját lesem és lefagyok.

Idegesít ha rám néz valaki.

Értéktelennek érzem magam, mert a környezetem nagy részének van barátnője, munkája iskola mellett, jogsija stb.

De ugyanakkor vágyok arra hogy legyenek barátaim és kapcsolataim.

Van ennek a dolognak, érzésnek valami elnevezése?

és hogyan lehet örökre megszüntetni ezt mert semmi életem nincs.

20 éves fiú vagyok.

2016. febr. 9. 17:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Pár lépést már megtettem: leszoktam a dohányzásról és a számítógépes játékfüggőségről.
2016. febr. 9. 17:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát szerintem lenne akaraterőm hogy változtassak ezen is
2016. febr. 9. 17:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Írok még pár dolgot: Pl nem merek felvenni fülhallgatót az utcán.

Nem veszek fel olyan, ruhát kiegészítőt amiért megbámulhatnak mondjuk, pedig tetszene a stílus.

Már berögzült nálam, hogy lehajtom a fejem és a szemem is lesütöm ha jön szembe valaki, vagy beszélek valakivel.

2016. febr. 9. 17:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Gondold már végig, mikor te más embereket megfigyelsz, téged érdekelnek rajtuk ezek a felsorolt dolgok?

Mert szerintem nagyívben lesz_rod. Hát elárulom, hogy ez kölcsönös.

Senkit az égadta világon nem érdekelsz. Még ha tényleg ketyós is lennél, szerinted érdekelne bárkit is? Téged érdekel, ha ketyóst látsz? Egyáltalán azt gondolod, hogy ketyós, ha jó reggelt köszön délután?

Szerinted a tanár micsinált mikor ezt meghallotta? Elmesélte mindenkinek akivel találkozott, a tanáriban, minden osztályban, otthon? Elment kocsmába, és ott is azt mesélte, hogy az a gyerek jó reggelt köszönt (méghozzá délután!) nagyokat hahotáztak rajta? Még elalvás előtt is ezen járt az agya, mosolyogva aludt el?

Miért kell annyira egy munka? Téged érdekel ha a barátaidnak épp nincs? Ha nincs, már kerülöd is őket, olyannal szóba se állsz?

Te ott állsz az uszodában stopperrel a kézben, lesed hogy ki az aki nem úszik tökéletesen, és ha látsz olyat, akkor az a legfontosabb, hogy kritizálod, kineveted?

Vannak gyökér emberek, meg pletykás emberek, de kb. az emberek 5-10%-a csak, és fel lehet őket ismerni. És szépen lerázni.

Ha előjönnek ezek a gondolatok, csak gondold végig még egyszer és rádöbbensz, hogy baromság.

Szerezz egy munkát, vagy dugj meg pár nőt, és elmúlik.

2016. febr. 9. 18:14
 5/7 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy ezt tapasztaltam, sokszor kiröhögtek ilyenekért és hangoztatták. (középiskolás élmények..)

Van egy gyerek, akit a csoporttársaim kibeszélnek a háta mögött, megalázó dolgokat terjesztenek róla stb. ő a gúnyolódásuk témája.

és igen rengeteg ember van aki ilyenekkel foglalkozik, mások hibáit keresi, cinkeli.

Nem tudom, lehet hogy csak én fogtam ki eddig ilyen társaságokat.

2016. febr. 9. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem ez a jellemző.

De amúgy is, mit számít? Nem mintha örök életedre össze lennél zárva velük egy kis faluba.

2016. febr. 9. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:

szorongás, szociális fóbia ezek mind mind krónikus megfelelési kényszert váltanak ki az emberből.

ugye többször van veled olyan, hogy egy apróságon napok, hetek vagy akár hónapok után is képes vagy rágódni -hogy vajon megbántottam e vele? vagy hülyét csináltam e magamból?

halak jegyűeknél ez gyakori, hogy többször újra átélik az adott számukra kínos szituációt, majd sokáig őrlődnek rajta.

nagyon érzékeny lelkivilággal rendelkezel, ami sajnos elég sok kárt okoz a mindennapi éltedben.

nem tudom csináltál e MBTI tesztet, ha nem akkor itt megcsinálhatod, ha van kedved és időd:

[link]

szerintem ISFJ fog kijönni.

(a linkelt oldal egy fejlesztés alatt lévő béta verzió, az eredeti már leépítés alatt van, nemsokára meg is szűnik, de az értékelés végén kijött eredményt egyenlőre a régi oldal [link] tetején tudod megnézni)

mindenképp kellene neked egy barátnő, és sok társaségi élet, akkor nem lenne időd elmélkedni a dolgokon.

2016. febr. 10. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!