Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintem depresszió. Hogy...

Szerintem depresszió. Hogy segíthetek magamon?

Figyelt kérdés
Már egy ideje így van (pár hete), hogy szinte semmihez sincs kedvem. Barátaim hívnak sokszor, hogy menjünk a városban valamerre, nincs kedvem szinte soha elmenni, utcára menni sincs, számítógépen sem találom fel magam, se sehol. Egyszerűen nincs semmihez kedvem, nem tudom mit csináljak. Ez mitől van és hogyan tudnék segíteni magamon? Pszichiáter-hez szégyenlek elmenni ilyennel és tudatmódosító szereket sem szeretnék szedni. Köszönöm a válaszokat előre is.
2011. dec. 3. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Szedj B-vitamint, szedj cinket, ne cigizz és kávézz, ne igyál alkoholt, nap közben sokat mozogj, kevesebbet gondolkodj a jövődről és az életedről. Ha nem segít, menj orvoshoz.
2011. dec. 3. 18:02
 2/4 anonim ***** válasza:

pszichiáterhez szégyenlek elmenni ilyennel = ezen kéne változtatni.

a pszichiáter orvos, a depresszió népbetegség, tehát mondjuk a nap felében csak depressziósokkal foglalkozik, egyáltalán nem értem, miért kéne szégyenkezni előtte.

ha megengedheted magadnak a pszichoterápiát, akkor pszichológus menj, úgy elkerülheted az orvost, és a gyógyszereket, de kemény meló, sokáig tart, mire javulást észlesz (igaz, a javulás tartós), és nem is olcsó.

2011. dec. 4. 09:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet! Nekem is sokszor van,hogy még élni sincs kedvem.Hidd el egy pszichológus segítene!:) Miért lenne szégyen,ha valaki oda jár? Egyáltalán nem szégyen!Fordulj mielőbb hozzá,mert lehet,hogy nemsokára jobban és jobban leszel depressziós és tehetsz magadban kárt.Érdemes lenne elmenni hozzá.Sokan mondják,hogy én nem megyek pszichológushoz,mert nem vagyok bolond! A pszichológus nem a bolondokkal foglalkozik,hanem a lelked gondjaival,bajaival.
2011. dec. 4. 19:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.,Valószínű, hogy akkor erőt veszek magamon és elmegyek egy pszichológushoz.
2011. dec. 5. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!