Mániákus depresszió, skizofrénia, vagy egyik sem?
Nagyon durván változik a hangulatom... egyik másodpercről a másikra... kb úgy marad 3-4 hétig, majd semmi de abszolut semmi elöjel nélkül... Szomorú, flegma, leszarom hangulatban vagyok, Tv-zek, ebédelek, bármit csinálok egy pillanat alatt megszáll valami és kész... Boldog leszek. Egyből pozitívan látok mindent s ez úgy is marad hogy 1 hétig, 1 hónapig... majd ugyan ilyen durván vissza. De van nap amikor ez többször is lejátszódik...
Mitől van ez? Mit tehetek? Tegyek ellene?
ez egy erőteljes hangulatingadozás. Ha tudsz tanulni, dolgozni, szeretni, kommunikálni másokkal rendesen, akkor szerintem nem kell semmit csinálni, ilyen a természeted.
Ha ezekben akadály (ami úgy tünt nem , hanem csak zavaró , hogy ingadozik a hangulatod), de ha akadályoz valamiben, akkor jó lenne egy pszichológussl megbeszélni. (a pszichiáter nem kérdez semmit, teletöm gyógyszerrel, amit egy életen át szedhetsz) a pszichológus talán megtalálja az okokat, ami miatt ilyen labilis vagy, és akkor harmonikusabb lehetsz.
Nem tudom, hogy konkrétan mániás depresszió, hangulat ingadozás vagy valami más-e a neve ennek az állapotnak, de NEM SKIZOFRÉNIA. Skizofrénia akkor lenne, ha látomásaid lennének - olyan embereket látnál és hallanál, akik nem léteznek, hangokat hallanál a fejedben, amelyek kényszerítenek valamire (pl. arra, hogy valakit bánts), céltalanul járnál-kelnél az utcán, mikozben csettintgetsz/futyulsz/kohogsz és azt hiszed, hogy éppen a titkos szolgálat titkos embereinek titos uzenetet adsz így át... és még sorolhatnám. Apám skizofrén, így sajnos otthon vagyok a témában.
Amúgy lehet, hogy csak túl sok idod van gondolkodni, azon filozofálni, hogy boldog vagy-e és túlságosan beleéled magad ebbe. Én is voltam hasonló állapotban, amikor befejeztem a sulit, de nem volt munkám és egész nap csak az élet értelmén agyaltam és azon, hogy vajon boldog vagyok-e, boldog leszek-e és amikor ezen járt az eszem, akkor rádobbentem, hogy milyen sivár az életem - se kapcsolatom, se munkám, se saját pénzem, és így bele szomorodtam és depis lettem. Aztán rájottem, hogy milyen jó, hogy egészséges vagyok, vannak a kornyezetemben emberek, akik szeretnek és újra jó kedvem lett és ez így ment korbe-korbe. Utána szerencsére találtam munkát és nincs idom sem kedvem hangulat-ingadozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!