Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon a lelkemre veszem ha...

Nagyon a lelkemre veszem ha valaki leszid ha valamit rosszul csinalok Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Nagyon szegyelem magam ha valaki megszol,vagy leszid ha rosszul csinalok valamit...Mindig magamat okolom ezert,ezek jarnak a fejemben,hogy milyen buta vagyok,hogy nem figyeltem oda meg ilyesmi.Mit csinalhatnek,hogy ne vegyem fel ezeket a szidasokat vagy a ballepeseimet?

2015. dec. 31. 14:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne hibázz. :D
2015. dec. 31. 14:51
 2/12 A kérdező kommentje:
jo is lenne ha nem tudnek hibazni :)) de sajnos benne van az eletben :))
2015. dec. 31. 14:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Akkor megválaszoltad a saját kérdésed. :D
2015. dec. 31. 14:57
 4/12 A kérdező kommentje:
De en nem a hibaimat veszem fel..hanem a szidast amit kapok erte!!
2015. dec. 31. 14:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy írtad, hibázni emberi dolog. Ha mások azért szidnak téged, mert emberi vagy, az nem a te tudatlanságod jelképezi.
2015. dec. 31. 15:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Túlérzékeny vagy mint sokan mások, én is ilyen voltam(ma is egy kicsit), ahogy mondani szokták vedd be a leszarom tablettát. Nézz South Parkot, az nekem segített :D.

Esetleg próbáld ki a valeriánát, a nyugtatók segítenek h ne érdekeljen annyira a környezeted.

2015. dec. 31. 15:13
 7/12 Blade Bone ***** válasza:
Szólj vissza bátran! Vannak akik hibáznak és mégis nyeregben vannak, mert senki nem meri őket megszólni, mert ha mégis támadást kapnak.. És lévén, hogy a normális ember igyekszik elkerülni a konfliktusokat, egy idő után megtanulnák, hogy nem jó veled kekeckedni, így vagy normális hangnemben tudatnák hogy mi a gondjuk, vagy békénhagynának.. Ha folyton engedsz mindenkinek, sosem fogsz tekintéjt szerezni magadnak és el fognak nyomni egész életedben.. Én is egyébként hasonlóan konfliktus kerülő vagyok, de annyi különbséggel, hogy észreveszem hol kell meghúzni a határt, és olyankor bármilyen eszközzel megvédem magam és az igazam, ha tetszik az ellenfélnek, ha nem.. Ha ez sem használ, jelezd az illetékes munkaadónál a gondot és kérj másik embereket magad mellé, de ezt csak végső esetben, ha nem juttok dűlőre egymás közt.. Ha nem munkahelyes dologról van szó, akkor is állj ki magadért, mert nem egy lábtörlő vagy, ha nem tudják normálisan tudatni veled a hibát, akkor inkább ne is szóljanak..
2015. dec. 31. 16:24
 8/12 Blade Bone ***** válasza:
*tekintélyt*
2015. dec. 31. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam, legalábbis a kritikára is nagyon érzékeny voltam és ha nagyot hibáztam, amit szóvá tettek, akkor mindig egy ideig összeomlottam legbelül.

Ha szídnak, az tényleg rossz, de azért már igazán nem kell bűntudatod legyen, mert valaki megszól.

Nekem is arra kellett rádöbbennem sok esetben, hogy ha valaki kioktat, szól a fontosabb hibáimról(pl. amiről én is érzem, hogy fontos, ezért bánom), azzal jót akar, nem pedig rosszat.(pl. szülők, közeli hozzátartozók, tanárok, stb.)

De gondolj arra is, hogy ha olyan emberekkel lennél körülvéve, akik sohasem szólnának semmiről, esetleg olyan helyzetekben sem, amikor igazán fontos lenne, és tanulnál belőle, az sem lenne jobb. Leszámítva, amikor semmit sem tanul az illető abból, amivel megszólják, akkor tényleg nem több egy zavaró odaköpésnél.

2016. jan. 1. 22:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Normális esetben az ember nem úgy kapja-adja a kritikákat, hogy bárki is azt hinné, hogy azt előre kellett volna tudd, de ha rendszeresen elköveted azokat a hibákat, nemtörődömségből, az más, akkor igazán csak tőled függ, hogy mit akarsz csinálni.
2016. jan. 1. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!