Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 7. osztályos vagyok és kitűnő...

7. osztályos vagyok és kitűnő tanuló. Anyáék szerint el kellene döntenem, hogy melyik tantárgy érdekel igazán és azt kellene nagyon jól tanulnom, a többit, meg háttérbe szoríthatom. Szerintetek, hogy lehet eldönteni?

Figyelt kérdés
2015. nov. 23. 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bárhogy is döntesz, ne hanyagold el a többi tantárgyat sem, mert szükséges az általános tudáshoz. Nagyobb lesz a problémamegoldó képességed és jobban át fogod látni a gyakorlati összefüggéseket az egyes tudományágak között.
2015. nov. 23. 21:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Példaként mondok neked egy orvost, aki a beteg törött lábszárcsontját lapos fém darabbal rögzitette, de hónapokon keresztül nem birt összeforrni a csont. Az orvosnak egy statikus barátja adta a tanácsot, hogy a lapos fémet cserélje ki L keresztmetszetű fémdarabra. A beteg csontja rövid időn belül összeforrt. A lapos keresztmetszet a lapjára merőlegesen sokkal kevésbé merev, mint az L keresztmetszet. A statikus ezt tudta, az orvos nem. Szükség van az összefüggések ismeretére. És ez csak egy példa volt.
2015. nov. 23. 21:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Melyik az a tantárgy, amit a legszívesebben megtanulsz, illetve legkönnyebben értesz meg? Van-e olyan terület, ami mindig is érdekelt a tanórákon felül is (pl. szívesebben tájékozódsz töriből, esetleg imádod az irodalmat, az idegen nyelvet úgy, hogy sulin kívül is gyakorta foglalkozol ezekkel)? Van olyan tantárgy, amiben különös tehetséget érzel? Vagy esetleg olyan hobbid van-e, amihez szorosan kötődhet egy tantárgy ( pl. szereted járni a természetet - biosz, szeretsz verset írni - magyar, szereted az ismeretterjesztő filmeket és csatornákat, és szívesen tájékozódsz földrajzzal kapcsolatban)?

Engem pl a tantárgyak sosem érdekeltek igazán, én rajzolni szeretek, és fotózni. De utólag én pl a magyart, a törit, a földrajzot és a bioszt erősítettem volna, mert ahogy benőtt a fejem lágya rájöttem, hogy engem ezek érdekelnek. Bátyám pl a fizikát és a matekot szereti. Engem mindig érdekelt a kémia, de ahhoz h*lye vagyok, és annyira viszont már nem érdekel, hogy erősítsem ezt.

De ha szereted a kihívásokat, akkor olyan tárgyat válassz, ami nehezebben megy, viszont érdekelne.

Remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok. Majd válaszolj. :)

2015. nov. 24. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, nagyon jól esett, hogy időt szántatok rám.Talán a biosz érdekel a legjobban, de a törit könnyebben tanulom. Azt hiszem a töri tanárom sokkal jobb, érdekesebben magyaráz, szinte megragadnak az ember fejében a gondolatok, már az órán is. A biosz sokkal sokrétűbbnek tűnik, rengeteg az új infó, többet kell itthon tanulni, de egy-egy versenyre való felkészüléskor kiderül, hogy mennyi mindent nem tudok még. A matekkal jól megvagyok, verseny eredményeim is vannak (megyei 4-5-6 helyezések) de azt kicsit unalmasnak találom.Persze azt tudom, hogy az angolt muszáj nagyon tanulni, hiszen az alap.
2015. nov. 29. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!