7. osztályos vagyok és kitűnő tanuló. Anyáék szerint el kellene döntenem, hogy melyik tantárgy érdekel igazán és azt kellene nagyon jól tanulnom, a többit, meg háttérbe szoríthatom. Szerintetek, hogy lehet eldönteni?
Melyik az a tantárgy, amit a legszívesebben megtanulsz, illetve legkönnyebben értesz meg? Van-e olyan terület, ami mindig is érdekelt a tanórákon felül is (pl. szívesebben tájékozódsz töriből, esetleg imádod az irodalmat, az idegen nyelvet úgy, hogy sulin kívül is gyakorta foglalkozol ezekkel)? Van olyan tantárgy, amiben különös tehetséget érzel? Vagy esetleg olyan hobbid van-e, amihez szorosan kötődhet egy tantárgy ( pl. szereted járni a természetet - biosz, szeretsz verset írni - magyar, szereted az ismeretterjesztő filmeket és csatornákat, és szívesen tájékozódsz földrajzzal kapcsolatban)?
Engem pl a tantárgyak sosem érdekeltek igazán, én rajzolni szeretek, és fotózni. De utólag én pl a magyart, a törit, a földrajzot és a bioszt erősítettem volna, mert ahogy benőtt a fejem lágya rájöttem, hogy engem ezek érdekelnek. Bátyám pl a fizikát és a matekot szereti. Engem mindig érdekelt a kémia, de ahhoz h*lye vagyok, és annyira viszont már nem érdekel, hogy erősítsem ezt.
De ha szereted a kihívásokat, akkor olyan tárgyat válassz, ami nehezebben megy, viszont érdekelne.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok. Majd válaszolj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!