Az mire utal, ha részegen rosszat mondok valakiről akit nagyon szeretek?
Múlt héten sikerül meginnom 4 üveg két decis Kalinkát, és azt mondták a haverok, hogy elég ocsmány dolgokat mondtam egy fontos emberről az életemben. Nem részletezném, elég annyi, hogy mindig ott volt mellettem a trében, sosem ítélkezett felettem, mindig segített. Nélküle valószínűleg már feladtam volna minden álmom...
Mi okozhatta ezt? Az alkohol elvileg csak a gátlásokat oldja, nem? De én nem a gátlások miatt nem mondanék rosszat róla józanul soha, hanem mert szeretem. Lehet, hogy elindultam azon az úton aminek a végén a feleségét részegen verő apuka áll? Nem szeretnék...
Tudod 2 ember mond igazat: a kisgyerek es reszeg ember.
De fogalmam sincs hogy miert...
Van egy jó megoldás, ne igyál.
Egyébként az is lehet, hogy van egy kis tudatalatti rossz érzés irányába mégiscsak, akár irigység, akár amiatt hogy sokat ott volt melletted és látott a rossz dolgokban.
Meg az is lehet, hogy csak szimplán hülyeséget hoz ki belőled az alkohol. Nem mindig utal valamire.
Mert sok mindennel (és sok mindenkivel) szemben vegyes érzelmeink vannak. Az ilyen belső ellentéteket többnyire úgy dolgozzuk fel, hogy az ellentétpár gyengébbik felét (ez esetben a negatív érzelmeket a szeretteinkkel szemben) megtagadjuk magunk előtt, azaz nem tudunk róluk, de ettől még továbbra is léteznek, működnek.
Ha bővebben érdekel a téma, olvass utána Carl Jung pszichiáter árnyék-modelljének, bár sajnos magyarul csak szakirodalomban lehet érdemben olvasni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!