Nem tudom egyszerűen, hogy mihez kezdjek az életemmel? 19F
Most kezdtem a főiskolát gépészmérnök szakon, duális képzésen is részt veszek, ami annyit tesz, hogy vizsgaidőszakban és nyáron (aug. kivéve) dolgozni kell 8 órát, kivéve zh és vizsganapokat. Így ezen a féléven jó az anyagi fedezetem, mert kapom a pénzt a cégtől akkor is, ha nem dolgozok, szóval 80k jön a számlámra havonta. (Még nem kaptam meg az első fizut, majd jövőhéten.)
Szóval ez van most. Ez a második hetem a suliban, de folyton csak a matek és számolás megy. INTP vagyok, reál tantárgyak kellenének, hogy menjenek, mennek is, ha gyakorlok, de egyszerűen nem szeretem ezeket. Olyan, mintha 3 matekom lenne, mert fizikán, mechanikán és matekon is csak számolunk, ami nagyon lefáraszt és semmi energiám már délután 4 után még élni sem.
Tehát ez van most.
Mellesleg sok huszonéves csoporttársam van, sőt, fele 22-23 éves, csak páran vagyunk 18-19 évesek, van, akinek már szakmája is van, van, aki másik egyetemre járt, csak átjött ide, van olyan, aki 2 is, akik 2 évet voltak kint külföldön és most jöttek haza tanulni. Ezekből merek következtetni, hogy nem vagyok elkésve semmivel.
Őszintén, ezt a szakot úgy választottam, hogy nem találtam olyat, ami megfelelne, van rokonom aki elvégezte és, mint kiderült édesapám is gépészmérnök szeretett volna lenni, csak neki nem volt megadva a lehetőség. (Testvéremmel és anyával élek, ő már elhunyt.)
Szóval gondoltam egyet (Igazából 4 napig nézegettem a szakokat.) és ez lett.
Közel áll hozzám a számítógép, de sajnos nem infós osztályba mentem, így nem mertem megkockáztatni a proginfót. Közel áll még hozzám a testépítés, csak nem voltak soha megadva a feltételek anyagi szempontból, mivel anya egyedül nevel kettőnket. Most adottak a feltételek a képzésből kifolyólag egy ideig, mert, ha bármiből bukok vagy csúsztatok, akkor minden bizonnyal megszüntetik a szerződést és marad a havi 10k forint, mint tanulmányi ösztöndíj, ebből pedig ismét nem lesz pénzem étrendre, kondibérletre stb.
Félek, hogy netán lesz egy csúsztatásom egy tantárgynál és annyi a pénznek és melónak, így megint nem lenne pénzem kondira és semmire. Ezzel ugye anyának is segítek, mert nem költ az én étkeztetésemre és magántanáromra, mert azt is kifizetem.
Tehát mindent összevetve, annyira eddig nem a szívem csücske ez a szak, de a pénz jól jön és így tudom csinálni azt is, amit szeretek hobbiként. Habár érdekes lesz vizsgaidőszakban dolgozni és tanulni is egyszerre, az biztos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!