Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Napi szinten sírok órákig...

Napi szinten sírok órákig mert senkinek nem felelek meg, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mindent meg teszek a családomért, mindenben segítek, meg főzök 13 éves koromtól még anyám barátnőjének három gyerekére is én vigyáztam és persze a saját a saját két tesómra. Bármit teszek az rossz! És ha rossz kedvük van, akkor is engem találnak be! Mit tegyek hogy ne roppanjak össze a lelki terrorban?

2015. júl. 20. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:
A megfelelési kényszert lejjebb tolni
2015. júl. 20. 20:31
 2/3 anonim válasza:
Nekem már máris megfelelsz! Olyan ember aki életét mások életének jobbátételére áldozza az elidmerésre méltó ;)
2015. júl. 20. 21:57
 3/3 2xSü ***** válasza:

1. Különböztesd meg a dolgokat. Felsoroltál pár dolgot, amit megteszel. Ugyanezek a dolgok azok, amikben „bármit teszel”, az rossz?

2. Próbáld megérteni a kritikát. Vajon miért mondják? Mit akarnak elérni? Kérdezz rá a részletekre, hogy hogyan kellene az adott dolgot jobban csinálnod?

3. Legyen saját értékrended, világképed. Van, hogy az ember nem csinál valamit jól, de nem is akarja jól csinálni. Ilyenkor is meg lehet hallgatni türelmesen a másikat, majd azt mondani, hogy nekem meg más elképzelésem van, szerintem jó így, vagy szerintem is rosszul csinálok valamit, de nem is törekszem arra, hogy ebben váljak jobbá.

4. Az emberek részben hülyék, részben szívesen manipulálják egymást. Valaki rá akar venni valamire? Van, aki bele akar szólni az életedbe? Figyelj rájuk, próbáld megérteni, hogy miért lenne jó neked, ha megfelelnél az elvárásaiknak. Az ember alkalmazkodik, néha máshogy csinál dolgokat, mint szeretné, vagy olyan dolgokat csinál meg, amit nem szeretne. Ez is benne van a pakliban. Ha van az embernek rá oka, akkor néha/sokszor megteszi ezt. De ha nincs ok, akkor egyszerűen csak ignorálni kell a dolgot, mintha el sem hangzottak volna. Szépen le lehet kommunikálni a dolgot. Le kel vinned a szemetet? Oké, megteszed, mert cserébe meg kapsz mást. A legjobb barátod más filmet akar nézni, mint ami a te szíved vágya? Esetleg alkalmazkodsz, ha megérted, miért örülne neki nagyon. De ha csak ki akar valaki használni, vagy senkire nincs pozitív hatással az, amit kívánnak tőled, egyszerűen könyveld el, hogy ez a helyzet, és lapozz, mintha mi sem történt volna.

2015. júl. 21. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!