Napi szinten sírok órákig mert senkinek nem felelek meg, mit tegyek?
1. Különböztesd meg a dolgokat. Felsoroltál pár dolgot, amit megteszel. Ugyanezek a dolgok azok, amikben „bármit teszel”, az rossz?
2. Próbáld megérteni a kritikát. Vajon miért mondják? Mit akarnak elérni? Kérdezz rá a részletekre, hogy hogyan kellene az adott dolgot jobban csinálnod?
3. Legyen saját értékrended, világképed. Van, hogy az ember nem csinál valamit jól, de nem is akarja jól csinálni. Ilyenkor is meg lehet hallgatni türelmesen a másikat, majd azt mondani, hogy nekem meg más elképzelésem van, szerintem jó így, vagy szerintem is rosszul csinálok valamit, de nem is törekszem arra, hogy ebben váljak jobbá.
4. Az emberek részben hülyék, részben szívesen manipulálják egymást. Valaki rá akar venni valamire? Van, aki bele akar szólni az életedbe? Figyelj rájuk, próbáld megérteni, hogy miért lenne jó neked, ha megfelelnél az elvárásaiknak. Az ember alkalmazkodik, néha máshogy csinál dolgokat, mint szeretné, vagy olyan dolgokat csinál meg, amit nem szeretne. Ez is benne van a pakliban. Ha van az embernek rá oka, akkor néha/sokszor megteszi ezt. De ha nincs ok, akkor egyszerűen csak ignorálni kell a dolgot, mintha el sem hangzottak volna. Szépen le lehet kommunikálni a dolgot. Le kel vinned a szemetet? Oké, megteszed, mert cserébe meg kapsz mást. A legjobb barátod más filmet akar nézni, mint ami a te szíved vágya? Esetleg alkalmazkodsz, ha megérted, miért örülne neki nagyon. De ha csak ki akar valaki használni, vagy senkire nincs pozitív hatással az, amit kívánnak tőled, egyszerűen könyveld el, hogy ez a helyzet, és lapozz, mintha mi sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!