Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vannak itt olyan válaszolók...

Vannak itt olyan válaszolók 'depressziós/magány/önbizalomhiány' témában, akik elmondhatják magukról azt, hogy megváltoztak az olyan sötét állapotukból, amelyben régebben voltak?

Figyelt kérdés
Amikor ezen az oldalon böngészek, általában ilyen személyes lelki témákban szoktam keresgélni és olvasni, amikor magam alatt vagyok, mert megnyugtat valamilyen szinten mások panaszkodása, vagy amit a saját kérdéseimre válaszolnak. Gyakoriak az olyan panaszkodások, amiben emberek valamilyen végletes lelki kétségbeesésről írnak és kérnek tanácsokat vagy bíztatást, furcsa kérdés, de kiváncsiságból írtam ki, de sohasem olvastam pl. azt, hogy valaki olyan állapotról írjon, amiben már megváltozott, pedig biztosan jobban hatna az ilyesmi lelkesítés/motiváció, mint valami "együttérző" szövegek.:)
2015. júl. 12. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Hááát, én eléggé megváltoztam. Úgy 2 éve elég durván depressziós voltam, igazából nem volt kedvem semmihez, legtöbbször csak feküdtem az ágyban és néztem a plafont, sokat sírtam, azon gondolkoztam hogy hogyan kellene kinyírnom magamat a legfájdalommentesebben. Nem nagyon jött össze semmi, rosszak voltak a jegyeim, azok a lányok akik tetszettek, teljesen keresztülnéztek rajtam, számítógépfüggő voltam, eléggé el is hagytam magamat, ilyenek. Most 2 évre rá már sokkal jobb... A jegyeim is egész jók, most fogok nyelv vizsgára menni angolból, kevesebbet gépezek, a zsebpénzem már nem hülye játékokra költöm hanem ruhákat veszek belőlük, a barátaim is mindig dicsérik hogy milyen jó cuccaim vannak (neem, nem ilyen hülye kültéri fülhallgatókra gondolok, hanem rendes ruhákra) feltetettem fél éve egy fogszabályzót hogy végre szebb legyen a fogsorom, edzek, diétázok hogy ne legyen rajtam felesleg, vagy max csak egy nagyon kicsi. Február körül láttam egy iszonyat aranyos új lányt a suliban, nagyon megtetszett, és felvettem facebookon hogy szívesen megismerném... és belement, ismerkedtünk pár hónapig, rengeteget beszélgettünk meg találkoztunk. Oké, a végén sajnos nem jöttünk össze, de nekem már ez így is egy nagyon nagy lépés volt, tekintve hogy 1 éve feltettem volna rá minden pénzem hogy velem egy lány sem fog leállni randizni, pláne nem egy olyan aki ilyen szép.

Okés, most sem vagyok az élet császára nyilván, de már legalább el tudom képzelni magam, ahogy leteszem a nyelvvizsgát... már el tudom képzelni hogy gimnázium után mihez kezdek magammal... és már azt is simán el tudom képzelni hogy mondjuk jövőre lesz egy gyönyörű barátnőm. Végre úgymond normális, átlagos kamasznak érzem magam. Nem, még most sem igazán vagyok boldog... de most már legalább arra sincs okom hogy szomorú legyek.

2015. júl. 12. 22:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon tetszett, köszönöm!:)

A magam részéről én úgy vagyok ezzel, amint rájöttem, hogy többnyire szokott változni az életem, pl. sosem panaszkodtam a jegyeimre annyira, bár mindig voltak nagyobb elvárásaim a családomnak is velem szemben, am többnyire sosem változik, az a magány érzetem, de jóformán manapság ahogy mindenféleképpen próbálom motíválni magam a változásra, bármennyit is változhattam, egyszerűen nem vettem észre, ritkán tudtam örülni a változásaimnak, folyton csak mások és mások életére gondoltam, emiatt elég furcsa lelki-állapotom van, de jó, amikor kezdem észrevenni, hogy minden változik körülöttem egy kicsit, nap mint nap.

2015. júl. 12. 22:24
 3/8 A kérdező kommentje:
kapcsolatokban is azon kapom magam néha, hogy folyton csak panaszkodom, ha nem törődnek velem, közben rájövök, hogy olyan mintha kénytelen lennék értékelni azokat az alkalmakat, amikor épp törödtek velem, furcsa érzéseim vannak, mikor tudatosítani probálom, hogy a másik jó velem, de mintha elöntene ez a lelketlenség, és talán emiatt is teszek tönkre kapcsoltokat:-?
2015. júl. 12. 22:37
 4/8 anonim válasza:
100%

Hálistennek én is épp kifelé mászom a gödörből :)

Nekem a nagy előrelépést az jelentette hogy elkezdtem poénra venni hogy mindenki furcsának tart. XDD Amikor az egyik osztálytársam megjegyezte: Mindg is gondolta hogy én egy fura lány vagyok... én meg mondtam neki hogy igen, nagyon... Azt a fejet látni kellett volna. Nameg ami nekem a legjobban segített: "Nem a szesztől nemis a drogtól, de a gitártól meg a dobtól végül tényleg jobban lettem köszönet doktoooor!!!" ;)

2015. júl. 13. 20:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezzel én is így vagyok, nagyon meghatározza az éltem az ilyen hozzáállás!:)

https://www.youtube.com/watch?v=gHMBs5yZDEc

2015. júl. 13. 23:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Az sosem baj ha szellemileg furcsának tartanak. Legtöbbször ez azt jelenti, hogy van egy erős jellemed, amit felvállalsz, nem úgy mint a mostani fiatalok kb. 99%a. Ez egy iszonyat jó tulajdonság, hogy képes vagy az lenni aki vagy, még ha bántanak is érte. És nagyon vonzó is, én is szinte csak ilyen lányokkal barátkozom, akiken látszik hogy érdekesek, önmagukat adják, még ha más el is ítéli őket érte vagy furcsán néz rájuk.

Igen, valószínűleg az élet során nem lesz annyira sok barátod, és nem is lesz minden hónapban új fiúd. De ha lesz egyszer, akkor tudni fogod, hogy ők magadért szeretnek.

2015. júl. 14. 10:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Az én esetemben gyakran eléggé:) Bár nekem is vannak időszakaim amikor jól vagyok, és olyan érzésem van mintha mindentől külömb lennék:)) De máskor meg nagyon elbizonytalanít, és semmi értelmét nem látom a másságnak, hiszen attól még nem lehet elmondani a 'normálisabb emberekről' sem, hogy ők ne adnák önmagukat, attól, hogy nem furcsábak(érzékenyebben/barátságtalanabbak/fóbiásabbak stb.). Legalábbis az én környezetemre gyakran nem jellemző, hogy az emberek sablonosak lennének, bár úgy tartják, hogy "én különlegesebb vagyok."

Bár alapból én is azt tartom értékelhetőnek és szerethetőnek, ha valaki valamilyen újat tud mutatni/mondani.

Azt mégsem tapasztalom, hogy ezzel "bevonzanék" embereket, nagyon ritkán, ettől boldogtalan leszek, szóval nemigen vigasztal az ilyen "másság jobb" gondolat, csak összezavar:))

2015. júl. 14. 11:50
 8/8 anonim válasza:
Eleinte egy roncs voltam.Szinte csak egy bábú.Nem beszéltem,max.csak magamban. Aztán jött egy fiú aki értelmet adott az életemnek.Miatta változtam meg,az Emo stílust választottam.Mindig pulóverbe, vagy hosszú ujjú pólóban voltam, mert régebben vagdostam magam.Elkezdtem edzeni,ugyan nem voltam kövér,ezt magamért tettem,hogy ne csak lelkileg,de testileg is erős legyek. Elkezdtem boldogabb zenéket hallgatni.Sokáig együtt voltunk.Most nem vagyok Depressziós, hanem pszichopata. (14,L)
2015. júl. 29. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!