Normális, hogy kövér vagyok, de nem zavar? 12/l
Sziaaztok! 12 éves lány vagyok, 162 centiméter és 85 kilógramm, de egyáltalàn nem zavar, mert tetszik a hasam, a derwkam meg minden a testemen.
A méreteim a következők:
Derék: 121 cm
Csípő: 127 cm
Comb: 73 cm
Ez baj? Normális?
1. Ha nem zavarna, nem tetted volna fel a kérdést. Viszont feltetted, tehát valahol foglalkoztat a téma, csak el akarod hitetni magaddal, hogy nem zavar. Ez baj. Azért baj, mert továbbra is zavarni fog, csak éppen mivel lehitetted magaddal, hogy nem zavar, azért nem teszel ellene semmit. Valójában nem arról van szó szerintem, hogy nem zavar, hanem hogy nem „akarsz”, nem „szeretnél” tenni ellene, mert az lemondással, alkalmazkodással, kényelmetlenséggel járna. Csakhogy így is kényelmetlenséggel jár, hiszen valami oka mégis csak volt, hogy feltetted a kérdést.
2. Azért is kell, hogy érdekeljen, mert az adatok szerint erősen túlsúlyos vagy, szinte már-már a kóros szinthez közel. (A korodban ezzel a testmagassággal rendelkezők minimum 95% kisebb testsúllyal rendelkezik.) Ez pedig azt jelenti, hogy a magas testsúlynak lehetnek negatív egészségügyi hatásai. Javasolt lenne valamiféle testmozgást, sportot beiktatni az életedbe. 12 évesen ez szerintem megvalósítható dolog. Másrészt oda kell figyelni a táplálkozásra, hogy az rendszeres, kielégítő, teljes legyen. 12 évesen nem javasolt semmiféle fogyókúra, de a táplálkozás mikéntje, milyensége racionalizálható lenne. Gondolom az már jobban zavarna, ha a túlsúly miatt rövidebb ideig élnél, nagyobb eséllyel kapnál idősebb korodra infarktust, hajlamosabb lennél bizonyos betegségekre…
Kedves 2xSü
,,Ha nem zavarna, nem tetted volna fel a kérdést. Viszont feltetted, tehát valahol foglalkoztat a téma, csak el akarod hitetni magaddal, hogy nem zavar." Ez így nem igazán igaz! Mert őt az érdekli hogy ez baj hogy őt nem érdekli. Mert ha érdekelné azt a kérdést tette volna fel hogy: ,,tényleg baj az hogy kövér vagyok?" pl. De azért van benne valami. Csak ez az eleje zavart. :D
Én 164cm és 57 kg vagyok. Az S-es méret éppen feljön rám, de inkább M-est hordok. Szerintem nem valós személy van a kérdések mögött, mivel nagyon valószínű, hogy a megadott méretekre nem megy fel az S-es ruha, bár mindig van kivétel :D S-es derék 80cm alatt ;)
Ha létező személy vagy, akkor bizony elég gáz, hogy azt mondod nem érdekel a súlyod, de képes vagy 36-os cuccokba bele kötözni magad. Én a helyedben orvoshoz fordulnék mindenképpen, akár jól érzed magad, akár nem. Mivel 12 évesen az ekkora testtömeg nagy valószínűséggel egészségügyi dolgot takar.
Tehát ha tényleg létezel ilyen paraméterekkel, irány a doki. Aztán meg vegyél olyan rucit, amiben mozogni is tudsz és érezd jól magad :) Arra figyelj, hogy mindig ellenőriztesd az egészséged és amíg az rendben van, addig a súlyod se nagy probléma, ha téged nem zavar.
A fiúkról meg jobb ha tudod, hogy van aki éppen a ducikat szereti ;)
Ha nem létezel, ami szerintem fenn áll :D Akkor inkább tanulj többet és ne a szemed rontsd a monitor előtt! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!