Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 18 évesen öregnek érzem...

18 évesen öregnek érzem magam. Hogy lépjek ezen túl?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, hamarosan 19. Bár amíg nem töltöm be, addig ragaszkodom ahhoz, hogy 18 vagyok és kész. Szörnyű érzés belegondolni, hogy meg fogok öregedni. Rettenetesen félek. Félek, hogy bár szabadabb is leszek, de ott lesz az a rengeteg nyomás és felelősség. A 30 éves kor nekem már maga a pokol, a nyugdíjjal egyenlő a fejemben. És nem akarom elveszteni a fiatalságomat, a szépségemet, a vonzerőmet. Sírni tudnék, ha arra gondolok, hogy egyre öregebb vagyok minden egyes nap. Már arra is gondoltam, hogy jobb lenne megölnöm magam. Akkor legalább örökre fiatal maradhatnék. Mit tegyek?
2015. ápr. 11. 18:21
1 2
 11/17 anonim válasza:

Őőő.. másokkal foglalkozol a saját boldogságod/életed helyett és zavar ha össze vagy zárva a saját gondolataiddal?

Ne csináld ezt.. én is voltam ilyen, ez teljesen értelmetlen út ám. Értelmetlen önpusztító viselkedés, gondolkodás, hozzáállás. Egyszerűen semmi jót nem ad neked, lépj túl..

2015. ápr. 11. 19:42
 12/17 A kérdező kommentje:
Persze, ezt tudom én is. Még is az a legrosszabb, hogy nem tudom mit tehetnék ellene. Nem tudom kizárni ezeket a gondolatokat :/
2015. ápr. 11. 19:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Tudod, a tested változni fog, ahogy mindenkinek. Ami mázli, hogy ezzel együtt a lelked, gondolkodásmódod is változni fog (egészséges esetben). Tehát mire 30 leszel és "szottyadt" (Bocs, de ez nevetséges), akkor már másképp fogod látni a világot, magadat és a tizenéveseket is. Én is viháncolós voltam 16 évesen, most érett családanya vagyok, nem szottyadt és nem ronda, és imádom az életem! :) Kár kihagyni! :) Hidd el! :)
2015. ápr. 11. 19:48
 14/17 A kérdező kommentje:
Abban igazad lehet, hogy egy család mellett az ember már sok mindent átértékel. De itt a következő félelmem, hogy majd nem találok megfelelő férjet és nem lesznek gyerekeim. Persze erre most nyilván nem is vágyok, de mégis ott van rajtam a nyomás, hogy az idő előrehaladtával ez egyre nagyobb elvárás.
2015. ápr. 11. 19:53
 15/17 anonim válasza:

Én sem tudom hogy válaszoljak.. ja de. Rákattintok a megfelelő gombra és leütöm a billentyűket.

A gondolataidnak te vagy az ura. Nyilván képzés, önfejlesztés nélkül csak korlátozottan, de az értelmetlen, rossz gondolatait mindenki ki tudja zárni, ha nem is 100%-osan. Ha valamiről tudod, hogy rossz, akkor ignorálod (amíg jobbat nem tudsz).

Csak egy őszinte tanács, tégy így.

Merre laksz amúgy? Miket csinálsz, milyen körülmények közt élsz, hogy ilyeneket tudsz gondolkodni? (nem muszáj válaszolni, de anonim fórum én meg kíváncsi lettem) :)

2015. ápr. 11. 19:54
 16/17 A kérdező kommentje:

Hidd el próbálkozom vele, és ideig-óráig sikerül is kizárni a félelmeimet, de amikor ismét tudatosul, akkor sokkal nagyobbat üt.

Bp-n lakom és végzős gimis vagyok. Ez is nagyon zavar, hogy most már vége az önfeledt középsulis éveimnek.

2015. ápr. 11. 19:57
 17/17 anonim válasza:

Igen, említetted a felnőtt élettől, több felelősségtől való félelmet. De ezekkel mindenki szembe néz, szerintem minden félelemről, frusztrációról igazából csak beszélni kell a megfelelő emberrel (néha az is elég, ha saját magad átgondolod, lerendezed magaddal de ez a legnehezebb).

Több érdemi tanácsot írásban nem nagyon tudok adni.. de ha beszélgetsz valakivel, megpróbálhatod megfogalmazni pontosan mi zavar, kibeszéled magadból, esetleg jó tanácsokat is kapsz.

Nézd, még van annyi észrevételem, bár én nem vagyok kifejezetten vallásos, de az embereknek kell egy világkép, egy vallás ahhoz, hogy az életet valahogy elviseljék. Ma a materializmus nevű vallást erőltetik, ez sajnos nem segít elviselni a világot, az életet. Tehát spirituális úton is valamennyire járni kéne, tanulni, tájékozódni.

18 évesen már el lehet kezdeni.. csak hogy valami alapja legyen a világképednek, mert ha nincs akkor adott esetben tényleg nagyon nehéz lehet :)

Sőt még aki keresztény, buddhista.. akármi, annak is nehéz lehet, pedig ők aztán hozzászoknak a nyugtató gondolatokhoz elvileg :)

2015. ápr. 11. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!