Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Normális az ha 25 évesen már...

Normális az ha 25 évesen már "öregnek" érzem magam?

Figyelt kérdés
25 vagyok de inkább közelebb a 26hoz. Egyszerűen rosszul vagyok a koromtól. Nemrég voltam 18 és tessék most meg majdnem 30. Lassan eljön a harmadik x és még gyerekem sincs. Pár hónapja volt missed ab-m és amíg nem vagyok túl rajta, addig nem szeretnék teherbe esni. De akkor mikor fogok szülni??? Nem tudom leírni milyen érzések, gondolatok vannak bennem, csak azt érzem kifutok az időből és hogy tök hamar megöregszem majd. normális ez???
2008. dec. 13. 19:19
 1/9 A kérdező kommentje:
amúgy a koromnál fiatalabbnak nézek ki, kb 2-3évvel.
2008. dec. 13. 19:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! én is hasonlóan érzek, 23 vagyok. elképzelhető, hogy még Te se heverted ki, hogy felnőtté váltál, vége a gyerek-kamaszéveidnek. ha visszagondlok 16-18 évesen voltam a legboldogabb, tele álmokkal, vágyakkal, plátói szerelmekkel. tele voltam energiával, szenvedéllyel, úgy gondoltam majd én és a barátaim megváltjuk a világot.

nem így lett. 20 éves korom körül kezdtem érezni, hogy valami elromlott. hát akkor indult meg a felnőttéválás folyamata. elkezdtem érezni és magamra venni a világ ocsmányságait, a visszásságokat. és igen, az ember rájön, hogy telnek az évek, és felmerül a kérdés, hogy mit tettem le az asztalra, mind magánéleti, mind karrier terén. nem könnyű kilábalni ebből a válságból. próbáld meg észrevenni a szépet, és ne azon szomorkodj, hogy telnek az évek (ezt most kicsit magamnak is mondom vigasztalásból:)) és tekints optimistán a jövődbe, találsz majd egy rendes pasit, és lesz egy (vagy 2 vagy 3..) szép gyereked. lehet hogy egy jó pszichológus se ártana, akivel mélyebben elbeszélgethetsz erről. fel a fejjel, minden jót!

2008. dec. 13. 19:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát a "pasit" már megtaláltam, és 4hónapja már a férjem:-) De lehet igazad van. itt vagyok 25 és semmit nem tettem le az asztalra. Nincs különösebben jó munkám sem spórolt pénzem sem saját lakásunk és ugye gyerekünk sem. Lehet csak el kéne fogadnom, hogy már nem vagyok fiatal, és örülni annak, hogy van egyáltalán munkám és egy szuper férjem, akkor nem lennék ettől ilyen depis.
2008. dec. 13. 19:54
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Hát most őszintén, megirigyeltelek, hogy már férjnél vagy. számomra ez még az abszolút távoli, misztikus jövő. Van egy jófej férjed, munkád; szerintem ez már alapból több, mint amit a korosztályod nagy része magáénak mondhat, és legfeljebb csak ábrándozhat róla, mint pl én). Próbáld szem előtt tartani, hogy mennyire szerencsés vagy (mert hidd el az vagy) és felejtsd el az évek múlásán való kesergést, mert fiatalabb már nem leszel, a tinikorodat nem hozhatod vissza. Felnőtt vagy, tűzz ki célokat magad elé, ha nem vagy elégedett a munkáddal, keress olyat, ami jobban illik a profilodhoz, vagy képezd magad tovább. Ilyen módon meg fogod teremteni a gyerekvállaláshoz szükséges egzisztenciát is. A férjeddel való kapcsolatodból is rengeteg erőt meríthetsz, bozonyára nagyon szereted, és ő is nagyon szeret. És így a baba se várat már majd sokáig magára. Kívánok Neked sok-sok kitartást, Te már így is egy boldog ember vagy:)
2008. dec. 13. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha ez megnyugtat, én 18 évesen éreztem ugyanezt. Elégedetlen voltam az addigi életemmel, és ilyen formában próbáltam beteljesülni. Arról ábrándoztam, hogy férjhez megyek a páromhoz, és gyerekeink lesznek. A korom nem érdekelt, mivel sokkal idősebbnek éreztem magam. A végén pszichológushoz kerültem, mert egészen belefogytam. Mostmár valamivel jobb.
2008. dec. 13. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
En 38 vagyok,nagyon fiatalnak erzem magam, ma tudtam meg hogy gyerekunk lesz,a masodik,27 evig kell meg fizetnem a bankbol felvett kolcsont, edesanyam ket eve meghalt de ez nem azt jelenti hogy szomoru es oregnek kene erezzem magam mert az elet megy elore,meg kell talalni minden aprosagot ami oromot okoz es akkor majd ertekelni fogjatok ezeket az eveket.
2008. dec. 13. 21:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne butáskodj, 25 évesen még nagyon fiatal vagy, most kezded csak az életed! Meglátod, meglesz minden a maga idejében! Mostanában alig ismerek valakit, aki 30 éves kora előtt szült. Nem vagy lekésve semmiről! Ráadásul a harmadik x-ig még öt éved van hátra, addig akár három gyereket is megszülhetsz. Kívánok neked hosszú, boldog életet, és hogy ne kínozzanak többé ilyen buta gondolatok!
2008. dec. 14. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor én ássam el magam, mert 41 vagyok és se gyerekem, se családom?? Istenem, bárcsak 25 lennék!
2008. dec. 14. 19:10
 9/9 anonim válasza:
Hmm elég régi ez a kérdés :( én is félek
2016. jan. 29. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!