Sokakat érdekel vajon, hogy a környezete hogyan gondolna rá a halála után?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, sok ember fejében is megfordult már ez a gondolat. Vajon milyen lehet az, amikor eltávoznánk és halálunk után lehetőségünk volna szellemalakban visszatérni és belepillantani minden ismerősünk, rokonunk, barátunk életébe, beszélgetéseibe, gondolataiba; hogy miként viszonyulnának hozzánk, amikor már nem lennénk.
Beteg dolog lenne, ha ilyesmi az ember eszébe jut vagy természetes?
2015. márc. 7. 22:44
1/6 anonim válasza:
Nem természetellenes. Előbb-utóbb mindenkiben felmerül a kérdés.
2/6 anonim válasza:
szerintem is mindenkibe felmerül ez a kérdés, én igyekszem úgy élni és úgy választani barátokat, ha hallom majd őket, ne csalódjak se bennük, se magamban :)))
3/6 A kérdező kommentje:
És elképzelhetőnek tartjátok azt, hogy bizonyos emberekben csalódnátok? Akár pozitívan, akár negatívan.
2015. márc. 7. 23:07
4/6 anonim válasza:
az en apam mindig mondta, hogy o szivesen megrendezne a sajat temeteset, hogy lassa, ki jon el, mi a reakcioja, stb... :)
en ugy gondolom, ha lehetosegem lenne, akkor biztos hogy megneznem a rokonaim / barataim reakciojat, mar csak kivancsisagbol is.
hogy csalodnek e barkiben barhogyan, az ugyis akkor derulne ki.
5/6 anonim válasza:
Szerintem ez éppen egy nagyon fontos dolog, mert vannak olyan értékek az emberben, amik meghatározzák az életét. Ezek az ún. hosszútávú értékek bizony halálunk után is tovább élnek és meghatározzák, hogy miként emlékeznek ránk azok, akik ismertek. Magyarul, ha valaki mindig a pénzt kergette és mindenkit csak kihasznált akkor valószínűleg a pénz a kapzsiság volt az érték a számára, ami nem biztos, hogy kedvező megítélést, emlékezetet von maga után. Míg mások segítettek a bajbajutottakon, mert több emberség, együttérzés volt bennük, az ő emlékezetük valamivel pozitívabb lehet.
6/6 Dolores55 válasza:
Na engem nem érdekel sokszor az életemben sem, hogy mit gondolnak rólam. Halálom után meg úgysem fogok tudni róla, így nem is foglalkoztat a gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!