Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valami nagyon el lett b*szva....

Valami nagyon el lett b*szva. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és még egy barátnőm se volt, és nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben lesz is. Nagyon sokan mondják, hogy milyen jól nézek ki, modellként is kerestek már, facen is állandóan jelölgetnek suliból, edzésről csajok akik rám is írnak de ahhoz is szerencsétlen vagyok, hogy visszautasítsam őket normálisan (Aki nem tetszik. Nyilván aki jó csaj nem fog rám írni). Amivel gondom van az a hatalmas önbizalomhiány amivel már jó pár év óta küzdök és egyszerűen nem tudok vele semmit kezdeni. Ami a legrosszabb az egészben, hogy csak én tudok róla, még a saját szüleim is azt hiszik, hogy "normális" vagyok. Gondolkoztam már sokat azon is hogy pszichológust keresek, mert egyszerűen még én magam sem tudom, hogy mitől alakult nekem ez ki. Minden kis hibát észreveszek magamon minden egyes hibámon rágódok, hogy biztos milyen hülyén nézek ki ebben a ruhában, milyen gáz vagyok belsőleg stb.(közbe mások visszajelzése alapján szó sincs erről).Túl sokat adok mások véleményére ha már a fejemben egy kicsit is megfordul, hogy megbántottam valakit azonnal igyekszem kiengesztelni. Ha egy nálam sokkal gyengébb fiú megüt(még ha csak "viccből"/játékból is) nem akarok neki visszaütni mert túlságosan azzal törődök, hogy mit fog rólam gondolni, mivel fájdalmat okoztam neki(SAJNOS MÁR MEGTÖRTÉNT). Arra sem vagyok képes, hogy egy fiúhoz odamenjek barátkozni akivel már előzőnap egyszer beszéltem.Attól félek, hogy biztos furcsának tart, meg nyomulósnak. Így aztán lányoknál mondanom sem kell még próbálkozásra sem volt példa. Hosszú mondókám végén feltéve a kérdést: Miből eredhet az ilyen szintű önbizalomhiány?Elméletileg (szerintem) semmiféle okom nem lenne rá mindig voltak barátaim, normális családból származok, szüleim nem bántottak nem alkoholisták, azonban mindennek van oka ahogyan ennek is. Nagyon szépen kérlek titeket, hogy értelmes kúltúrált válaszokat adjatok, ez nem egy ilyen mindennapos "17cm elég?" típusú kérdés... :/

2015. febr. 8. 19:04
 1/2 anonim válasza:
Nem vagyok mai gyerek, a fiam lehetnél, de mintha magamat látnám 17 évesen. Azt tudomásul kell venned, hogy ez korral jár. Nem mindenkinél alakul így, és nem mindenkinél ilyenkor. Nálad most és így. A jeget meg kell törnöd. Egyszer 16-18 évesen olvastam egy könyvben, hogy 'amíg te azzal foglalkozol, hogy mások mit gondolnak rólad, mások azzal foglalkoznak, hogy te mit gondolsz róluk'. Ezen a vonalon indultam el. Azt gondoltam, hogy ha ez igaz, akkor mindenki a bátorításomra szomjazik. És igaz volt. Tégy próbát. A lány, aki tetszik, a fiú, akivel szót értesz. Örülni fognak neki és minden alkalommal szálat húzol közétek. Minél több szál van, annál erősebb a kötelék. Amit vetsz, azt aratsz! Vissza is fogod kapni. Introvertált emberből extrovertált leszel. Nézz meg figyelmesen beszélgető show műsorokat, figyeld meg mások kommunikációját és elkezdesz tanulni. A másik nagyon fontos dolog, hogy nézz tükörbe minden nap és nézz szembe önmagaddal. Ez vagy te és ez leszel. Fogadd el magad. Az emberek vonzódnak azokhoz, akik nyíltan felvállalják önmagukat. Ez erőt kölcsönöz nekik. Nem vagyok szakember, tehát ezek csupán jótanácsok, a magad útját járd és: nagyon fiatal vagy még rengeteg dolog áll előtted semmi okod az aggodalomra.
2015. febr. 9. 08:24
 2/2 anonim válasza:
Az emberek azt gondolják rólad ,amit te gondolsz magadról :) Jó ,nyilván ez nem mindig igaz. De tény,hogy sok múlik a kisugárzásodon. Higgy magadban. Ne azt nézd,hogy mi az amit nem szeretsz magadban ,hanem azt,hogy mi az amit igen. Ha beállsz a tükör elé,akkor nézd a dolgokat amik szerinted előnyösek rajtad. Senki sem tökéletes,mindenkiben van,,hiba". És mindig lesz ,akinek talán nem jön be a stílusod,na BUMM.. És akkor mi van? Igazából senki sem szimpatikus mindenkinek,de ezzel igazából nem is kell törődni. Lényeg ,hogy ne aggódj ,legyél magabiztos :)
2015. febr. 9. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!