Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nincs önbizalmam. Mit tehetnék?

Nincs önbizalmam. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Annak ellenére, hogy sok mindent elértem, nincs. Emberek között szorongok, ideges vagyok.Akár csak az utcán sétálva is. Emiatt nincsenek barátaim, barátnőm meg pláne. Mindig szégyenlős voltam, de a szorongás a gimi óta tart. Eddig nem zavart, most viszont kezd gondot okozni, mert akadályoz a céljaim elérésében.

Mit tehetnék?

20/F

2010. jan. 29. 00:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Velem is ez van :( Ugyan ez. Az is nagy erőfeszítést igényel, hogy kitegyem a lábam itthonról, nagyon össze kell szednem magam. De nem tudom, mit lehet kezdeni vele, de várom én is a válaszokat!
2010. jan. 29. 00:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A szorongással töltött időd egy részét töltsd intenzív sportolással!:)Örömhormonokat szabadít fel, levezeti a feszültséget, könnyedebb leszel mind testileg,mind szellemileg.
2010. jan. 29. 00:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Velem is detto gimibe kezdődött,aztán úgy elhatalmasodott a szorongásom hogy már az utcára sem mertem kimenni.Azt olvastam róla hogy az agy bizonyos területein lévő hormonok egyensúlyának megbomlása tehető értük felelőssé.A gyógyszer nekem nem igazán vált be,nem beszélve a mellékhatásokról.Nekem leginkább úgy enyhült hogy megváltoztattam magamon ami nem tetszett.Smink,frizura,ruha amitől előnyösöbbé vált a külsőm.Kaptam is dícséretet ami által nőtt az önbizalmam.Meg kell keresni a szorongásod okát. A második lépés hogy megszokjad újra az embereket,minél többet velük lenni.És ami a legfontosabb megérteni hogy semmivel sem vagy kevesebb a többieknél.Hiszen annyi hülye van a világban.Szedd össze magad és keress egy csajt,az tuti meghozza az önbizalmad!!!
2010. jan. 29. 01:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Az önbizalmat lehet erősíteni, fejleszteni...

Vannak önbizalomnövelő tréningek, pszichológus terapeuta, kineziológus, találhatsz ilyen könyveket is, akár saját magad is erősítheted az önbizalmadat megfelelő módszerekkel.

Menj be egy könyvesboltba (vagy könyvtárba), számtalan könyvet találsz a témában!

2010. jan. 29. 03:06
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

tarts önvizsgálatot, mi az pontosan, ami ezt kiváltja belőled.

elégedetlen vagy a külsőddel?

azt gondolod, nem tudsz érdekesen társalogni?

vagy szimplán csak senki sem kíváncsi rád?

2010. jan. 29. 03:10
 6/11 anonim ***** válasza:

de mégis mitől félsz?

jó lenne ezt tisztázni magadban.

a külsődet illetően vannak gátlásaid? vagy attól félsz, hogy nem tudsz érdekesen társalogni?

csatlakozhatsz egy olyan internetes közösséghez, ahol szerveznek találkozókat is, először neten keresztül megismerik a gondolataidat, elcsevegsz velük könnyedén írásban, aztán már sokkal könnyebb lesz úgy elmenni egy találkozóra, ha mindenki "ismer", rögtön mindenki a barátod lesz.

2010. jan. 29. 03:13
 7/11 anonim ***** válasza:
hát, ez kétszer ment el. :P
2010. jan. 29. 03:14
 8/11 anonim válasza:
Én is ilyen vok. Önbizalom=0=szociális fóbia. 22 l
2010. jan. 29. 09:53
 9/11 anonim válasza:
Az első és szerintem a legfontosabb lépés, hogy fogadd el önmagad. Amikor embereket látsz gondolj arra, hogy minden emberben van jó és mondjuk nézz rá egy emberre és gondolkozz el rajta, hogy ő vajon miben a legjobb. Gondold át azt is , hogy te miben vagy a legjobb. Írd össze a jó tulajdonságaidat! Gondolkozz rajta. Gondolj a sikereidre, hogy értékes vagy. Ami még fontos, hogy mosolyogj minél többet, mert akkor mások is visszamosolyognak majd. :)
2010. jan. 29. 18:11
 10/11 anonim válasza:

én is sajnos. én gimi 1ős vagyok

de jó, hogy többször letudom kűzedeni pár napra.

elhatározottság kell, csak hát kicsit nehéz mindig.

amúgy megye majd vmikor phsihológushoz...remélem lesz eredménye..

2010. jan. 30. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!