Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hány percet áldoznál fel az...

Hány percet áldoznál fel az életedből ha egy perc egy ember életet jelentene?

Figyelt kérdés

Ez csak egy hipotézis. Valaki azt mondaná hogy most megöl több milliárd embert, de te, egyedül te megmenthetsz párat. Azok az emberek sosem fogják megtudni hogy te megmentetted meg az életüket, szóval nem várhatsz tőlük semmit. Nem tudhatod előre hogy mikor fogsz meghalni, lehet 30 évesen, lehet 80 évesen. És lehet az utolsó perceid lennének a legszebbek az életedben. Feláldoznál egy percet is vadidegenekért?

A halálraítélt emeberek között nincsenek szeretteid, ismerőseid és híres emberek.

Ha nem világos: annyi perccel fogsz hamarabb meghalni ahány embert mentesz meg.

Kíváncsi vagyok a válaszokra.

2010. jan. 25. 22:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Semennyit. Ettől nekem nem lesz jó, nem tudhatom mikor válik valóra az álmom, azon kívül imádom a természetet, a bolygón meg túlnépesedés van, inkább a természetet védem meg. És különbenis ilyen a valóságban nem lesz.
2010. jan. 25. 23:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Elintéznék pár dolgot, ez mondjuk legföljebb pár napot venne igénybe, utána pedig feláldoznám a hátramaradó életem minden percét.

És őszinte leszek, nem az emberekért tenném.

Nem azért nem értük tenném, mert utálnám őket, hanem mert meggyőződésem, hogy a nemlét a létnél semmivel sem rosszabb, sőt, talán a többség esetében jobb is.

És hogy miért tenném meg?

Nem igazán tartom élvezhetőnek az életet, és meggyőződésem, hogy az életben nem érhető el olyan hosszabb ideig tartó állapot, amelyben a negatív dolgok a jó dolgoktól ne fordulnának elő nagyobb arányban.

Szóval egy ilyen "önfeláldozó akcióval" morális szempontból egyesek szerint igencsak kifogásolható cselekmény alkalmazása nélkül is elejét lehetne venni egy nagyon sokáig tartó, és pár pillanattól eltekintve igencsak nehezen élvezhető élet leélésének.

(Félreértés ne essék, nem tervezek semmi olyan dolgot sem, ami miatt félbeszakadna az életem, és nem is szándékozom sötétebbnek lefesteni az életet a valóságosnál. Pusztán önámítás nélkül, realistán próbáltam megközelíteni a problémát.)

2010. jan. 25. 23:01
 13/17 anonim ***** válasza:

én is önző vagyok, nem tenném meg.

esetleg akkor, ha egy szerettemről lenne szó, valakiről a családomból.

2010. jan. 27. 16:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Minusz száz évet. Túl sokan vagyunk emberek ezen a földön.
2010. jan. 29. 16:15
 15/17 anonim ***** válasza:
Kapnék az alkalmon és minden egyes percemet odaadnám, hogy elhúzhassak innen. Így legalább azok sem szívnak akik nem olyan hülyék mint én és élni szeretnének még egy kicsit. :)
2010. febr. 6. 22:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Egy évet oda adnék!

Ha az lenne a legszebb időszak, hát akkor azt úgyse fogom tudni, magyarul nem fogom érezni a hiányát és helyette mást fogok a legszebb időszaknak tekinteni.. Szerintem mindegy az az 1 év, mivel 12-t csak szívsz így is a suliba akaratod ellenére, szóval ez az egy év történések nélkül, élet nélkül akaratosan semmi rosszat nem tenne.

De persze 1 feltétel románcigányt nem mentenék!

2010. febr. 19. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Én is oda adnák egy pár hónapot :) kb. hatot :P vagy többet

14/l

2010. júl. 29. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!