Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan jussak több önbizalomhoz?

Hogyan jussak több önbizalomhoz?

Figyelt kérdés
Önbizalomhiányban szenvedek,a barátnőim közül én vagyok a legidősebb,és a legfélősebb,legszerényebb.Gyáva,önbizalomhiányban szenvedő nyúl vagyok.Én azt szeretném mondani,hogy gyáva,önbizalomhiányban szenvedő nyúl VOLTAM,de most már nem.Észrevettem,hogy ha sétáltatom a kutyámat este,akkor sokszor kínos helyzetben érzem magam amikor kutya piszkít,és akkor is,amikor felszedem.De ha viszek fülhallgatót,és zenélek,akkor nem,és szerzek egy kis önbizalmat.Még az miatt is zavarba jövök,ha valaki elmegy mellettem,vagy előttem/mögöttem megy.Mindig az az első,hogy ki mit gondolhat rólam.A zene kicsit megkönnyíti,de eleinte még az is zavart,hogy ha hangosan hallgatom,akkor mindenki hallja aki elmegy mellettem.Most már ez az egy dolog nem zavar,merem hangosan hallgatni,mert senkinek semmi köze hozzá.De nem hordhatom minden hová a fülhallgatómat.Nekem még a boltba járás is nehezemre esik,nem mintha sokat mennék,de ha el kell mennem,és kilépek a bejárati ajtón már hevesen ver a szívem,hogy mit cseszek el a boltban.Megkönnyebbülve jövök ki onnan.Amikor a sulipadban ülök,mindig azt figyelem fél szemmel,hogy oldalról ki néz,mindig azért van behúzva a hasam,az meg még jobban zavar,hogy a hátammögöttiek mit csinálhatnak.Ha egy olyan helyiségbe megyek,ahol több ember és gyerek van,mindig azt gondolom,hogy most mindenki engem néz,és ki mit mondd rólam.Lehet ezekre valami magyarázat?És mivel lehet önbizalmat szerezni? 15/L
2010. jan. 24. 20:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem megoldhatja a problémádat Luise L. Hay:Éld az életed című könyve!!!!

Sok sikert kívánok neked!

2010. jan. 24. 20:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!megnézem!:)
2010. jan. 24. 20:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Ühüm, lehet. Az az igazság, hogy kutyát sem érdekli az utcán hogy te mit csinálsz, ha elfekszel a földön, akkor is csak átlépnek rajtad, a mentőt se hívják. Csak mondjuk talán a 20-adik ember veszi észre, hogy itt valami gond van.

De pl ha jó ruhákat veszel, ami kényelmes, nem kirívó, csak jól áll, az ad önbizalmat.

A suli meg arra jó, hogy a gyerekek egymás önbizalmát roncsolják. Mert ugye ott mindig másikat nézed, hogy milyen hülye, vagy milyen jól, vagy szarul néz ki.

De a boltban nem kell ilyenektől parázni, ott aztán nagyívben szarnak rád. Ott a pénztáros azt gondoja, hogy jaj, már megint egy vevő, ezt is ki kell szolgálni, csak legyek túl rajta mihamarabb, aztán kimehessek cigizni, vagy ha nagy a sor, akkor mérges, kapkod, szenved, az aztán rád se néz, azaz rád néz, de nem lát, csak magával van elfoglalva. Nehogy azt hidd, hogy érdekli őt bárki is :)

2010. jan. 24. 20:44
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2010. jan. 24. 20:47
 5/15 anonim ***** válasza:

A "könyvajánló" vagyok!

Ha elolvastad,akkor írj nekem privit,hogyan tetszett ill.tudod-e hasznosítani!!!

Amúgy nem hiszem,hogy csak a jó ruhákban lehet önbizalmad!

Ha mosolygós arccal lépsz az utcára,akkor már máshogy néznek majd rád!

Holnapra szép napot!

2010. jan. 24. 21:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi!Neten rákerestem a könyvre,sajnos nem írja le,pedig sok könyv ki van írva egy oldalra.Ezt is kerestem,de csak megvenni lehet.Azt meg gőzöm sincs hogy honnan,de még keresgélek!Köszike!
2010. jan. 24. 21:09
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha bemész valahova akkor azzal az érzéssel menny be, hogy az egész hely a tiéd.

Ha meg kimész sétálni egyet akkor gondold azt, hogy a járda amin sétálsz az csak a tied.

Mosolyogj (de ne eröltetten, csak természetesen)

Remélem tudtam segíteni

2010. jan. 24. 22:30
 8/15 anonim ***** válasza:

22:30

15F

2010. jan. 24. 22:30
 9/15 A kérdező kommentje:
köszi!:)
2010. jan. 25. 09:13
 10/15 anonim ***** válasza:

A könyvajánló vagyok!

Hogy telt a napod?

2010. jan. 25. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!