Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy jussak ki Németországba?

Hogy jussak ki Németországba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeptemberben kezdem a kilencedik osztályt.. Nemrég elgondolkodtam, hogy mit szeretnék majd csinálni a jövőben. Arra jutottam, hogy az egyetlen, amihez igazán érzékem van az a német nyelv. Az viszont nagyon jól megy :) Gondolkoztam a lehetőségeimről, és a német tanárnőmmel is beszéltem. Ha külön órákra járok, és nagyon belevetem magam a tanulásba tizedikben letehetem a középszintű érettségit. Következő évben pedig talán az emeltet. De ehhez el kéne töltenem pár hetet anyanyelvi környezetben.

De egyszerűen semmi ötletem nincs. Az iskola nem szervez cserediák-programot, "lesz ami lesz" alapon pedig a szüleim érthetően nem engednek el. Német rokonaink természetesen vannak, holnap jönnek hozzánk pár napra, afféle családlátogatásra :) Mamámék heten voltak testvérek, és a még élő rokonokhoz mind elmennek. De hát én nem hívathatom meg magam. Milyen udvariatlan lenne már...

Természetesen sokat beszélgetek majd velük, hogy addig is gyakoroljam a nyelvet.

Már kifogytam az ötletekből, pedig nagyon szeretnék kijutni! :)

2011. aug. 2. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Mond el a Rokonaidnak az ötletedet, hogy te gyakorolni szeretnéd a nyelvet és kérdezd meg hogy nem e lenne terhükre esetleg ha kimennél 1-2 hétre a nyár végéig vagy esetleg jövő nyáron vagy bármelyik szünetben. Szerintem szívesen látnának :-)
2011. aug. 2. 19:47
 2/2 anonim ***** válasza:

meghívatni nem hívathatod meg magad,de azért valahogy felvetheted,hogy nagyon szeretnél kimenni,nem tudnának-e valahogy segíteni...felajánlhatod,hogy mosol,főzöl,takarítasz rájuk,elviszed a kutyájukat sétálni,stb.,elmehetnek addig nyaralni akár...stb.

Esetleg megszervezheted magadnak,adhatsz fel neten egy csomó internetes apróhirdetési portálon hírdetést,hogy kimennél au-pairnek,baby-sitternek...elötte azonban célszerű kimenni szimatvételre,de azt úgy célszerü leszervezni,ha nem tetszik,legyen egy végső mentsvár,egy plusz garantáltan megbízható,legalább 1 éjszakára fekhelyet adó tutibiztos szálláshely és néhányszáz euró/dollár a hazaútra a tarsolyban!Ezt soha senkinek semmi esetre nem szabad -még megőrzésre se- kölcsönadni.

2011. aug. 2. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!