Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljesen felőröl, mit tegyek?

Teljesen felőröl, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy nagyon szeretek segíteni másokon, beszélgetni másokkal, meghallgatni őket. Talán ezért is, de nagyon-nagyon sokan fordulnak hozzám a problémáikkal. Gyakran (vagyis inkább legtöbbször) olyan problémák, amin/amiben nem tudok segíteni, de jól esik kibeszélni magukból a dolgokat, elmondani valakinek, aki meghallgatja őket. Ezzel nem is lenne gond, hiszen nem kényszer ez számomra, örömet okoz, hogy segíthetek, hogy talán ennyivel is könnyebb lesz valakinek, hogy megbeszélhette ezt valakivel. És annak is nagyon örülök, hogy megbíznak bennem, és számítanak rám.

Csak néha ez engem őröl fel. Kattog az agyam, már gyakran olyan erős rajtam a nyomás, hogy csak ülök és sírok, mert tényleg szörnyű problémák vannak, és tudom, hogy nem segíthetek, és többet nem is tehetek, mint hogy meghallgatom, és mellette állok, de ez meg engem őröl fel.

Mit tehetnék, hogy ne menjek tönkre? Ne őröljem fel magam emiatt? (kérem, olyan tanácsot ne adjatok, hogy ne tegyek ezt, amit most, mert nem fogom abbahagyni, én ebben lelem örömem. csak valami tippet esetleg, hogy könnyebb legyen)

2010. jan. 21. 07:20
 1/9 anonim ***** válasza:

örömöd ebben leled miközben felöröl és szinte kinoz?

a kettö együtt hogy fér meg?

hallottam már ilyesmiröl...

aazt hiszem ugy csillapodott a felörlés hogy leirta a gondolatait..amit hallott amit mondott..

2010. jan. 21. 07:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Én csak egy-két ember iránt érzem ezt olykor, akiket nagyon szeretek. A legtöbb emberen kb. 5 percig gondolkozok csak, hogy hát ez van nem tudok mit tenni és elfelejtem.

De azért megértem milyen, mert nekem sincs mindig így.

Esetleg megpróbálhatnád a meditációt. Akkor folytathatnád amit csinálsz de talán a lelked harmóniába kerülne és könnyebbe lenne az életed. Nem tudom, mert én túl vad vagyok a meditációhoz, jógához stbhez így én nem csinálom :) De akartam, mert jó ötletnek tűnt.

2010. jan. 21. 12:27
 3/9 A kérdező kommentje:

1.-nek. Én egy olyan típusú ember vagyok, aki szeret gondoskodni, segíteni másokon. De lelkileg eléggé érzékeny vagyok, mások problémáját is úgy élem meg szinte, mintha a sajátom lenne. Talán ebből adódhat ez.

2.-nak: Köszönöm, ez valóban jó ötletnek tűnik:)

2010. jan. 21. 19:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Válogasd meg h kinek segítesz ! Az egész emberiség problémáját nem veheted a válladra ...és akkor cipeled egész életed végéig ???? Ez egy akkora nagy mártírság.

Régebben sokan jöttek oda hozzám elmondani a problémájukat , mindig meghallgattam mindenkit , ha tudtam tanácsot adtam ...de nem akartam megoldani a problémájukat.

Én egy idő után megcsömörlöttem az állandó problémázástól. Úgyh ezt az egész dolgot leállítottam.Engem úgysem hallgattak meg ... szal.

A segítőkészségedet máshogy másmilyen formában is kiélheted , például ha önkénteskedsz vhol . Lehet az gyermekotthon , menhely, vmilyen alapítvány , öregekotthona .

Vagy ha jól beszéled az angolt akkor kimehetsz külföldre is önkénteskedni 3 v 6 hónapra vagy egy évre.

Nem tudom , h tanulsz e még vagy dolgozol de van olyan suli ( fősuli ) ahol van szociálismunkás képzés.

A kérdésed hogy hogyan dolgozd fel a körülötted lévő dolgokat , nagyon egyszerű ERŐSÍTSD MEG A LELKED. az előttem szóló írta a meditációt az is jó ötlet , ha megtalálod a lelki békédet akkor semmelyik energiavámpír sem tudja felörölni a lelked az érzéseid .

2010. jan. 21. 22:51
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Én nem érzem úgy, hogy engem nem hallgatnak meg. Tudom, hogy rengeteg ember van, akikhez fordulhatok.

KÖszönöm a választ, talán ha megtalálnám a belső egyensúlyt, könnyebb lenne.

2010. jan. 22. 05:20
 6/9 anonim ***** válasza:

az előző bejegyzést én írtam.

Jó neked, hogy van kihez fordulnod és sokan meghallgatnak . Szerencsés vagy !!!! De vigyázz nehogy az legyen h akinek sokat segítettél , cipleted és belebetegettél a terhébe kihasználjon ! akkor jó ez a segítődolog ha oda - vissza működik !

Pl a barátaid , ismerőseid - akiknek eddig segítettél ők miért nem segítenek abban h a sok tragédiát , az érzéseidet feldolgozd ????

2010. jan. 22. 18:07
 7/9 A kérdező kommentje:

Segítenek. De ezzel mégsem állhatok mindenki elé, hogy hééé, sok rajtam a teher, ne beszéljetek nekem. Mert nem ezt akarom.

És azért, mert talán ezek a bizalmas problémák stb. dolgok olyanok, amit nem oszthatok meg senkivel. Ezért egyedül maradok vele.

2010. jan. 22. 22:20
 8/9 anonim ***** válasza:

ezzel nem értek egyet . persze a belső személyes problémáit nem teregeti ki az ember vadidegeneknek , ismerősöknek. De a családjával , testvérével , PÁRJÁVAL , rokonokkal ( már ahol összetartó a család ) meg lehet beszélni a problémákat. És igen meg lehet mondani a problémázó embereknek h most sorry de nem érek rá , mert dolgom van . Tudni kell olykor nemet modani.

Én azt gondolom , hogy fásult az életed és nem történik veled semmi , mások problémáit hallgatod , talán adsz tanácsot is nekik . kb olyan vagy mint egy pszichológus.

Egyébként nagyon érdekes h az előző bejegyzésem egyikébe amit írtam h próbáld meg az önkéntességet , nem reagáltál rá semmit , csak azt emleted ki h Te tudsz kihez fordulni segítségért és h téged meghallgatnak.

???? és h TALÁN !!! a lelki békéd megtalálása megoldás lenne . Nem tudom én pl nem szoktam azon zokogni , hogy milyen szörnyű a világ ... és ebből mondom azt h BIZTOS nem találtad meg a lelki békédet. Úgyh minélhamarabb rakd rendbe.

Egyébként foglald le magad néha napján mással is pl mozogj , sportolj , táncolj , BARÁTKOZZ NEM PROBLÉMÁS EMBEREKKEL, mert képzeld olyanok is vannak . A másik keress fel szakembert aki tudna neked segíteni .

Ha meg már végképp nem megy a szörnyű és kegyetlen élet feldolgozása még ott van az apácaság is ! =)

2010. jan. 23. 20:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Jó, akkor most válaszolok mindenre, amit írtál/írtatok.

Azért nem válaszoltam arra, hogy lehetnék önkéntes, mert egyszerűen nem érek rá:) A jövőben valamikor biztosan fogok ezzel (is) foglalkozni.

Egyáltalán nem mondtam olyat, hogy az életem CSAK erről szólna. Ha egy napomat kéne elmondanom, a többségi rész nem abból állna, hogy másokat hallgatok. Sőt. Nagyon is mozgalmas életem van. Megvannak a magam céljai is. Csak ez épp úgy hozzátartozik az életemhez, mint hogy táncolok, vagy írok, vagy dolgozom, vagy tanulok, vagy szórakozok.

És azért nem válaszoltam több tanácsra, mert arra kaptam tanácsokat, hogy hogyan küldjem el az embereket. Én pedig nem ezt akarok. Senkit sem fogok elküldeni, aki a problémáival bizalommal fordul hozzám. Én úgy gondolom, hogy ezzel senki sem él vissza. Talán úgy hangozhatott a kérdés, mintha mindig jönne valaki panaszkodni hozzám, pedig ez nem így van. Persze sokan mondják el a gondjaikat, de ők sem egyfolytában panaszkodnak. Csak olyan szörnyű probémákkal kűzdenek, és én úgy szeretnék segíteni, de nem tudok.

2010. jan. 24. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!