Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem szeretem a keresztnevem,...

Nem szeretem a keresztnevem, de annyira, hogy megőrülök tőle, hogyan tudnám megváltoztatni?

Figyelt kérdés

Nem szeretném leírni a nevem, kérlek ne oFFoljatok emiatt, de bocsi, még szégyellem itt is :(

15 éves vagyok, úgy tudom 14 év felett lehetne, mindkettő szülő beleegyezésével, de nem nagyon akarják, pontosabban apukám nem akarja. Már próbáltam velük szépen megbeszélni, de csak vita lett a vége. Mit tegyek?

15/F

2014. szept. 6. 10:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ez egy király volt valami nagy birodalomnak...
2014. szept. 7. 17:25
 12/25 anonim ***** válasza:
#11 A görög mitológiábó egykirály
2014. szept. 7. 17:29
 13/25 anonim ***** válasza:
#11 vagyok A görög mitológiábó egykirály
2014. szept. 7. 17:29
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem simán lehet Agának becézni. Amúgy fel a fejjel, lehetett volna rosszabb is, például (ha lány lennél) az Immakuláta.
2014. szept. 7. 22:34
 15/25 anonim ***** válasza:

Érdekes név. De szerintem mérföldekkel jobban jártál, mint szegény Adolf nevű fiú, akit Hitlernek csúfolnak...

Utánajártam görög eredetű férfinév, valószínű jelentése: körültekintő, óvatos. A jelentése is teljesen rendben van, sőt nekem tetszik is.

Becenevet kéne kitalálni még, hogy tudd neked tetsző formában használni. Az első gondolatom az volt, hogy a vezetéknevedből is képezhetsz becenevet, ha alkalmas rá. Ha nem akkor mit szólsz ezekhez? Aga, Mem, Non, Gami, Memi, Agi, Nono.

2014. szept. 8. 13:13
 16/25 A kérdező kommentje:

Igen, tudom milyen személy volt, de sajnos nem tetszik semmilyen becenév. De talán az Aga tetszene, és/vagy több is, csak mikor valahol veszek valamit, ahol teljes nevet kérnek, akkor kb. 10szer el kellett mondanom, új suliba fele nem tudta hogy létezik -e ilyen.

Mondhatnám, hogy lesz*rom azokat, akik kigúnyolnak meg nem értik, de nekem sem a favoritom ez a név.

Viszont beszélgettem erről a szüleimmel, és még nem tudom, de lehet megváltoztatnák nekem.

Aminek örülök, csak nem tudom mivel jár.

Mi lenne ha senki se ezen szólitana, furcsa lenne oszt. társaimnak megmondani hogy most nem ez? Vagy megszoknák rögtön?

2014. szept. 8. 17:24
 17/25 István000 válasza:

Szerintem ne szégyelld. :)

Furcsa, de amúgy szép név. Felsőbbrendűnek érzem, amelyre fel kell nézni és amelyet tisztelni kell. Tipikus hős név, akitől sokat várnak az emberek. Olyan ember aki az elesetteken, szegényeken, gyengéken és árvákon segít. ;)

Ne engedd, hogy ez miatt kicsúfoljanak, megalázzanak. Vágj vissza nekik, tűnj ki sporttal, tudásoddal, jó személyiségeddel. Légy jó ember, a többi nem számít. :)

És azért gondolj bele...

Az jobb volna, ha Gyurcsány Ferencnek vagy Orbán Viktornak hívnának és mindenki szidna? :D

Azokat sem irigylem akiket virágokról, fehérneműkről, termékekről vagy sorozat szereplőkről neveznek el. ;)

2014. szept. 10. 13:15
 18/25 István000 válasza:
Agi. :3
2014. szept. 10. 13:16
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a Gami vagány :)
2014. szept. 11. 14:32
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm soknak akik biztatni próbálnak, de ezért nem akartam leírni, mert akkor csak olyan válaszok jönnek, hogy pedig milyen szép.

Sosem szerettem a ritka neveket, inkább azt írjátok le, hogy nem lesz -e furcsa ha megváltoztatnám?

Elhiszem, hogy meg akartok győzni hogy szép, de zavar hogy senki sem érti meg, haverok se szólítanak nagyon a nevemen és befolyásolja az életemet is.

Mindenkinek egyszerű neve van, szeretnék én is olyat.

Szóval ha választ írtok inkább arra, hogy ha belemennének a szüleim akkor nem -e lenne furcsa a suliban

2014. szept. 11. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!