Szerintetek mért van az, hogy a lányok kevésbé szeretik a sportot, mint a fiúk?
Egyik ismerősömnek mondtam, hogy én szeretem, és tökre meglepődött, hogy "egy lány, aki szereti a sportot".
Például foci, jégkorong, stb.
Mondjuk azért rajtam kívül még biztos vannak olyan lányok az oldalon, akik szereti, de sejtem, hogy nem vannak sokan.:)
Ennek van valami pszichologiai oka is?
1-fiúkban több a versenyszellem
2-a fiúkat inkább ösztönzik a szüleik a sportra, hogy erősek legyenek, meg ilyesmi
3-és éppen ezért a fiúk is akkor érzik magukat igazán "fiúsnak",ha sportolnak valamit
Hát, az első érved tényleg elég elgondolkodtató.
Köszönöm a válaszod.:)
Ja, lehet.
Bár ha műsorokról van szó, akkor is inkább ilyen az összeállítás:
Nők/Lányok--> sorozatok
Férfiak/Fiúk--> sport
De mondjuk ez egy ilyen elég szűkre szabott összeállítás, mert így jobban látszódik a különbség.
Hát nem tudom... Én nem félek, hogy megizzadok, és nyerni is szeretek. De nem érdekelnek a sportok, sem a nőiseket, sme a férfiasok... Nézni halál unalom mindet. Csinálni talán a röplabdát érdekes, mert ott ügyesnek kell lenni... Ja és a sorozatok sem szeretem :D
Egyszerűen csak máshogy alakult a férfi meg a nő.
Hát ja, én se félek, ha megizzadok, mert sportolás közben ki nem?:D
Én nézni is szeretem, és csinálni is szeretném, de nincs rá alkalmam.:)
nálunk pont fordítva van. :D
van két fiú tesóm és én vagyok egyedül lány.
amíg ők barátok közt-et néznek, én edzésre járok.. :D (jégkorongozok)
bár nálunk már a szüleinknél is úgy volt, hogy anyu volt a sportosabb apu meg az ellentéte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!