Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy el tudjam...

Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni magamat?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Már gyerekkoromban sem voltam elégedett magammal. Azóta a külsőm sokat változott. Lefogytam, jelenleg 164 cm, 54 kg vagyok, minden nap tornázok és nagyon odafigyelek a megjelenésemre. Emellett mindig is zavarban voltam mások előtt, ezért úgy érzem, folyton leégetem magamat. Tavaly anorexiával küzdöttem, amin sikeresen túlléptem, szerencsére még időben. Azóta is problémáim vannak a kinézetemmel és a viselkedésemmel is. Sokan dicsérnek, szeretnek, ami jól esik, de nem tudok hinni nekik. Az utóbbi időben sikerült több önbizalmat szereznem, felszabadultabb vagyok, de még mindig vannak ezzel problémáim és ezek miatti kirohanásaim. Félek attól, hogy a barátom megismerkedik egy nálam szebb és kedvesebb lánnyal, holott erre semmi nem utal, nincs probléma közöttünk. Valójában ő is próbál ebben nekem segíteni, és kérlek ti is segítsetek!

2014. aug. 5. 15:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Egy dolog segit elfogadni magad: vedd tudomasul, h az emberiseg nagy resze a letezesedrol se tud, egy kisebb resze tud, de nem erdekled oket/nem szamitasz nekik, egy icipici resze pedig ugy szeret Teged, ahogy vagy. Azokra koncentralj.

Mielott legkozelebb ilyen kerdest kiirsz, helyezd nagyobb tavlatokba magad: 18 eves vagy, nemsokara kikerulsz a kortarscsoport nyomasa alol, es kezdesz onallo szemelyisegt epiteni. Az onallo szo azt is jelenti, h nem fog ennyire szamitani, mit gondolnak a tobbeik Rolad, az enkeped nem lesz visszaigazolas-fuggo. Masreszt helyezd magad mennyisegi tavlatba is, a 7 milliard foldi ember kozul kinek is szamit a velemenye?

Ha a baratod elhagy (barmiet is) akkor nem Hozzad valo, orulj neki, h szabadulsz. Jobb most szabadulni tole, mint ha mar 3 gyereketek van. Nem?

Udv R.

2014. aug. 6. 16:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Valóban számít, hogy kikerültem az eddigi környezetemből, az elmúlt időben éppen ez okozott javulást. A válasz többi részén is el fogok töprengeni (:
2014. aug. 6. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!