Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy leszokjak?

Mit tegyek, hogy leszokjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már jó 3 - 4 éve vagyok gépfüggő.

Teljesen uralja a világom már ez, régebben sokat olvastam, mára aligha veszek könyvet a kezembe, és ha igen akkor pedig egy az épp most divatos, ponyvaregények közül.

Sokan mondják, hogy értelmes és okos vagyok, és körülöttem az embereknek is megvan az a meggyőződése, hogy rengeteget olvasom.

A valóság ennek a teljes ellentéte.

Az előző évben is, és idén is az egész nyaram elronto/ttam/om. Reggel felkelek délelőtt 2 -3 órát gépezek, majd délután 4 -5 - öt. Este felé még szintén 2 -3 at. Nem akarom már ezt folytatni, ki akarok szabadulni ebből a mátrixból! A tanulmányi eredményeimmel nincs gond, a memóriám egészen jó, amit az órán hallok megjegyzem, és ezzel idáig elboldogultam. Vannak barátaim, de az egyik legjobb barátnőm is hasonló helyzetben van, már nincs más témánk csak a net, net net... Szeretnék végre egy tartalmas nyarat, és bepótólni úgy azt a 3 -4 évet. Elegem van már, saját magamból... Mindennap kezdődik újra, és újra, mint egy véget nem érő kör

Mit tegyek, mit tudtok tanácsolni?

Előre is köszönöm, és pontozom a válaszokat! ^^

13/L

2014. júl. 25. 17:47
 1/3 anonim ***** válasza:
szia. kérd meg a szüleidet, hogy vegyék el tőled a gépet, vagy ne engedjék meg, hogy odaülj. és előre szólj nekik, hogy könyörgés után se engedjék. adj egy minimális időt magadnak, hogy mondjuk napi fél óra és abban a szükségeset el tudod intézni. ülj le és írj magadnak dolgokat, hogy miket csinálhatsz, ha ráérsz, és vedd elő, ha unatkozol.
2014. júl. 25. 19:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez a szüleid hibája. A számítógép nem gyereknek való és ezen ne sértődj meg. Nem bántásból mondom, de ez egy egészen új világot nyújt az embereknek, rengeteg érdekességgel jó és rossz dologgal. Egy gyermeknek nem tesz jót, ha még az igazi világot sem ismeri, de már egy újba csöppen. Ezt a szülőknek tudni kéne és szépen ügyelve az ilyen dolgokra nevelni. Megoldásnak az első válaszát javasolnám én is. Az már nagyon jó dolog, hogy ezt beláttad, most kérj tőlük segítséget ebben a témában. Ne hagyd, hogy erre menjen el a gyerekkorod, pár év és vissza fogod sírni, akkor legalább jó dolgokat akarj visszasírni.
2014. júl. 25. 21:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm első és második válaszoló!

Tegnap este megbeszéltem a szüleimmel, próbálom beosztani azt a napi 3 órát, úgy hogy egyet d.e.re, du.ra, és estére.

Ma megyek a könyvtárba és kiveszek pár könyvet is :)

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

2014. júl. 26. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!