Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tegyem meg az első...

Hogyan tegyem meg az első lépést hogy leszokjak a számítógép függőségemről?

Figyelt kérdés
Nyilván tudom, abba kell hagyni, de nem ilyen egyszerű. Nem játszom sokat, napi 3-4 óra, de inkább az baj hogy ha otthon vagyok akkor játszani szeretnék csak. Segítsetek: egy elkeseredett 18f
2011. jan. 26. 21:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Menj el valahova, ne legyél otthon. Keress más elfoglaltságot, stb....
2011. jan. 26. 21:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Menj el dolgozni diákmunkára. Csomó jó arccal meg lehet ilyen helyeken ismerkedni aztán csak azt veszed majd észre h nem is akarsz leülni a gép elé ha otthon vagy.
2011. jan. 26. 21:44
 3/12 anonim ***** válasza:
szerintem az lenne a legjobb ha valamilyen hobbit keresnél magadnak amit egy társaságon belül végezhetsz így ha mondjuk egy héten többször is eljársz oda akkor már elfoglaltabb leszel így nem fogsz tudni majd annyit játszani
2011. jan. 26. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az a legjobb módszer, ha szép fokozatosan próbálsz meg egyre kevesebbet gépezni. Pl.: eldöntöd, h óránként tartasz 10-15 perc szünetet -addig eszel, futsz néhány kört, vagy olvasol valamit, esetleg lemész a boltba stb., aztán egyre kitolod a szünetek idejét!

Viszont ne akard rögtön teljesen mellőzni, mert úgy nehezebb!

Csak légy mértéktartó és menni fog!

Hajrá! ;)

2011. jan. 26. 21:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem leszokni nehéz, hanem nem visszaszokni.

Leszokni úgy kell, hogy pl. 2-3 napra olyan helyre mész, ahol nincs gép. Utána amikor visszajössz, nem lesz annyira sürgető a géphez ülni és már meg tudod állni.

De ilyenkor az szokott történni, hogy az ember először csak napi 10-20 percet gépezik (pl. megnézi a leveleit, a napi híreket stb.), utána már egy kicsit többet, aztán még többet, és néhány hét alatt ugyanott van, mint kezdetben. Ez így van az összes függőséggel.

Csak akkor lehet megállni a visszaszokást, hogyha sikerül az életedet valami értelmes tevékenységgel megtölteni, ami miatt nem vonzó az idő elpocsékolása (a számítógépezés és a tévézés általában a felesleges idő elpocsékolása, jobb ötlet híján).

Ellen kell állni a "megnézem a leveleimet" kísértésének is. Dönts úgy, hogy ezen túl csak heti 1-szer nézed meg őket.

2011. jan. 26. 22:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

találj valami szórakoztatót az életben

érdemes barátokkal programokat szervezni, menj el dolgozni, ha ilyen sok időd van.

ha lövöldözős játékokkal játszol mehetsz helyette paintballozni

21:50 ez sem biztos hogy nála jó megoldás. az is lehet, egyszerűbb törölni a játékot, vagy korlátozni a netet

az jó ötlet, hogy határt szabjon magának, de lehet hog képtelen rá, ha függő

22:24 felpontozva

2011. jan. 27. 06:42
 7/12 A kérdező kommentje:

Kösz mindenkinek!

Ez kifejezetten hasznos volt és rámutatott a problémámra:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:24

Kösz!

2011. jan. 27. 10:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Akinek van még tapasztalata légy szíves írjon! :)
2011. jan. 27. 10:25
 9/12 anonim válasza:
Én is ilyen voltam régen... De már rég nem :D Legyél a barátaiddal,amikor csak tudsz... Így kevesebb időd marad a gépre. Közösségi élet, barátokkal lógás, kiruccanás pl pestre. Szerintem ez a legjobb recept :D Sok szerencsét :)
2011. jan. 28. 20:11
 10/12 tothrichard1 ***** válasza:
sztem vegyél egy halál lassú gépet amin még a az xp sem fut..... sztem eg életre megutállod
2011. jan. 28. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!