Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha én szőke kékszemű vagyok,...

Ha én szőke kékszemű vagyok, akkor nem lehetek magyar?

Figyelt kérdés
Állítólag a magyarok ázsiai eredetűek, én meg tuti nem vagyok ázsiai.
2014. júl. 15. 23:14
1 2
 1/15 anonim válasza:
Lehetsz viszont sváb...
2014. júl. 15. 23:20
 2/15 belapus ***** válasza:
63%

Egyrészt a Kárpát-medence egy "olvasztótégely".A honfoglalók keveredtek a már itt élőkkel illetve folyamatos volt a más nemzetiségűek beáramlása, letelepedése.

Másrészt a tatárjárás és a török hódoltság időszaka ( 150 év ) alatt az itt élő népesség komoly veszteséget szenvedett, és az akkori uralkodók ezt megint csak külföldiek letelepítésével igyekeztek ellensúlyozni.

Az az érdekes, hogy ez a sok idegen az eredeti identitását feladva, mind magyarrá vált.

2014. júl. 15. 23:40
 3/15 anonim ***** válasza:
68%
Jobban kellett volna figyelned bioszon.
2014. júl. 15. 23:50
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
"Az az érdekes, hogy ez a sok idegen az eredeti identitását feladva, mind magyarrá vált." Ja jaaaa! De akkor mi az a sok zsidozás, cigányozás?????
2014. júl. 16. 00:18
 5/15 anonim válasza:

Mit jelent az, hogy magyar?

Az a külföldi, tegyük fel svéd vagy afrikai házaspár gyereke , aki már Magyarországon született, magyar az anyanyelve, magyar mondókákat tanult, magyar közegben nőtt fel, magyar meséken nőtt fel.

Ő kevésbé magyar, mint mások?

2014. júl. 16. 00:50
 6/15 anonim ***** válasza:

Természetesen lehetsz magyar, ez nem feltétlenül ettől függ.

Egyébként Ázsiában is élt egy szőke, kék szemű nép, bizonyított.

2014. júl. 16. 01:05
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
2-esnek igaza van. Genetikai értelemben senki sem magyar, valószínűleg a honfoglalók nagyon kevesen voltak az itt élő népekhez képest, és a génjeik mára teljesen eltűntek. Nem tudok forrást mondani, egy HVG cikkben olvastam évekkel ezelőtt, hogy megpróbálták megkeresni a honfoglaláskori génmintákat a mai magyar lakosságban, és egyáltalán nem találtak semmit, 100%-ban eltűnt.
2014. júl. 16. 01:59
 8/15 anonim válasza:
1%

"egy HVG cikkben olvastam" :DDDD

Ki az a hülye, aki egy hvg cikket hitelesnek tart, ráadásul tudományos szempontból? Ekkora barom senki nem lehet, hogy egy viccoldal cikkeit így benyalja.

2014. júl. 16. 08:25
 9/15 anonim ***** válasza:
3%

""Az az érdekes, hogy ez a sok idegen az eredeti identitását feladva, mind magyarrá vált." Ja jaaaa! De akkor mi az a sok zsidozás, cigányozás?????"

Szerintem nem a zsidókra, cigányokra gondolt...

Főleg mikor a bibsi kiviszi a kb 6 éves gyerekét "Israel army" feliratos sapkával Budapest utcáira tüntetni. Na ők szerinted mennyire magyarok? semennyire.

2014. júl. 16. 10:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
8: Ki az a hülye, aki nem vette még észre, hogy a HVG nevű vicclap többé-kevésbé pontosan oda szokta írni a hivatkozást. Ki az a nagyon-nagyon hülye, aki nem jut el odáig, hogy ha én arra emlékszem, hogy a HVG-ben olvastam, akkor - na most figyelj, egy elképesztő logikai bravúr következik - a HVG cikket megkeresve megtalálható lenne benne a hivatkozás az eredeti tudományos publikációra.
2014. júl. 16. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!