Ha én szőke kékszemű vagyok, akkor nem lehetek magyar?
Egyrészt a Kárpát-medence egy "olvasztótégely".A honfoglalók keveredtek a már itt élőkkel illetve folyamatos volt a más nemzetiségűek beáramlása, letelepedése.
Másrészt a tatárjárás és a török hódoltság időszaka ( 150 év ) alatt az itt élő népesség komoly veszteséget szenvedett, és az akkori uralkodók ezt megint csak külföldiek letelepítésével igyekeztek ellensúlyozni.
Az az érdekes, hogy ez a sok idegen az eredeti identitását feladva, mind magyarrá vált.
Mit jelent az, hogy magyar?
Az a külföldi, tegyük fel svéd vagy afrikai házaspár gyereke , aki már Magyarországon született, magyar az anyanyelve, magyar mondókákat tanult, magyar közegben nőtt fel, magyar meséken nőtt fel.
Ő kevésbé magyar, mint mások?
Természetesen lehetsz magyar, ez nem feltétlenül ettől függ.
Egyébként Ázsiában is élt egy szőke, kék szemű nép, bizonyított.
"egy HVG cikkben olvastam" :DDDD
Ki az a hülye, aki egy hvg cikket hitelesnek tart, ráadásul tudományos szempontból? Ekkora barom senki nem lehet, hogy egy viccoldal cikkeit így benyalja.
""Az az érdekes, hogy ez a sok idegen az eredeti identitását feladva, mind magyarrá vált." Ja jaaaa! De akkor mi az a sok zsidozás, cigányozás?????"
Szerintem nem a zsidókra, cigányokra gondolt...
Főleg mikor a bibsi kiviszi a kb 6 éves gyerekét "Israel army" feliratos sapkával Budapest utcáira tüntetni. Na ők szerinted mennyire magyarok? semennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!