Granulátum kérdése:
Hogyhogy a kreol pártusok meg szkíták lettek kiválasztva a magyarok őseként/rokonaként a szőke finnek/észtek helyett?
Figyelt kérdés
Ha én jobbos lennék, foggal-körömmel ragaszkodnék a minél fehérebb rokonnépekhez.2012. okt. 6. 19:03
1/10 anonim válasza:
Te most őszintén! Láttál te már magyar embert? Vagy tanultad egyáltalán a magyarság őstörténetét?
2/10 anonim válasza:
A magyarok kis alacsony zömök és kreol bőrű, turanid típusú emberek voltak. Hogy a rákba lenne egy magas szőke nép a rokonuk? Hogy jött ez ki neked? A kilencvenből kivontad a pénteket?
3/10 anonim válasza:
"Halljátok, magyarok!
Szkíták, hunok, avarok!
Egy húsból, egy vérből,
Véletek egy vagyok.
Halljátok, magyarok!
Szkíták, hunok, avarok!
Egy húsból, egy vérből,
Egy törzsből fakadok."
4/10 anonim válasza:
Ez nem "kiválasztás" kérdése, azért nem román történészek vagyunk, hogy ha nincsenek ismert őseink, kitalálunk magunknak.
5/10 anonim válasza:
Egyébként a magyar történettudomány is elismeri a belső-ázsiai származást, csak a nyelv kialakulásának kérdésében hajtják a finnugor elméletet (nem hiába nyelvtanból tanítják a diákoknak is ezt, nem történelemből). Egyik nem zárja ki a másikat, származástól függetlenül lehetünk nyelvrokonai a finneknek.
6/10 anonim válasza:
A szkíták nem voltak kreolok. Éppen úgy néztek ki, mint a mai magyarok.
7/10 anonim válasza:
A római időkben a Kárpát medencét Szkítiának nevezték.
8/10 anonim válasza:
Utolsó, ezt mire alapozod? Pannonia és Dacia esett bele ebbe a területbe.
9/10 anonim válasza:
" Ez nem "kiválasztás" kérdése, azért nem román történészek vagyunk, hogy ha nincsenek ismert őseink, kitalálunk magunknak."
de, tök ugyanaz az eset. Illetve itthon azért annyiban jobb, hogy a történészek elvetik ezt a cuccot, csak az önjelölt szakik és megmondó emberkék jönnek a különböző magasztos eredetelméleteikkel.
10/10 anonim válasza:
Én történésznek tanultam és egyáltalán nem vetik el a belső-ázsiai származást, több lehetséges elméletet tanítanak. Persze az ilyen sumer-etruszk-párthus-rokonság teljesen abszurd, de a szkíta nem egy teljesen elvetett elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!