Ki hogyan olvas?

Én elég gyorsan olvasok, és én is látom magam előtt a leírt tájakat, szobákat stb.
Ha olykor egy névre nem emlékszem, hogy ki is ő, és mit írtak róla korábban, akkor tudom, hogy az adott rész bal vagy jobb oldalon volt-e, és a lapnak melyik részén láttam, így könnyen megtalálom.
Ha egy különösen szép, vagy találó mondatot olvasok, azt élvezettel ízlelgetem újra, és ceruzával meg is szoktam jelölni a lap szélén (persze csak saját könyvnél). Olyan is volt, hogy a nekem tetsző mondatokat kiírtam egy füzetbe.

Én is gyorsan olvasok :)
Ha kötelező könyvet kell elolvasnom, ami nem érdekel, vagy nem fogott meg, akkor csak a párbeszédes részt olvasom el belőle. :D
A számomra érdekes könyveknél szeretem a részletes leirást, jellemzést, hogy a szereplőt könnyebben láthassam magam előtt, és könnyebben hasonlitsam magamhoz. Ált. a könyvből egy szerepő szokott a kedvencem lenni, akihez hasonlitom magam.
Az unalmas részeknél is gyorsan olvasok, csak akkor azt veszem észre, hogy nézem a szöveget, a gondolataimban pedig teljesen másohol járok, mást látok magam előtt. Ha elkalandozok néha újra kell olvasnom azt a részt, amire nem figyeltem, hogy teljes legyen a kép, és azért, hogy ne veszitsem el a fonalat teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!