Ki hogyan olvas?

Figyelt kérdés
Például én lassan tudok olvasni, és nem tudok megjegyezni mondatokat belőle, mert közben is, de főleg a végén úgy látom/emlékszek rá, mintha filmet láttam volna.

2014. júl. 4. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
én ritkán értelmezem a mondatokat először, mert az olvasásra figyelek és nem a tartalomra, de ha újraolvasom (és nem ilyen történelmi cucc vagy Biblia, amiben olyan szavak vannak, hogy csak nézek..) akkor általában tudom értelmezni.
2014. júl. 4. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy emlékszem mintha egy filmet néztem volna, de én a filmekből is szinte mindenre emlékszem.
2014. júl. 4. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Én gyorsan átsuhanok a sorok felett és amit elolvastam, azt valamiképpen megjelenítem az agyamban egy kép, folyamat vagy adatsor formájában. Így mivel az egészet fejben építettem fel, van mihez kötni az elolvasott sorokat, így nem nehéz visszaemlékezni rá. Mondhatni elképzelem azt, amit olvasok. Úgy hiszem ez a tanulás legjobb formája is.
2014. júl. 4. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Én elég gyorsan olvasok, és én is látom magam előtt a leírt tájakat, szobákat stb.

Ha olykor egy névre nem emlékszem, hogy ki is ő, és mit írtak róla korábban, akkor tudom, hogy az adott rész bal vagy jobb oldalon volt-e, és a lapnak melyik részén láttam, így könnyen megtalálom.

Ha egy különösen szép, vagy találó mondatot olvasok, azt élvezettel ízlelgetem újra, és ceruzával meg is szoktam jelölni a lap szélén (persze csak saját könyvnél). Olyan is volt, hogy a nekem tetsző mondatokat kiírtam egy füzetbe.

2014. júl. 5. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is gyorsan olvasok :)

Ha kötelező könyvet kell elolvasnom, ami nem érdekel, vagy nem fogott meg, akkor csak a párbeszédes részt olvasom el belőle. :D

A számomra érdekes könyveknél szeretem a részletes leirást, jellemzést, hogy a szereplőt könnyebben láthassam magam előtt, és könnyebben hasonlitsam magamhoz. Ált. a könyvből egy szerepő szokott a kedvencem lenni, akihez hasonlitom magam.

Az unalmas részeknél is gyorsan olvasok, csak akkor azt veszem észre, hogy nézem a szöveget, a gondolataimban pedig teljesen másohol járok, mást látok magam előtt. Ha elkalandozok néha újra kell olvasnom azt a részt, amire nem figyeltem, hogy teljes legyen a kép, és azért, hogy ne veszitsem el a fonalat teljesen.

2014. júl. 5. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!