Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az öngyilkosság előnyei és...

Az öngyilkosság előnyei és hátrányai? Ki hogy látja?

Figyelt kérdés
Szerintem előny,hogy nincs több rossz érzése az embernek,de hátrány hogy jó sincs több.
2014. júl. 3. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Mindent okkal teszünk. Attól még , hogy az embernek sok problémája van ,és sok rossz érte már az életben , amit nem tud feldolgozni , nem feltétlenül jó döntés az öngyilkosságot megkísérleni . Szerintem az egyelen "előny" az az ,h már nincsenek többé problémák , viszont hártány ,hogy azoknak az embereknek ,akik a környezetünkben élnek , a családunknak fájdalmat okozunk vele .
2014. júl. 3. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Hátrány, hogy hiába múlt el minden rossz érzésed, úgysem tudsz róla, ezért nem élvezheted ki a gondtalanságot. Előny, hogy hiába nincs többé jó érzésed, erről sem fogsz tudni, tehát bánkódni sem fogsz. Sőt, milyen vicces, a halál után már ezekről sem fogsz tudni. Az igazság az, hogy az öngyilkosságnak sem előnye, sem hátránya nincs már utólag. Csakis addig lehet, amíg élsz, és ezen gondolkozol. Értsd meg, ha meghalsz, azzal vége. De olyan szinten vége, hogy az emberi ésszel felfoghatatlan. Ne is próbáld elképzelni, hogy milyen lehet halottnak lenni, mert úgysem olyan, hiszen egy halott nem képzelődik. Halottnak lenni se nem jó, se nem rossz, se nem semmilyen.
2014. júl. 3. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem gonosz és gyáva dolog. Megértem azt aki bizonyos oknál fogva így érez, de gondoljon bele, hogy ezzel nagyobb fájdalmat okoz a körülötte lévőknek, mint az amit ő érez.
2014. júl. 3. 23:40
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Azt nem mondanám, hogy gonosz dolog. Ha valaki TÉNYLEG meg akar halni, szerintem pont, hogy az a gonosz dolog, hogy azzal zsarolják, hogy a szeretteinek ezzel fájdalmat okoz. Ez olyan, mintha egy meleget zsarolnának azzal, hogy ne legyen már az, mert szégyent hoz a családra. Ha valamiről, legalább a saját létezésemről had döntsek már én magam. Persze, egy ilyen döntésnél nyilván ezt is figyelembe kell venni. Bonyolult kérdés ez, de szerintem nem egy elítélendő dolog. Mondjuk é (egyenlőre) nem tenném meg.
2014. júl. 4. 01:00
 5/8 anonim ***** válasza:
21%

Az élet értelme maga az élet.

Nagy hiba megértés,együttérzés helyett az öngyilkosokat gyávánknak,önzőeknek nevezni !

(János 8:7) ’’Aki bűntelen közületek, az dobja rá az első követ!,,

Ami biztos a lélek hallhatatlan, elfelejteni nem fogunk semmit csak már megértünk mindent magunkkal,másokkal,élethelyzetekkel kapcsolatban. Hogy Isten mennyire nem,vagy igen bocsájt meg ezért –odaát kiderül

Ami biztos odaát nem kell dolgozni,számlákat,csekkeket,törlesztéseket fizetni.

[link]

Lélek a túlvilágon I.

Lélek a túlvilágon II.

Lélek a túlvilágon III.

Részlet Bertha Dudde prófétálásából :

Hogy mennyire valóban a Szent Szellem által kapta a közléseket,mennyire egyezik Jézus általi Isteni közlésekkel,azt mindenki döntse el maga.

A szükséghelyzet csak eszköz arra, hogy gondolatban felém forduljatok, hogy a földi életből hasznot húzzatok. Indokolatlanul nem tör szükséghelyzet az emberre. A lelke van veszélyben, és a szükséghelyzet az, amely által kitalálhat ebből a veszélyből. És annál nagyobb veszélybe jut, minél inkább elkeményedik VELEM SZEMBEN, hogy aztán akaratommal dacolva eldobja azt az életet, amit kegyelmem és szeretetem ajándékozott neki a végső megváltáshoz.

Mert a testbe öltözés kegyelem a lélek számára, szeretetem ajándéka, az utolsó lépcső a magasba vezető úton, amire ha rálép, örökké szabad és boldog lesz. A lélek most kevés híján a célhoz érkezett, és ezért felelős a tettéért, ha nem értékeli ezt a kegyelmi ajándékot, hanem elvakult gondolkodásával félredobja.

Ismert előttem az emberi szív minden rezdülése, és ÉN VALÓBAN IGAZSÁGOSAN ÍTÉLKEZEM. Teremtményem gyengeségét számításba veszem, viszont bűnössé válik, ha téves irányú szabad akaratával megterheli magát, tehát ha visszaél vele. Az ember a maga szükséghelyzetét a közbenyúlásával - az öngyilkossággal - nem képes megszüntetni és befejezni. Az életet a túlvilágon folytatni kell. Szükséghelyzetéből nem talál ki, és ezért a lélek mondhatatlanul szenved, amíg ugyanúgy a maga urává nem lesz, ahogyan a Földön is tette, és AHHOZ nem menekül AKI a szenvedés és fájdalmak fölött is ÚR. MERT Ő AZ, AKI GYŐZ a bűn és a halál fölött.

2014. júl. 4. 19:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Olvasd Yalom (Frankl) könyveit, és meglátod, hogy szenvedhet bárki bármennyire is, ha képes az autentikus létmódot megvalósítani, az soha nem lesz öngyilkos
2014. júl. 4. 19:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Tanulságos, tényleg. Szerintem Isten nem ítélheti el az öngyilkosságot,mert a lehetőség adott rá. Ha elítélné,nem így teremtett volna minket,hogy képesek legyünk rá.

Legalábbis remélem.

2014. júl. 6. 08:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem, nem, az istenhívők erre azt mondanák: megadta a lehetőséget az öngyilkosságra, de hogy élsz-e vele, az tőled függ, és majd "ő" eldönti, hogy jót cselekedtél-e vagy rosszul.
2014. aug. 31. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!