Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha valaki már visszafordíthata...

Ha valaki már visszafordíthatatlanul eltávolodott a társadalomtól, akkor jogos az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Ha soha nem is volt és soha nem is lehet része a normális emberi kapcsolatoknak a személyiségéből adódóan. Ha egy gyógyíthatatlan betegségű embernél jogos, akkor egy ilyen embernél is, nem? Mert ez egy idő után "gyógyíthatatlan". Nincs szüksége a társadalomra és a társadalomnak sincs őrá. Ha a célok adják az élet értelmét, akkor egy ilyen embernek nem lehetnek céljai, mert minden célunkat mások hatásaira vagy mások miatt teszünk. Az önmagunkért való létezés nem létezik.

2014. jún. 16. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ezzel én is így vagyok, voltam. De rájöttem, hogy tojok én a társadalomra. Van néhány ember, akiket szeretek, és ki is mutatom nekik. Azért ez nem ment egyből, megtanultam szeretni, szeretetet elfogadni. Sok pszichológiai könyvet elolvastam és most is olvasok, véletlenül éppen az életcélról. Úgy hívják a szerzőt, hogy Viktor E. Frankl. Meg kell változnod és nem nyafogni. Mindig meg lehet változni, nekem ötven évesen sikerült. Látom, hogy okos vagy.

Nem,nem jogos az öngyilkosság. Mivel ha segítő kezet nyújt valaki, ellököd.

2014. jún. 16. 20:13
 2/7 Makra Péter Endre ***** válasza:
A társadalom visszafordíthatatlanul elfordult az egyéntől, ezért erre való hivatkozással bűnbánatot gyakorolni felesleges és értelmetlen.
2014. jún. 17. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

Az öngyilkosság egyedül akkor jogos, amikor az adott személy jogosnak gondolja.

A vallások hazudoznak. Az életünk befejezéséről szabadon dönthetünk. ...egyébként sem hagynak nekünk semmi egyéb kiutat.

Aki nem mer adott helyzetben öngyilkos lenni, az általában a vallások hazugságait választja. Egy ideig el lehet velük.

2014. júl. 3. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Öngyilkosságon gondolkozók, Drága lelkecskék !

Ha már Önmagatokért nem is de egy állatért éljetek.

Fogadjatok örökbe menhelyi állatokat .

Önzetlen feltétel nélküli szeretetre őszintén csak Ők képesek !!!

Nekik mindegy hogy szép vagy csúnya ,szegény vagy gazda,beteg vagy egészséges,okos vagy buta,kövér vagy sovány vagy. Nekik mindegy ki vagy ,csak legyél nekik.

’’ A világnak ,csak egy vagy ,de egy valakinek Te vagy az egész világ ,,

Részlet Bertha Dudde prófétálásából :

Hogy mennyire valóban a Szent Szellem által kapta a közléseket,mennyire egyezik Jézus általi Isteni közlésekkel,azt mindenki döntse el maga.

A szükséghelyzet csak eszköz arra, hogy gondolatban felém forduljatok, hogy a földi életből hasznot húzzatok. Indokolatlanul nem tör szükséghelyzet az emberre. A lelke van veszélyben, és a szükséghelyzet az, amely által kitalálhat ebből a veszélyből. És annál nagyobb veszélybe jut, minél inkább elkeményedik VELEM SZEMBEN, hogy aztán akaratommal dacolva eldobja azt az életet, amit kegyelmem és szeretetem ajándékozott neki a végső megváltáshoz.

Mert a testbe öltözés kegyelem a lélek számára, szeretetem ajándéka, az utolsó lépcső a magasba vezető úton, amire ha rálép, örökké szabad és boldog lesz. A lélek most kevés híján a célhoz érkezett, és ezért felelős a tettéért, ha nem értékeli ezt a kegyelmi ajándékot, hanem elvakult gondolkodásával félredobja.

Ismert előttem az emberi szív minden rezdülése, és ÉN VALÓBAN IGAZSÁGOSAN ÍTÉLKEZEM. Teremtményem gyengeségét számításba veszem, viszont bűnössé válik, ha téves irányú szabad akaratával megterheli magát, tehát ha visszaél vele. Az ember a maga szükséghelyzetét a közbenyúlásával - az öngyilkossággal - nem képes megszüntetni és befejezni. Az életet a túlvilágon folytatni kell. Szükséghelyzetéből nem talál ki, és ezért a lélek mondhatatlanul szenved, amíg ugyanúgy a maga urává nem lesz, ahogyan a Földön is tette, és AHHOZ nem menekül AKI a szenvedés és fájdalmak fölött is ÚR. MERT Ő AZ, AKI GYŐZ a bűn és a halál fölött.

google-bol letölthetőek:

Charles Capps - A Teremtő ereje veled van

Peter J. Horrobin – gyógyulás és szabadulás,DÉMONI BELÉPÉSI PONTOk

BILL SUBRITZKY- SZABADULÁS A DÉMONOKTÓL

Az okkultizmus,spiritizmus,ezotéria divatba jött.

Tehát széles skálája van a démoni megszállottság,kötelékek lehetséges tüneteinek, úgymint az olyan testi romlás, ami nem tudható be semmilyen valóságos élettani problémának; személyiségbeli változás, mint például depresszió vagy agresszivitás; természetfeletti erő; szerénytelenség; antiszociális viselkedésmód; és talán a természetes úton nem megszerezhető információk megosztásának képessége. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb — ha nem az összes — esetben ezeknek a jellemvonásoknak lehet más magyarázata is, tehát nem szabad minden depressziós vagy epilepsziás egyént megszállottnak tekinteni. Másrészről, a nyugati kultúrákban nem veszik elég komolyan a Sátán emberek életében végzett munkáját.

2014. júl. 4. 20:03
 5/7 anonim válasza:

A társadalom kifejezetten próbálja elnyomni az egyén egyediségét.

Na és mi az, hogy nem lehet része normális kapcsolatoknak??? Ilyen nincs! Keress egy olyan személyiségút amilyen te vagy! Rengeteg érdekes gondolkodású embert ismerek, akik boldogok! Mert megtalálták azokat, akik szintén ki vannak rekesztve.

Öngyilkosság?

Szerintem a halál sokkal magányosabb az életnél.

2014. nov. 13. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem "jogos". A célokat magadnak kell kitűznöd, és Neked is kell teljesítened azokat. Ne úgy állj hozzá, hogy "úgy szeretnék keresni, mint xy", hanem úgy, hogy "szeretnék x összeget keresni, hogy...".

Az meg, hogy a társadalom hogy viszonyul hozzád, illetve Te hozzájuk, ne legyen szempont. Ugyanis a társadalom nem más, mint egykori egyéniségek csoportja, akik mára javarészt egyformák. Az, hogy Te más vagy, és emiatt nem fogadnak el, legyen csak az Ő bajuk.

2014. dec. 27. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmilyen esetben sem jogos. ha még aktuális lebeszélnélek az ilyen őrültségekről. Tudom milyen dolog kirekesztettnek lenni, de ez még nem ok önmagában. Egyébként a halál után miért lenne jobb? Nem bánnád, hogy véget vetettél az esélyednek? Az ember ebben a furcsa, olykor visszataszító földi világban kell, hogy megtalálja az értelmet és a boldogságot.
2015. febr. 24. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!