Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tudat alatt ez mire utalhat?...

Tudat alatt ez mire utalhat? Túlzott bogárfóbia?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy ijedős ember, de a legártatlanabb bogaraktól is rosszul tudok lenni, kiveri a víz a tenyerem, és még lecsapni sem sikerül sokszor, mert még közelíteni felé is nehezemre esik, pláne, amikor ugranak. A gondolatától rosszul vagyok, hogy esetleg rám másznak... Más állatok ezt nem hozzák ki belőlem, még a pókok sem, sőt, ennek az ellentéte is érvényesül: a hüllők meg elképzelhetetlenül vonzanak, bámulom, csodálom őket. Van is egy kaméleonom, nemsokára másik hüllőm is lesz mellé. Nem vagyok szadista, de megnyugtat, amikor eszi a rovarokat, és hallom-látom, ahogy a számomra félelmetes szörnyetegeket roppantja össze, majd elnyeli. Biztos megvan ennek is a pszichológiája, miért parázok a legártalmatlanabb tücsköktől is mániákusan, és miért ejt rabul egy sokkal hatalmasabb és erősebb hüllő az első perctől.

2014. jún. 19. 23:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Fóbia igen, bogárfóbia. :)

Nem tudom, hogy mire utalhat tudatalatt, ezen magadnak kell elgondolkodnod.

Általában a fóbia összeköthető a szorongással.

2014. jún. 24. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!