Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önbizalom hiány. Mit tegyek?

Önbizalom hiány. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy nem vagyok magabiztos emberek között. Ha itthon vagyok, akkor van önbizalmam, ahogy beszélgetek másokkal meg hasonlók, viszont amikor kilépek az utcára leginkább eltűnnék az emberek elől, lehajtott fejjel, megyek előre, és megpróbálom elkerülni azt, hogy észrevegyenek. Tegnap például jövök haza a boltból, látom, hogy a házunk előtt a játszótéren vannak páran, és inkább hátulról megyek be, minthogy elől és meglássanak. Viszont az az érdekes, hogy ha egy ismerőssel vagyok, vagy beszélgetek, akkor nem igazán érdekel, hogy ki lát, s ki nem. Mert mikor hátul mentem fel, ott is pont családba botlottam, de éppen beszéltem telefonon, és így nem nagyon érdekeltek. Szerintetek hogyan küzdjem le ezt, vagy mit tegyek annak érdekében, hogy ne érdekeljen minden egyes ember véleménye?
2014. jún. 14. 03:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem én írtam ki a kérdést?? :) Szóval,tényleg sz4rd le a többieket!Lehet hogy szociális fóbiád van....
2014. jún. 14. 05:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Utána olvastam a szociális fóbiának, de nálam nem ennyire durva.
2014. jún. 14. 14:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogyha ennyire nem hiszel magadban, akkor nem fogsz tudni számítani magadra, ha véletlenül egyedül maradsz... Rosszul hangzik, de tudja inspirálni az embert.
2014. jún. 14. 18:49
 4/4 anonim válasza:
Szia, azért írok neked, mert nekem is önbizalomhiányom volt, de az autogén tréning nekem segített. Ellazult állapotban megerősítést mondogathatsz magadnak az autogén tréning alatt (pl. sok az önbizalmam) és ez hat a tudatallattira. Én pontosan ilyesmi mondatot mondogattam magamnak esténként autogén tréningezéskor kb. 3/4 évig és mostanra megoldódott ez a problémám. Ha érdekel a dolog el tudok neked küldeni egy könyvet, amiben leírják, hogyan kell csinálni ezt a tréninget. Ráadásul bármilyen dolgot mondogathatsz magadnak, ami úgy érzed segít. Én imádom. Csak írj privátba és akkor megbeszéljük a részleteket meg küldöm a könyvet. ( írd meg majd az e-mail címedet is privátba ).
2014. jún. 18. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!