Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pénz vagy Lélek? Megéri a...

Pénz vagy Lélek? Megéri a dominanciáért, a sikerért, a befolyásért átgázolni másokon? Hogyha alapból ehhez van tehetségem, bizonyos szinten élvezem, szeretek szervezkedni, rendszerezni, könnyen meggyőzöm az embereket. Megéri küzdeni ellene?

Figyelt kérdés
Skizofrén lennék? Jakyll és Hyde? Én többre tartom a szeretetet és az emberi lelket a pénznél... Régen pszichológus akartam lenni hogy segítsek az embereken... De a szakításom óta kezdek lassan kegyetlenné és érzéketlenné válni. Egyre inkább csak a pénz érdekel, mindegy hogy kin kell átgázolnom érte vagy miből szerzem össze. Állítólag tehetségesen szervezkedek és vállalkozói személyiségem van (ENTJ). Vállalkozó szeretnék lenni, és keményen továbbvinni a családi vállalkozást,esetleg egyéb üzletekkel kibővíteni a kört... Félek hogy a lelkem és a jelenlegi énem halott lesz... Inkább a szerelem és a szeretet mint a pénz... De már nem hiszek abban hogy valaha leszek szerelmes... Inkább akkor választom a sikert és a pénz általi orgazmust, pedig csak szeretni szeretnék valakit... Nem akarok egy érzéketlen karrierista,üzletmániás,maximalista állattá torzulni... Nem akarok vadászvacsorákra járni és pálinkát árulni nagy tételben illegálisan stb... Ez nem biztos hogy az én világom... De lehet hogy az lesz... Hozzászokok és egyé válok a leendő énemmel és érzéketlen leszek. Jelenleg 18 éves vagyok.

2014. jún. 5. 16:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Racionális és kiegyensúlyozott leszek továbbra is. Támogatom a családomat és a barátaimat. Egyértelmű hogy a magánéletet nem szabad keverni a munkával. A személyiségem miatt maximalista és megalomán vagyok. A kérdésem azért született meg, mert attól tartok hogy a munkám és az üzlet megszállottja leszek, és ez károsan fog hatni a magánéletemre és a személyiségemre. (Pl kerti sütögetés közben az üzleti stratégiáról beszélgetnék) Régen idealista ötleteim voltak: Pl alapítványok,emberek segítése stb. Rájöttem hogy a barátaimat és a számomra fontos emberekkel kell törődnöm. Az összes kóbor kutyát nem lehet hazavinni. És lehet hogy 10 emberből egyet ki kell rúgnom azért hogy az a 9 ember el tudja tartani a családját. Szép és nemes dolog embereken segíteni, de szerintem épp elég hogyha biztos megélhetést adsz az alkalmazottjaidnak és korrekt/kedves vagy az életben. És támogatod a családodat/barátaidat.
2014. jún. 6. 20:30
 12/22 A kérdező kommentje:
"barátaimmal"
2014. jún. 6. 20:32
 13/22 A kérdező kommentje:

Észrevételeim:

- Nem szabad keverni a magánéletet a munkával.

- Hogyha megosztod a munkádat az élettársaddal az konfliktusokhoz vezethet(Köszönöm #7-es!)

- A "nagy ő"-vel szemben hűséges és kitartó leszek,szerető és odaadó. Addig is szükségem van alkalmi kapcsolatokra(Amiket nem értékelek túl).

- Hogyha valakit megbántasz azt is el kell tudni viselni.

- Néha muszáj másokat megbántanod a saját vagy többség érdekében.

- Kitartó és Hűséges vagyok a barátaimmal/Szeretteimmel szemben.

- Az üzleti világban gyakorta szükséges kegyetlen döntéseket hozni(Ez egy ilyen játék).

- A családi vállalkozással kell törődnöm.

- Szakítanom kell időt a magánéletre,szórakozásra. Nem szabad kizárólag a pénz és a munka megszállottjának lenni.

[Még csak 18 éves vagyok,remélem rengeteget fogok még tanulni.] Hogyha bármi kérdése van bárkinek, szívesen válaszolok, hogyha lesz rá időm.

2014. jún. 6. 20:54
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem elég elszomorító hogy mér 18 évesen ilyenbe kell belemenned!Mivel hogy családi vállalkozásról van szó és gondolom embereket foglalkoztattok,mielőtt beállnál górénak,menj végig az összes munkakörön!Egyrészt,mert legalább tudni fogod hogy mit is csinálnak a melósok a termelésben és így jobban át tudod látni az egészet.Csomó emberrel az a baj hogy csak azt hiszi hogy tudja hogy mit csinál a másik,pedig rosszul hiszi.Ha nem vagy benne akkor nem is tudod mondjuk megkönnyíteni mások munkáját ezzel akár a termelékenységet növelve.Szóval akkor láthatod át az egészet ha tényleg mindenben részt is veszel,és ekkor fogod a legtöbbet kihozni az egészből.

Ami a munkahelyet illeti,senki sem azért megy hogy jól érezze magát vagy hogy barátkozzon,mondjuk az nem árt ha az ember meg van elégedve a posztjával.A lényeg,a jó fönököt senki sem szereti,tapasztalatok alapján ha nem tartod szorosan a pórázt akkor elqurvul mindenki és utána már nehéz lesz rendet rakni és a tisztelet sem lesz meg.De főnökként is azért tudni kell a határokat,ha hosszútávon szeretnél profitálni,akkor érdemes odafigyelni azokra az emberekre akik kitermelik a nyereséged,mert ha elégedetlenek az a termelés és minőség látja kárát.Szóval ilyen téren érdemes köztes utat keresni.

Ha meg csak át akarsz gázolni mindenkin,akkor soha nem leszel senki!Csak egy fekély leszel az emberek szemében!És ezt könnyen átfogod vinni a baráti életedbe is...Vagy onnan fog jönni.

2014. jún. 6. 22:44
 15/22 A kérdező kommentje:
Jelenleg dolgozok havi nettó 80ért tanulás mellett a vállalkozásunkban. Azért is dolgozok mert úgy gondolkozok mint te. Szeretném minden részét ismerni a vállalkozásunknak. Mellesleg szeretnék autót venni amit a saját pénzemből finanszírozok. Mondjuk könnyű hogy úgy félretenni hogy nem kell rezsit fizetnem. De legalább így büszkébben fogom vezetni a kocsimat. Hogyha csak úgy elém raknák akkor nem érezném magam férfinek.
2014. jún. 7. 00:52
 16/22 A kérdező kommentje:
Természetesen nem szeretnék "átgázolni" senkin. Az ilyen nyilvánvaló hülyeségeken ugorjatok át. A kelleténél már megint többet ittam...
2014. jún. 7. 00:53
 17/22 A kérdező kommentje:
Jelenleg 18 évesen azzal foglalkozok hogy fejlesszem magamat szellemileg/testileg/lelkileg egyaránt. Szeretnék majd egyszer igazságos korrekt és jó vállalkozó lenni. Továbbvinni és fejleszteni a jelenlegit. Szeretnék mindent megadni majd az alkalmazottjaimnak. Szeretnék egy barátságos munkakörnyezetet teremteni a jövőben.
2014. jún. 7. 01:00
 18/22 A kérdező kommentje:
És ne féljetek a pia miatt. Nem viszem annyira túlzásba! :) Kárba megy tőle a tanulás. És hogyha már betartom a napi 5x kimért étrendemet akkor elcseszem a piával a végén. Olyan mintha kukába dobtam volna az aznapi munkámat, nem? :) Inkább más megoldást találok legközelebb a problémáimra! :) Többet olvasok vagy sétálok az erdőben,rendezvények,stb...! :) És próbálok olyan nőt találni aki magamért szeret...
2014. jún. 7. 01:07
 19/22 A kérdező kommentje:
#14 Félig meddig sántít, de csak azért mert nem ismersz. De köszönöm, sok mindenben egyetértek veled.
2014. jún. 7. 01:08
 20/22 A kérdező kommentje:
Egyébként remek ez az oldal, olyan mint egy csoportterápia :)
2014. jún. 7. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!