Miért jó az az embereknek ha átverhetik, megalázhatják, kihasználhatják a másikat? Miért nem becsulik inkább meg azt, aki szereti oket és segít nekik?
00:05-ös vagyok.
Lérdésfeltevőnek:
Egyszerűen lehet... Egyrészt ez a "kegyesebb mód" (tudniillik, ha elengedem a közeli erdőbe, akkor éhen hal. Szerintem ez kínzóbb... De egyéni elbírálásra bízom), másrészt meg mert vagyok ilyen kegyetlen... XD (amúgy egyszer csináltam meg... Annyi meg elnevezhető "kísérletnek".
Jah, és ami fontosabb, és inkább passzol a kérdésedre (mint a nagy állatvédők válaszai XD):
alázottból alázóba kell menni. Nekem sikerült (még nem teljesen, de nagyrészt igen.). A legszebb az egészben, hogy azt alázol meg, akit akarsz. Én spec azokat, akik szemét f@szok. Akik meg semmit sem ártanak/ártottak nekem, azokat meg inkább védem a faxalapok ellen.
Brutalitásnak/kegyetlenségnek is megvannak a típusai.
Én magamat inkább tartom "védelmezőnek" (ez kibaxottul hülye szó rá, de jobbat nem tudok), mint szadista "basztassuk csakúgypoénból a kisebbet, meg hülyébbet" típus.
Ami meg a rágcsálókat illeti... Én olyan helyen élek, ahova sajnos (nemtudomhonnan) bejutnak a dögök. Szóval csak a megnyugtatásodra kedves állatvédő: Ez még mindig "humánusabb" megoldás, mint a ragasztós megoldás, ahol órákat vergődik, és szenved.
Megbecsülés?
Nőjj fel!
Ez itt a Föld nevű bolygó. Azon belül Magyarország. Ha nem vagy etnikum, vagy halmozottan fogyatékos, akkor nincs mit becsülni benned. ("általános" nézőpont szerint.
SZERINTEM meg az a becsülendő, amit megcsinálsz. Ha pék vagy, akkor becsülendő, hogy megsütöd a kenyeret, amit más megeszik. (jah... van olyan is aki "belesüti" az egeret a kenyérbe... ez mennyivel jobb? XD ).
Ha szerelő vagy, akkor becsülendő, hogy jól megcsinálod, amit csinálsz.
Ha jogász vagy, becsül... azaz abban nem sok becsülendő van... Ha jogász kell valakinek, az 1 valakinek jó, másnak meg lehet hogy rossz. Na jó... Megbecsülöm azért, mert megcsinálja ezt a mocsokos munkát. (kivéve, ha szívből tesz tönkre egyeseket. Ilyenkor visszaérünk a kérdésedhez.)
Szóval... Ha rajtam múlna, akkor érne valamit, amit nem csak saját javadra csinálsz meg. Ha valami jót csinálsz. A baj csak az, hogy amyg ennyire pénzcentrikus a világ, addig kénytelen vagy lenyelni a békát, és tűrni, hogy a megbecsülés messze elkerül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!