Hogy legyek keményebb, hogy mondjam meg a másiknak a véleményemet, hogy mondjak a másiknak nemet? 13/L
Gondold végig, kiknek szeretnél tényleg segíteni, kiktől kapsz érte valóban hálát, kik használnak ki téged.
Ha nemet mondassz, döntsd el már az elején, ragaszkodj a véleményedhez, kedvesen, de határozottan, pl: "Sajnálom, de most nem érek rá"
Konfliktus lehet ilyenekből, akkor is segít a higgadt és határozott magatartás, idővel megszokod majd, a sértődések meg hamar el szoktak múlni. (ha valaki meg valóban annyira megsértődik azon, hogy nem vagy hajlandó mindenben a kedvére tenni, akkor hagyd ott, nem érdemel meg :))
Szia!
A nem helyett mondhatsz először egy nem valószínű,de azért átgondolom-ot ,ebből a másik már nem számít már az igenre,te meg még mindig dönthetsz.Ha lehetőséged van rá,kérj időt,mert a nem egyértelmű igen-t már általában nem-nek is vehetik.
Nem kell mindenkinek szívességeket tenni,mert a végén besokallsz és rossz érzés,ha nem kapsz belőle vissza.
Persze nem azért kell segíteni ,kedveskedni másnak,hogy ez megtérüljön,csak hajlamosak vagyunk elvárni a hasonló hozzáállást másoktól is.
Sajnos én elkövetem azt a hibát, hogy mikor túl sokszor átvertek, bezárkóztam, és többé senkinek se segítettem semmiben, nem bíztam senkiben.
Az emebr tanul. Taqnul a saját hibáiból, máséiból. A csalódásokból is. Ha a csalódások miatt bezárkózik valaki, mint én tettem egykoron, annak az lesz a következménye, hogy képtelen lesz kiismerni az embereket, még alapvető szinten is, így mindig abban fog bízni akiben nem kéne, akikben meg kéne azokban soha. tapasztalatból beszélek!
Ezáért én azt mondom maradj, amilyen vagy de jegyezd meg azokat, akikben csalódsz, mert később ha jól figyelsz, észreveszed a mintákat - a csalók és hazugok bizonyos dolgokat önkéntelenül is ugyanúgy csinálnak - így egy kis tapasztalat révén könnyen felismered őket.
Velem is ez van... tudom hogy nehéz elmondani a véleményed, nehéz azt mondani, hogy hagyjál béken...stb...
De egyszer úgy is kitörsz.. én mindig magamba elgondolom, hogy oké, most már elegem van és megmondom neki a tu tutit.. de élesben ez sosem megy nekem..
Én egy önbizalomhiányos, zárkózott lány vagyok kívűlről.. de belülrő tombolok...
Egyszer volt olyan, hogy valaki megbántott, akivel nem gondoltam volna hogy veszekedni fogok, de olyat mondott, hogy nem bírtam tovább és ott volt elég..
Szóval megértelek... A kérdésre válaszolva, szerintem próbálj meg a sarkadra állni, ha egyszer megcsinálod, már nem lesz probléma.. Akik pedig visszaélnek a jóindulatú, kedves emberekkel, azok pedig megérdemlik...
mindenkinek köszönöm, az összes választ felpontoztam és megfogadtam a tanácsokat.
jobb ez így, hogy nem mindenkinek mondok "igen"-t.
ekkor jöttem rá, hogy ki az. aki tényleg velem van és ki az, aki csak a kedvességemre pályázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!