Ennyi tanulás valóban sok?
Délutánonként - bár nem minden délután! - 1-2 óra, de nem kezdem rögtön hazaesve és az estéim is szabadok. Hétvégén az egyik nap pár óra.
Zh időszakban keményen, de akkor is igyekszem odafigyelni, hogy legyen idő másokra is.
Vannak haverjaim, akikre szakítok időt, vannak hobbijaim.
Kinek,hogy számít soknak nekem igen viszont megkérdezed a élet "stréberét" Ő biztosan azt mondja,hogy " E tanulással töltött idő nem optimális"
De szerintem elég 10 perc tanulás is van más amivel eltöltheted a időt pl. itt válaszolni vagy akár játszani is ( elektronikus eszközön )
Mindig kell pihenni mielőtt tanulsz. Nem utolsó sorba még a tanulást is ki kell pihenni.
ez attól függ mennyi a lecke szerintem....1-2 óra folyamatosan tényleg sok nekem a max tanulás 1 óra volt de 2 SOHA
Én se tudok ennyit tanulni egyszerre megfájdul a fejem egy idő után
Nos...
Érkezett olyan válasz is, amiből ítélve az illető el se olvasta a kérdést, főleg ezt a részét:
"de nem kezdem rögtön hazaesve és az estéim is szabadok".
Meg olyan válaszok is, amelyek alapján sokan nem értik a kérdést.
A lényeg, hogy a tanárok és a hallgatók zöme szerint is már az sok, ha zh előtt három nappal már előveszed a jegyzeteket.
Namost, nekem nagyon bevált az, hogy van, amit hétről-hétre tanulok, sokat segít!! És én nem érzem megterhelőnek. Stresszelőnek főleg nem, sőt, a stressznek ellentmond, mivel miután megtettem, amit tehettem, nyilván nyugodt lennék, és akkor stresszelnék, ha úgy érezném, nem tettem meg.
Úgy érzem, minden nap van szabadidőm, eljárok emberek közé és vannak hobbijaim is. Kivéve zh időszakban, amikor néha alig van életem, de engedtessék meg, az azért más téma... Meg az kétszer 4 hét az évi 51-ből.
Mégis hülyének kell éreznem magam, akinek nincs élete, és megsavanyodott szürke egér, mert lenézik azt, aki nemcsak zh előtt két nappal veszi elő a jegyzeteket!
Van egy bevált működő módszered a tanulásra, amivel a jelek szerint jól is érzed magad. Ám ami még ennél is fontosabb van egy jól bevált módszered az időbeosztásra és arra, hogy a céljaidért napi rendszerességgel tanulj, ne csak kényszer hatására. – Ez egy akkora kincs, ami másoknak nincs és jobb ha ezt nem piszkálod. Ráadásul így érzed jól magad.
Más a probléma. Néhányan igyekeztek neked válaszolni, erre te így reagáltál :” Érkezett olyan válasz is, amiből ítélve az illető el se olvasta a kérdést, főleg ezt a részét:
"de nem kezdem rögtön hazaesve és az estéim is szabadok".
Meg olyan válaszok is, amelyek alapján sokan nem értik a kérdést.”
Ez pedig arra, utal, hogy az időbeosztásod, rendben van, ám az a mód ahogy mások döntéseit véleményét kezeled, az nincs, és ezért hat rád ennyire.
Ők a társaidhoz hasonlóan, a saját életükhöz, egyéni döntéseikhez és képességeikhez mérten nézték, van aki egyébként 0-10 percet tanul és van aki órákat.
Ez az ő véleményük, ami nem kell, hogy meggyőzzön téged, nem kell, hogy ők meggyőzzenek téged. Nem kell valakinek magadévá tenni a véleményét, ahhoz, hogy el tud fogadni, az ő élete más és a képességei, igényei és szükségletei is mások. Ha kialakítód magadban azt, hogy képes vagy mások véleményét tiszteletben tartani, kevésbé lesz mások véleménye rád hatással. –Így nem kell hülyének nézni magad, mert jól érzed magad, ahogy tanulsz, nem halogatsz és be tudod osztani az időd.
Az hogy nem csak kényszer hatására teszel a céljaidért az egy nagyon fontos képesség, ugyan is saját céljaink elérésében, nem mindig van kényszer, így akit csak a kényszer vesz rá, hogy tegyen a saját céljaiért az utolsó pillanatban, az kevésbé hatékonyan fogja őket elérni. –De ez az ő élete. A lényeg, hogy te megfelelően használod az erőforrásaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!