Hogy szerezzek önbizalmat? Hogy fogadjam el magam?
Sziasztok! :-)
13 éves, lány vagyok. Soha nem voltam duci, de csontsovány sem. Kiskoromban rengeteget terrorizáltak az alakom miatt, sőt amikor 1.-ben elköltöztünk az összes lány utált, mert a fiúkkal jobban elvoltam mint ők. Ez a "trauma", hogy szinte az egész iskola engem bántott, még mindig megmaradt. Emiatt alig van ömbizalmam. Ma már 8 osztályos gimnáziumba járok, és itt az osztály 90%-a fiú és szerintük szép vagyok, de mégsem vagyok elégedett magammal. Sőt, hogy már kezdek a tinédzer korba lépni, így elő jött ismét a "Nem nézek bele a tükörbe, olyan csúnya és kövér vagyok" szindróma. Magam is tudom, hogy nem vagyok kövér, max van egy nagyon kevés felesleg rajtam, de ha tükörbe nézek egyből megakad a szemem a hasamon és a combjaimon. És még tegyük hozzá, hogy csendes vagyok, de állandóan vigyorgok, kivéve amikor valami bajom van, természetesen. És valamiért Facebookon, üzenetben be nem áll a szám, de a való életben alig szólalok meg. Meg, van egy nagyon furcsa félelmem. Nem merek telefonon beszélni senkivel sem. Inkább leírom. Egyébként meg röplabdázok az iskolában, és a tanár szerint, lassan már én leszek a legjobb, de ez nekem még mindig nem elég. Hogy szerezzek ismét ömbizalmat?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!