Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Miért vagyok ilyen?

Mit tegyek? Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Egy teljesen átlagos külsővel rendelkező lány vagyok. Egyesek szerint szép vagyok, de én nem látok semmi szépet magamon. Egyszerűen nem tudok önmagam lenni. Sztárokat utánozok (kinézetben) ugyan azokat a zenéket hallgatom mint az épp aktuális sztár. És tényleg tetszenek. (aktuális rock). A kinézetemet is úgy formálom. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak. Lenézem magam, amiért nem mentem főiskolára. Rondának érzem magam, pedig egyáltalán nem kapok ilyen visszajelzéseket. Menekülök a világ elől és azt akarom, hogy hagyjanak békén. Úgy érzem, az emberek nem szeretnek és ez nagyon bánt. Hangulatingadozásaim vannak. Legszívesebben egyedül ülök a szobámban és sírok, mindenkitől távol. Nem tudom szeretni magam és elfogadni sem. Szeretném kihúzni magam a gödörből, de nem tudom, hogyan kezdjem.

23 éves lány.

2009. dec. 24. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Menj el pszichiáterhez mielőtt nagyobb baj lenne!

Jobbulást!

2009. dec. 24. 13:49
 2/12 A kérdező kommentje:

köszi :)

Találtam egy nagyon jól megfogalmazott kérdést, amiből teljesen magamra ismertem. Bár nekem azzal nincs bajom, hogy nem merek enni mások előtt... És soha nem vagdosnám magam.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__5..

2009. dec. 24. 13:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szem. önbizalomhiány. És későn érő fajta lehetsz.

Lehet otthon nincs rendben valami. Nem nagy a nyomás, hogy "többre vidd", tanulj tovább? Barátok rendben?

Ne foglalkozz annyit a külsővel.

Ha szép vagy, akkor se, ha nem, akkor se.

Hidd el, sokadlagos kérdés..ahogy az öltözködés is. Tiszta legyen a "gúnya" és kész. de ezt nyilván felesleges volt mondanom.

2009. dec. 24. 14:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Önbizalom hiány az van.

Nem, otthon nem nagy a nyomás. Inkább csak a saját lehetetlen elvárásaim magam fele. Nagyon butának érzem magam így egyik könyvet falom a másik után. a művészetekkel foglalkozom (nem csinálok semmit, mert nincs tehetségem). Sok komolyzenét is hallgatok.

Régebben rengeteg barátom volt, de felületesnek találtam őket. Valamiért vonzom azokat az embereket, akik hasonlóak mint én. Akik különlegesek, de a többség valamiért kiveti őket. Ők sem egészségesek, és tudják is magukról.

Ismeretlen emberekkel egy perc alatt összebarátkozom és jól is érzem magam. De nem sokáig, csak arra a pár percre.

A ruhatáram kimerül a tornacipőimben, farmerokban és együtteses pólókban és melegítő pulóverekben.

Régebben nagyon nőiesen öltözködtem, és szerettem is. Magassarkúk és rengeteg ruha. Mindig csinosan öltöztem, de most inkább eltűnnék. Bár néha még felveszem őket.

2009. dec. 24. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem az a bajod, hogy nem vagy főiskolás/egyetemista, miközben azt látod, hogy tőled sokkal hülyébb emberek is elvégzik, és ettől többre tartják magukat, ergo te értéktelenebbnek érzed magad. Elképzelhető, hogy a "sztár utánzás" is amiatt van, mert szeretnél valaki lenni, akit elismernek, akire felnéznek, csak ez az álmod nem áll összhangban a valósággal. A világ elől is azért menekülsz, mert mindig azzal szembesülsz, hogy mások milyen sokra vitték (ilyenkor az ember a tőle "szerencsétlenebbeket" észre sem veszi, csak azokat akiknek irritálóan jól megy), milyen boldogok, míg neked esélyed sincs az olyan életre, amilyet szeretnél.

Két dolgot tehetsz. Vagy megembereled magad és beiratkozol egy egyetemre, és keményen küzdesz az álmaidért (nem lesz egyszerű, sőt kifejezetten kemény, rengeteg lemondással, de így legalább magaddal egyenesbe jöhetsz). Vagy belenyugodsz a sorsodba, hogy egy szimpla "átlagember" lett belőled, elfogadod önmagad és így próbálsz boldog lenni (mert így is lehetsz).

2009. dec. 24. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fejezd be az önsajnálatot, és ne foglalkozz magaddal, ne elemezgesd magad! Ezt ne vedd szemrehányásnak, vagy cikizésnek, mert tapasztalatból tudom, hogy mennyire nehéz. Mindig könnyebb begubózni, és sajnálni magad, sírni.

Vegyél egy nagy lendületet, jelentkezz főiskolára/egyetemre, ha vannak barátaid, akkor mozdulj ki velük, ha nincs, akkor pedig szerezz!

Vegyél részt jótékonysági programokban, védd a környezeted, mosolyogj az emberekre az utcán, így minden este ha tükörbe nézel, egy jó embert fogsz látni, aki elmondhatja magáról, hogy tett valami jót.

Az írásodból ítélve egyáltalán nem vagy buta, szóval BIZTOSAN el tudnál végezni valami főiskolát vagy egyetemet. Szánj rá elég időt, hogy kitaláld, hogy mit szeretnél csinálni, miben vagy jó. Ha szeretnéd, akkor segítek, mert én is pályaválasztás előtt állok. Szóval, ha akarod, dobhatsz nekem egy privit.

Tudom, hogy amiket leírtam, egyszerűnek hangzanak, de valójában nagyon nehéz rászánni magad, hogy cselekedj, minden ember hajlamos inkább sajnálni magát, és szenvedni. De ha nem törsz ki ebből, akkor hidd el, hogy minden csak rosszabb lesz, nem fogod vinni semmire az életben, és még totál beleesel, és mélyre süllyedsz ebbe a depressziós állapotba, és onnan már nehéz kijönni magadtól...:(

2009. dec. 24. 15:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy van-e barátod. Mert abból, hogy ennyit foglalkozol a külsőddel, nekem az jön le, hogy nincs, de nagyon szeretnél. De nézhetsz ki akárhogy, mert ha magadat is utálod, akkor hogy várod el, hogy mások szeressenek? Vagyis először a önmagaddal kellene megbékélned.

Az általad "különlegesnek" hívott emberek sajnos cseppet sem azok, a társadalom nem azért veti ki őket, mert eltérnek az átlagtól, hanem azért mert értéktelennek, naplopónak tartja őket. Ez kicsit erősre sikerült, de az elmondásod alapján én úgy képzelem el őket, hogy egész nap csak elmélkednek a világ nagy dolgairól, de valódi értékeket nem teremtenek/termelnek és nem is tanulnak, csak vannak a nagy világban, miközben ők azt hiszik, hogy ők a f@sza gyerekek, sőt, ezt megpróbálják fennhangon bizonygatni, kifejezni a környezetük számára, úgy hogy megpróbának eltérni tőle, "különlegesnek" beállítani magukat. Így a későbbi megvetést erre a "különlegességre" tudják fogni, pedig nem emiatt nem tudnak beilleszkedni. Én is hány "fűfejet" láttam, akik próbálták beállítani úgy magukat, mintha ők tojnák a spanyolviaszt, és mennyit tudnak a világról, közben csak egész nap tengnek-lengnek, míg én sokszor nyolctól nyolcig sz.pok az egyetemen, sosincs időm semmire és a barátnőmet is hetente egyszer látom. És erre jönnek ők, és szinte elvárják, hogy tiszteljem őket a nagy semmiért (elmélkedni minden ember tud, sőt "különleges" is bárki tud lenni, de valóban értékesnek és hasznosnak lenni, hogy a világot előre is vidd, na ez a kihívás). És még sokan mások is hasonlóan éreznek velük kapcsolatban...

Remélem érted, hogy hova akarok kilyukadni.

2009. dec. 24. 15:18
 8/12 anonim válasza:
100%
Egyszerüen keresed a helyed a világban túlzottan is meg akarsz felelni és ez okozza hogy nem vagy elég jó magadnak:) tanuld meg elfogadni magad jó vagy úgy ahogy vagy ez az amire rá kell ébrrdned senki másnak nem kell megfelelned csak magadnak elvégre egy életünk van azt éljünk le ugy ahogy mi karajuk:)
2009. dec. 24. 17:09
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló! A barátaim tényleg különlegesek.

Az egyik egyetemre jár, mellette verseket, novellákat ír, fest, és nagyon művelt. De, nem tud kikapcsolódni, nem fogadja a kritikát, a saját igazát keresi és sok dologban (főleg viselkedésben) eltér az átlagtól. Kicsit elvont.

A többi barátom szintén egyetemre jár ők is szívnak vele, lévén, hogy ez az utolsó évük és van aki a mesterképzést végzi. Nem ezzel van a gond.

Ezek az emberek abban (is) hasonlítanak egymásra, hogy én vagyok az egyetlen barátjuk, mert mások nem tartják érdemesnek őket a barátkozásra.

2009. dec. 24. 17:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Tényleg nincs barátom, már nagyon hosszú ideje. Nem szeretem a komoly, intelligens embereket, akikkel jó néha hülyének lenni. Nos, nem ezek találnak meg.

14:54-es válaszoló!

Azt hiszem Te jársz a legközelebb a problémához. Bár nem tudom, mert én inkább azt érzem, hogy nem tudnám megcsinálni. Mindig is kevesebbre tartottam magam másoknál. Talán csak így lettem nevelve. Nem tudom.

2009. dec. 24. 17:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!