Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hisztek a szellemekben?

Hisztek a szellemekben?

Figyelt kérdés
Eddig valahogy nem érdekeltek,de mióta láttam egy házi filmet egy szerelmes párról azóta nem tudom mit higgyek!Valaki tud valami hasznosat ezekről a jelenségekről?
2009. dec. 23. 16:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%
én nem hiszek bennük, láttam egy sor ilyen videót, de egyszerűen nem tudnak meggyőzni, a saját szememmel meg nem láttam még.
2009. dec. 23. 16:22
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Első válaszoló: hiszel Istenben?
2009. dec. 23. 16:26
 3/18 A kérdező kommentje:
és az igaz,hogy az ima elűzi őket?
2009. dec. 23. 16:29
 4/18 anonim ***** válasza:
51%
már régen elvesztettem a hitem.
2009. dec. 23. 16:29
 5/18 anonim ***** válasza:
51%

ha a paranormal activity című filmet láttad akkor részvétem mert az kb másfél órát elvesz az életedből és unalmat kapsz cserébe.

amúgy a kérdésre válaszolva: nem, nem hiszek.

nagyqtya

2009. dec. 23. 16:32
 6/18 anonim ***** válasza:

én hiszek.többen állitották ,h. láttak.Köztük barátnőm is és én is :)

simán létezhet

2009. dec. 23. 17:17
 7/18 anonim ***** válasza:
illetve éreztek, tapasztaltak
2009. dec. 23. 17:17
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e ehhez a kérdéshez... szinte már látom a sok háborgó hitetlent. Mindegy, ha van legalább egy ember, aki csak elgondolkozik, csak ELGONDOLKOZIK, azon amit írni fogok, akkor már megérte.

Igen, szellemek léteznek. Boszorkányok, démonok, angyalok, sámánok és varázslók is léteznek, és tevékenykednek. Ahogy mindig is itt voltak. Az ember már ősidőktől fogva tudja hogy létezik a túlvilág. Már az ősember is tudta. Azonban a mai materialista központú világban egyre kevesebben tudják hogy vannak. Legtöbben csak a halálos ágyukon "térnek meg".

Érdekes, hogy a cigány kultúrában a mágia elég jól úgymond "fennmaradt". Ha megkérdezel egy idősebb cigány-asszonyt, biztos tud egykét dolgot mondani az átkozásról, és effélékről. Ugyanígy ma is vannak ördögűzések, amit csak püspök hajthat végre, vagy általa felhatalmazott pap. Mindenképpen olyan akinek elég erős a hite. Nem az abba vetett hite, hogy ilyen létezik, hanem a hite abban, hogy Isten segíteni fog.

Régen tudták hogy léteznek ilyen dolgok, teljesen természetes volt. Ma, kevesen vannak akik tudják hogy vannak, lényegében sokan csak hisznek. A legtöbben pedig nem is hisznek.

A modern kor hatása: amit nem lehet az egzakt tudományokkal bizonyítani, az már nem is létezik.

Nagy tévedés. Ezt a nagy tévedést egykor fel fogja fedezni az ember, a tudomány által. (Ennek már vannak jelei, lásd: kvantumfizika a maga megmagyarázhatatlan jelenségeivel)

A hitetlenek egy dologban tévednek nagyot: azt gondolják, hogy van véletlen. Pedig véletlenek nincsenek. Amit a hitetlen szerencsének, vagy szerencsétlenségnek nevez, az valójában valamilyen transzcendens erő beavatkozása.

Persze ha valaki így gondolkozik, azt a hitetlen egyből bolondnak, birkának, idiótának nevezi. Nembaj, egyszer majd mindenkinek felnyílik az szeme. Ezeket nem azért írtam le hogy elhidd, hanem hogy tudd, hogy ilyen is van.

Bizonyságot mindenki csak saját maga tud szerezni, tapasztalat útján. Azonban azt kell mondjam, hogy ne próbálkozz semmiféle szellemidézéssel, ne háborgasd őket csak azért hogy megbizonyosodj róla hogy valóban léteznek. Könnyen pórul járhatsz.

Ismertem ilyeneket, akik csak a "móka" kedvéért belementek ilyen dolgokba, később meg is bánták. Olyan dolgokat láttak amiket nem kellett volna... Az egyikük paranoiás lett, hangokat hall, és dolgokat lát, folyamatosan. Pl nem mer kádba fürödni, mert fél hogy belefojtják. A másikuk pedig alkoholhoz nyúlt, mert csak így tud lenyugodni, meg elaludni esténként. Alkohol nélkül valószínű régen diliházba lenne, de így most csak egy alkoholista, akiből a "pia beszél". Előtte mindketten normális emberek voltak.

Isten nem véletlenül alakította úgy a dolgokat hogy csak kevesen tudják hogy valóban léteznek. Az ősi kultúrákban is csak a sámánok voltak azok, akik valóban látták is őket. Nem véletlenül. Nem mindenki képes elviselni a "nyomást"...

Mindezt azért írtam le, hogy többen legyenek akik hisznek, és kevesebben akik azt gondolják hogy csak amit látnak és tapintanak, a falak, a bútorok, stb... az a valóság. A hit elég.

Végül, egy idézettel zárom soraimat, Jézustól:

"Boldogok akik nem látnak és hisznek."

2009. dec. 23. 17:30
 9/18 anonim ***** válasza:
61%
én nemrég láttam egy szellemet. öreg volt és fekete öltönyben volt és integetett nekem. kb pár másodprcig láttam. meg sem tudtam szólalni az ilyedségtöl . ja és lebegett a levegőben. azóta is félek otthon egyedül lenni.
2009. dec. 23. 17:35
 10/18 anonim ***** válasza:
33%
ha léteznek akkor SZARJ!! MERT HA KINYIFFANTASZ EGY BOGARAT SEJTET VAGY BÁRKIT AKKOR ELJÖN ESTE HOZZÁD ÉS MEGTOSZ... AHOGY A JETI IS!!!
2009. dec. 23. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!