Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek mi a legjobb...

Szerintetek mi a legjobb módja annak, hogy megismerjem önmagam?

Figyelt kérdés
Sokszor van úgy nálam, hogy ha egy társaságban vagyok, gyakran keverem a humort a szemtelenséggel, vagy nem tudom, hogy elsüssem a poént, amit gondolok... Szóval nem tudom, hogy a többiek hogy fognak reagálni rá. Mert néha röhögnek rajta, néha meg azt meg azt mondják: de sz@r! Valamikor direkt nem röhögnek rajta csak azért, mert én mondtam. Azt szeretném elérni, hogy a többiek valamilyen szinten bírják a stílusomat, de ne csak valamilyen törvénytelen cselekvésért cserébe. Pl.: "ha eljössz verekedni, nem közösítünk ki a csapatból". Igaz, ez már a befolyásolás határán van... és sokszor ha egy társaságban vagyok, mindig bizonytalan vagyok, mert ha egy olyan témáról beszélgetnek, amihez én nem értek, vagy amiről nem tudok, nem tudok, mit hozzászólni és ez nagyon idegesítő! Ha valamit mégis hozzászólok, akkor az biztos hülyeség és rajtam fognak röhögni... Ezek szerintem azért vannak, mert nem ismerem eléggé önmagamat. Ezért kérem a segítségeteket, hogy adjatok tanácsokat ennek módjáról. Előre is köszönöm a segítségeteket!

2014. ápr. 20. 12:03
 1/2 anonim válasza:
szerintem ennek inkább az érzelmi intelligenciához van köze, hogy nem mindig tudod, milyen érzelemre hogyan reagálj és mások ezért félreértik amit szeretnél mondani vagy éppen nincsenek olyan hangulatban :/ ajánlom neked a testbeszéd c. könyvet, ha egy kicsit jobban odafigyelsz arra, hogy mások milyen hangulatban vannak és (akár a könyv vagy saját tudás alapján) tudod, hogy pl pisti keresztbe teszi a karját és morog ha a sajtról van szó akkor nem kezdesz el a sajtról beszélni. a másik egy jó kis beszélgetés egy közeli baráttal aki tényleg a képedbe mondja az igazat, az segít :) hát remélem tudtam segíteni valamit
2014. ápr. 20. 14:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, voltak barátaim, akik sokszor képembe vágták az igazat, csak sosem tudtam tartósan változtatni a helyzeten. Egy darabig változott, aztán újra visszaállt...
2014. ápr. 20. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!