Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vannak rajtam kívül itt...

Vannak rajtam kívül itt olyanok akik sokat gondolnak az öngyilkosságra? Szerintetek kilátástalan megoldhatatlan helyzetekbe elfogadott? Ti hogyan követnétek el ha idáig jutnátok?

Figyelt kérdés

2014. márc. 26. 19:59
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Elárulnád mi követtél el, hogy nem tudsz magadnak megbocsátani kíváncsi lennék rá persze csak, ha nem haragszol?
2014. márc. 27. 18:27
 32/39 A kérdező kommentje:
Ne haragudj azt nem szeretném elmondani.
2014. márc. 27. 20:33
 33/39 anonim ***** válasza:

Akkor hogy ilyen megvilágításba tegyük a dolgokat:

Először is: te menekülni próbálsz.

Még pedig azért próbálsz menekülni, mert a bűntudatoddal szembenézni egy gyötrelem. Elszámolni a múlttal egy teljes önmegtagadást kíván. Majdnem olyan, mint ha meghalnál.

Miközben a képletes halál elöl kibúvókat keresel, azzal hitegeted magad, hogy a tényleges fizikai halál majd könnyebb lesz. Na ebben tévedsz.

Ha a múltaddal elszámolni, a bűneidet beismerni, a bűneid áldozataitól bocsánatot kérni, a károkat helyretenni = "kicsit meghalni" sem vagy hajlandó / képes, akkor hogyan is jössz olyan komoly dologhoz, mint a tényleges halál?

Mint mondtam, a halál a totális önmegtagadás. Komolyan készülni kell rá. Amikor erre azt tettem hozzá, hogy osztogasd el a fizikai javaidat, nagyon sekély voltam. A vagyon, a pénz semmi: készülj fel a tényleges halálra azzal, hogy szembenézel a képletes halállal, és megtagadod önmagadat.

Ha elszámoltál a múltaddal, megtagadtad a bűneidet, és utána is meg akarsz halni, akkor azt még mindig megteheted.

2014. márc. 28. 05:27
 34/39 A kérdező kommentje:
Nem menekülni akarok csak amiért érdemes volt élnem az hirtelen szertefoszlott miattam, meg teljesen ellehetetlenedett az egész életem nem akarom folytatni hasónló helyzetbe lévők véleményét várom.
2014. márc. 28. 22:41
 35/39 anonim ***** válasza:

Most komolyan, mit vársz a hozzád hasonló helyzetben levőktől??? Azt, hogy együtt érezzenek veled, és megerősítsenek abban, hogy az öngyilkosság az nem a menekülés egy formája? Esetleg ajánlják fel neked, hogy segítenek benne? Közösen öljétek meg magatokat? Esetleg valahogy egymást öljétek meg, nehogy már beleszóljon az a k.va életösztön???

Akkor már csináld rendesen. Alapíts egy szektát, és szervezz tömeges öngyilkosságot.

2014. márc. 30. 09:51
 36/39 anonim ***** válasza:
Oké. És mi volt az, amiért érdemes volt élned, de miattad szertefoszlott?
2014. márc. 30. 09:53
 37/39 A kérdező kommentje:
Nem szeretném részletezni. De tényleg minden jó dolog hirtelen tönkrement az életemben egy hibám miatt és elegem van az egészből ki akarok szállni.
2014. márc. 31. 01:32
 38/39 anonim ***** válasza:

Ne is nekem részletezd, hanem magadnak, hogy mi az a "minden", ami egyetlen hiba miatt "hirtelen" tönkrement. Meg amire nincs esély mondjuk a további 20 éven belül bármikor.

Szeretem, amikor tizen- huszon-évesek olyanokat mondanak, hogy "értelmetlen az életem", meg hogy "ez életem legrosszabb napja", meg hogy "az egész életem csupa szenvedés", mármint mind a kb húsz éve. Közben mondjuk a 80 éves nagyapjuk meg csak néz kerek szemekkel, miről beszél ez a csecsemő, mint ha látta volna már, mi az élet.

Hát, az élet egyvalami biztosan nem: körhinta, hogy csak úgy "kiszálljon" az ember.

2014. márc. 31. 14:54
 39/39 anonim ***** válasza:

Pedig egy valakiben legalább meg kellene bíznod, akátr az apád az, akár a kedvenc tanárod, akár a pszichológusod, akár a gyóntatópapod, mit bánom én.

Segítene letenni a terheidet.

2014. márc. 31. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!