Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem az vagyok aki lenni...

Nem az vagyok aki lenni szeretnék. Ti is éreztetek már hasonlót?

Figyelt kérdés

Úgy érzem nem olyan vagyok, mint amilyen szeretném, hogy legyek. Megnéztem a Facebook-os oldalamat és az Instagram profilomat is, és nem az tükröződik róluk, amit szeretnék. Egyik ismerősöm profilja és élete sokkal jobban tetszik. És nem tudom hogyan változtassak, hogyan legyek olyan lány, mint amilyen ő.. Persze ez most csak így rám jött, egyébként tök jól el vagyok, lehet ez is a kamaszkor velejárója.. De mégis, most úgy érzem boldogtalan vagyok, és ilyenkor magamban keresem a hibát.

Nektek is szokott ilyen érzésetek lenni? Hogyan tudtok változtatni ezen?

16L

2014. márc. 23. 19:15
 1/6 anonim válasza:
Egy nagyon jó tanács: kívülről minden szebb, a szomszéd kertje mindig zöldebb. Neki is vannak problémái, félelmei, biztos van amit nem szeret magában. Min szeretnél változtatni, milyen szeretnél lenni? 16 évesen még nagyon fiatal vagy és nagyon sokat változhatsz. De mindenképpen magadat próbáld megtalálni és ne egy másik életét leutánozni, mert sosem leszel boldog.
2014. márc. 23. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Én sűrűn érzem ezt. Mármint nem pont ezt. Leírom, hogy mit.

Én nem szeretem magam. Nem szeretem a jelenlegi személyiségem. Szeretném elérni, hogy olyan legyek, akit elfogadhatok. Szeretnék megfontoltabb lenni, szorgalmasabb, kevésbé gyerekes, de nem apatikus.

Te valószínűleg nem pont erre gondolsz, de én is szeretnék valaki másra hasonlítani. Nem akarok ilyen ragaszkodó és érzékeny lenni. Sok mindenben szeretnék változni.

Kérlek fejtsd ki bővebben, hogy te milyen vagy, és milyen szeretnél lenni.

2014. márc. 23. 19:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy vagy nincs elég önbizalmam, vagy túlságosan meg akarok felelni másoknak, és ezmiatt szorongok. Így nem merek nyitni mások felé. Pl. az edzőteremben (ahova járok már 2 hónapja) még nem tudtam kialakítani senkivel egy szorosabb viszonyt. És ezért magamat hibáztatom. Már a legkisebb hibánál is egy senkinek, egy lúzernek érzem magam, és rögtön arra gondolok: "úristen, most biztos azt hiszik hogy egy nyomorék senki vagyok".

Beválallósabb, szabadabb szeretnék lenni. És mivel most nem az vagyok, és nyílván, nem ezt tükrözik az internetes oldalak sem (facebook, instagram stb.) rólam, ezért tök depis vagyok.. Bezzeg mások azt az életet élik, amit én is szeretnék.. És erre vagyok picit irigy :(

Nem tudom hogyan változtassak ezeken a dolgokon..

2014. márc. 23. 19:58
 4/6 anonim válasza:
Miért kellene neked kapcsolatot teremteni az edzőteremben? egyáltalán, miért kell az edzőteremben "barátkozni"? Nem edzeni jársz? Amiről te írsz, hogy meg akarsz felelni másoknak, nagyon is igaz. Ezt szerintem úgy győzheted le, ha nem foglalkozol vele,hogy milyennek kellene lenned, hanem azzal foglalkozol, hogy valójában milyen vagy. Csak azért valamilyenné válni, mert azok az emberek népszerűek nem biztos,hogy járható út.
2014. márc. 24. 08:40
 5/6 anonim válasza:
Azt írod, hogy szabadabb szeretnél lenni. Nem a megfelelési kényszer alól szeretnél megszabadulni? Először is önbizalomra van szükséged, és szerintem kicsit a felfogásodon is változtatni kell. Nem vagy nyomorék, és nem vagy lúzer... Senkinek sincs joga a másikon ítélkezni, bármi miatt is. Ha hibázol, az csakis a te dolgod.
2014. márc. 24. 08:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát, nem is tudom.. Igazad van, persze. De azért irigylem azokat a lányokat akik beállnak a terem elejére az edzővel szemben, mert nem félnek a megnyilvánulástól, attól hogy mindenki őket figyeli..

Plusz ha hirtelen hozzám szól valaki, leblokkolok.. És ilyenkor mindig visszagondolok arra, hogy mit kellett volna mondanom ahelyett, amit valójában mondtam, és ilyenkor is magamat hibáztatom. Szóval tök rossz :\

Ti hogy szereztetek önbizalmat?

2014. márc. 24. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!