Miért mondja ezt nekem mindenki? Magyarázza el valaki légyszi!
Hogy van-e értelme az életnek? Nos, ha én ezt tudnám, nem lenne értelme miért élnem. Az ismeretlen izgalmasabb. Megmondanák születésedkor, hogy te erre vagy hivatott, mi értelme lenne bármit is csinálni?
17/L
I. Huhh... azért mondják neked, mert az látszik rajtad, hogy boldogtalan vagy. Azért vagy boldogtalan, mert még keresel, és éppen ezért érzik jól többen magukat a társaságodban.
II. Te vagy az, akinek nem természetes, hogy miért szeret az ember. Hát nekiállsz, és megkeresed a választ. Módszeresen, alaposan.
Te vagy az, akinek úgy egyáltalában véve nem természetesek és magától értetődőek a dolgok. Itt is nekifogsz, és felgöngyölíted őket. És hát... ez a keresés olyan lesz, mint anno az alkímia. Sok érdekes dolgot találsz keresgélés közben, amik mellett sokan elmennének.
Ezek többnyire válaszok testi/leki/szellemi vonatkozású kérdésekre. Ezek a válaszok általában érdeklik az embereket, és hát... szeretnek a közeledben lenni.
III. Te tudod magadról mindezt. Képességeidre gondolataidra meglátásaidra úgy tekintesz, mint a dolgok minimális szintjére, így aztán a megfigyelő éned nem igazán tudja hova tenni a téged ért dicséreteket, ami persze nem zárja ki azt, hogy egy időben ugyanez a belső éned önbecsülését legyezgesse. De mivel mindig is a megfigyelő énedet tartottad hitelesnek, ezért kívülre már inkább a 'nem hiszem, hogy ennyit érnék' interpretáció nyilvánul meg.
Nagyjából így hangzik a konkrét válasz a kérdésedre.
És még valami.
Az, hogy emberek miért hagynak el egy másik embert, az egy olyan tág téma, hogy értelmetlen lenne erről akár csak elkezdeni is a beszélgetést.
Többnyire a 'megkapták, amit akartak, és nem remélhetnek tőled többet' effekt lép életbe.
Illetőleg... az emberekről csak annyit, hogy Pirénei Biasz (aki nem mellesleg a Hét Bölcs egyike) egy szép napon kiruccant barátjával Delphoiba az Apollón templom közelébe. A legidősebb pap fogadta őket, majd megragadta az alkalmat, s kérte őket, vésne egy elmés mondást a templom falába. Biasz reszkető kézzel leírta: "Az emberek többsége rossz."
Hülye Mátrix hülye közhelye: nincsen kanál. Tényleg nincsen. Annyi hatalmad van mások felett, amennyi magad felett van. És akkor sem másokat befolyásolsz, hanem csak magadat - mert a dolgok itt bent dőlnek el.
Na már ennyi az észosztásból... minek írtam én ezt le? >.>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!