A családomon kívül nincs senkim, évek óta nincsenek barátaim és sosem mozdulok ki! Mit tehetnék?
Kedves Kérdező!
Nem vagy egyedül. Én is átéltem ezt. Sőt, a mostani helyzetem se különbözik sokban a tiédtől.
Otthon vagy. Nem csinálsz semmit. Nincs motivációd. Nincs kedved semmihez. Mégis szükséged van valakire. Szükséged van arra, hogy valaki szeressen és támogasson.
Nos, ha folytatod azt amit most csinálsz - azaz gyakorlatilag semmit - akkor ez nem is fog változni. Össze kell szedned magad! Tanulj, képezd magad! Csak válassz valamit, ami érdekel és tegyél meg mindent, hogy jó legyél abban, amit csinálsz. Légy te a legjobb!
Majd lesznek barátaid, akiknek hasonló az érdeklődési köre, de kezdened kell valamit az életeddel.
Igazából talán semmi hatása nem lesz ennek a válasznak. Lehet, hogy el se olvasod, ezért nem írok többet, de ha szeretnéd, én segítek neked.
Ha érdekel, írj.
Én nem mondtam, hogy járj suliba, bár helyesnek tartom, hogy szeretnél. Én azt mondtam, hogy tanulj. Ha előre megtanulsz mindent, akkor a suliban cool leszel. Majd tudsz mindent, és akkor mindenki azt fogja gondolni rólad: "Wow, this guy is a fken beast dude", és erre te: "Yea, yea whatever".
Csak olyan nehéz motivációt szerezni. Én mindig azt hittem, hogy képes vagyok mindenre, és most is ezt gondolom, de valahogy most semmi nem megy. Pedig tudom, hogy csak rosszabb lesz, ha nem szedem össze magam, és én minden nap próbálom, de nem megy.
Ok, most nem rólam van szó. Szedd össze magad. Minden nap csinálj valami hasznosat. Minden nap foglalkozz azzal, amit majd tanulni szeretnél vagy csinálni életed hátralévő részében. Minden este azzal a gondolattal feküdj le, (vagy amikor lefekszel, én kb. délben szoktam) hogy "Ez az. Ma is tanultam valamit." Talán csak ez mondatot, de az egy kulcsmondat, egy alaptétel, amit minden nap használhatsz, és majd elmondhatsz kis tanítványaidnak, ha mester elszel abban,a mit csinálsz. Például kertész leszel (mert miért ne lehetnél nagymester kertész?) És ma megtanulod, hogy a nadragulya magokat mindig pontosan 15 cm mélyen kell elültetni, hogy optimális eredményt érjünk el. "Látjátok srácok? Ezért vagyok én a legjobb nadragulyatermelő a világon."
Lehetsz 60 évesen is pénztáros, takarító vagy wc-s néni, de lehetsz a világ legjobb nadragulyatermelője is. Ok, lehetsz a legjobb wc-s néni is, de azért ha választani kell, én inkább nadragulyát termelnék.
Csak dedication kell és hard work. Just do it. Minden nap csinálj valamit, ne add fel. Meg tudod csinálni. You are awesome!
Ui: Abban se vagyok biztos, hogy a nadragulya egy növény? Létezik egyáltalán ilyen szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!