Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen nehéz...

Miért vagyok ilyen nehéz felfogású?

Figyelt kérdés

nem értem, illetve nemtudok mit kezdeni azzal amit mondanak, és a múltba gondolkozom,

van egy szituáció, akkor se a jelen jön le hogy mit kéne csinálni inkább elemzem a dolgot hosszú ideig.

sokszor nem értem az összefüggéseket.. mi miért történik, vagy csak késöbb esik le.

Ha valakivel beszélek akkor is hallgatom, amit mond és közbe-utána gondolkozom h mit mondott... s tudatosan probálok normális választ adni, de úgy azt is h keresgélnem kell a szavakat a fejembe.

levan lassulva a felfogásom ez egy annyira berögzült séma. olyan mint a beszivottság állapot.. minden késöbb jön és lassan esik le, mig összeáll a kép

nagyon rosz mert megneheziti az életem, emberekkel való kapcsolat tartásban.. Nincs erre valami magyarázat ? napi szinten olvasok, rejtvényezni is kezdtem, meg mozogni.

nemértem, egyeseknek miért olyan gyors felfogásuk,h mindig éles eszük van hogy bármilyen témát gyorsan tudnak váltani, meg bármit azonnal megtanulnak

2014. márc. 5. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne dőlj be az első benyomásoknak. Ezek a slágfertig emberek olyan gyorsan közlik mondanivalójukat, hogy a hallgatónak esélye sincs a gondolkodásra, a hallgató csak tátja a száját, de míg az elmondottakat szeretné megérteni, addigra a másik már el is mondta, amit mondott. Többnyire ezek az eszmefuttatások felszínesek és teljesen hamis végső megállapításokat tartalmaznak. Nem baj az, ha az ember előbb alaposan meggondolja, mit is mond. Ez nem lassú, hanem megfontolt gondolkodásra mutat.
2014. márc. 5. 21:11
 2/3 A kérdező kommentje:
hmm.. nemrég voltam egy tréningen, ott is ezt tanitották mondták hogy tökmindegy mitmondok lehet logikátlan is... De ez nekem annyira nem természetes dolog, nemtudok befogadni új dolgokat, és főleg az h összevissza beszéljek mindent ahogy jön.. Lehet hogy igy megfontolt, de tapasztalataim szerint hátrány mert mindig mindenki első akar lenni,mind dumájával meg gyorsasággal, h lebeszélje a másikat, és nemtudják ezt a lassuságomat hova tenni csak esetleg hülyének tétovának nézni vagy cikizni. elég hátrány ez igy. de ha lenne valami tuti megoldás jólenne, akár az h befogadóbb nyitottabb legyek
2014. márc. 5. 21:28
 3/3 anonim válasza:
Azert, mert egy csicska vagy!!! Tapasztalatbol beszelek 28F
2017. nov. 19. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!