Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy gondolod, hogy eleget...

Úgy gondolod, hogy eleget teszel egy szebb, jobb, egészségesebb, értelmesebb jövő megteremtésének kezdetéhez?

Figyelt kérdés

Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak? Szelektíven gyűjtöd a szemetet? Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? Dohányzol? Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, magas fűtés közben szellőztetés, a lapok mind2 oldalát használod?!) Egy héten hányszor eszel húst? Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? Energia takarékos égőket használtok?

Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) És még sorolhatnám..

2009. dec. 10. 18:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Utsó

Vicces és legalább őszinte.

Szeretjük...

2009. dec. 15. 00:41
 22/30 anonim ***** válasza:

Szerintem a magam szintjén megteszem, amit lehet, ám ez olyan dolog, mint a lakótelepünkön a kutyagumi...

Van 20 kutyás a 200-ból, akik fölszedik maguk után, és ez a 20 folyton belelép a másik 180 kutya kakijába, miközben fölszedi a sajátjáét...

Remélem értitek mire gondolok.

Egyébként a greenpece-t támogatom.

2009. dec. 15. 10:26
 23/30 anonim ***** válasza:

1. oldalról vagyok az egyik válaszolo :D (aki olyan hosszan és részletesen fejtegette a dolgokat lsd. ecet, minőségi cucc, saját készítésű dolgok :D)

Azért írtam én is ilyen alap dolgokat, hogy észrevegyék az ide betévedő emberek magukat ... ha csak egy kicsit változtatnak a szokásaikon, már az is valami... és direkt nem írtam a napkollektort, a szürkevizet meg a szélenergiát, mert arra lehet mondani hogy "persze mert a gazdagok kiváltsága"

inkább a háztartási praktikákat választottam és írnék még pár dolgot...szerintem ezek is hasznosak...

- nálunk van veteményes, gyümölcsfákkal...a rendszeres gondozást meghálálják a növények ezért a termés általában mindig bőséges :D a termést feldolgozzuk...lesz belőle dzsem, lekvár, savanyúság...stb így nem kell ezeket a boltban megvenni...ha az üveg kifogyott elmossuk és újra eltesszük hogy jövőre is abban legyen a lekvár :D nekünk ez így jó, tudom mit eszek ... a lusta ember meg egye a szemetet

- az állatokkal is így van...vannak baromfik ők adják a tojást, húst...emellett vannak nyulak, ezért ezeket (tojás, hús) csak nagyritkán kell boltba venni. egyébként egy héten 1X eszek húst. Egyszer ettem Tescoban sültcsirkét...na többet SOHA...nem is csirke íze van. Fúúúj...Hamburger, Hotdog, zacskósleves meg egyéb ilyen szemetet sem szeretem...sőőőt a Colát és a szénsavas üdítőket se nagyon iszom meg...az ásványvízből is csak a rózsaszín kupakosat :D

- nagy hobbim a lomvadászat (milyen meglepő nem ? :D) az emberek olyan dolgokat dobnak ki amiről nem is tudják hogy mennyire értékes.(na itt nem arra kell gondolni hogy az lomtalanításkor az útszélén guberálok :D hanem lomipiac, zsibvásár, internet ) általában a felújítást igénylő cuccok érdekelnek, de ha valamiben látok fantáziát akkor azt is viszem :D (valamire jó lesz alapon :D) Általában ha kész vannak túladok rajtuk, de van egy-két darab ami nálam lelt otthonra :D

- karácsonyfánk műfenyő :D na nem a bóvlira kell gondolni. lehet igen szép műfenyőt is venni amiről senki meg nem mondja hogy mű :D ha valaki meg ragaszkodik az igazihoz, az vegyen földlabdásat, aztán majd ültesse ki.

- szaloncukrot is magam készítem

- bevásárláskor mindig viszek magammal kosarat vagy vászontáskát, így nem kell műanyag szatyrot kérnem.

- mielőtt kidobok valami csomagolást mindig megnézem, lehet e még valamire használni...pl. joghurtos, tejfölös dobozba majd tavasszal lehet palántát ültetni.

- sört ha veszünk, visszaváltható üvegeset veszünk. Drágábbnak látszik, de nem az...hosszabb távon sokkal jobban megéri.

- ha megjelennek a rovarok a lakásban, eszembe sem jutna rovarírtót használni...legyek ellen ott a légycsapó :D hangyák ellen meg a sütőpor...

- légfrissítőt se használunk, ott van helyette az illoolaj vagy egyszerűen a szellőztetés :D

- és valahogy nálunk nem kérdés hogy éjszakára nem hagyunk semmit sem készenléti állapotban és energiatakarékos égőt használunk, az elemet és a gyógyszert meg leadjuk ha nem kell.

És ezek nekem nem fáradtságot jelentenek, hanem nálunk ezek mindennapos dolgok...nekem ez a természetes...

2009. dec. 15. 17:26
 24/30 A kérdező kommentje:
Hát egészségetekre
2009. dec. 15. 18:46
 25/30 anonim ***** válasza:

Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak?

NEM, UTÁLOM AZ ILYEN POJÁCASÁGOT.

Szelektíven gyűjtöd a szemetet?

ADDIG TETTEM EZT, AMÍG NEM LÁTTAM A SAJÁT SZEMEMMEL, HOGY ÖSSZEÖNTIK.

Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval?

NEM, CSAK AUTÓVAL VAGY GYALOG. AUTÓ=PRESZTÍZS (NÁLAM)

Dohányzol?

NEM

Pazarlod az energiát?

NEM, IGYEKSZEM TAKARÉKOSAN BÁNNI VELE.

Egy héten hányszor eszel húst?

AHÁNYSZOR JÓLESIK

Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját?

NEM. ELVBŐL.

Szoktál szemetelni?

NEM, ERRE KÉNYESEN ÜGYELEK.

A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre??

IGEN

Energia takarékos égőket használtok? RÉSZBEN

Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?)IGEN

Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) MEGVÁLOGATOM KINEK, DE IGEN

2010. jan. 8. 21:44
 26/30 anonim ***** válasza:

*Nem járok, és nem vagyok tag.

*Amennyire a környéken van lehetőség, igyekszem.

*Kisváros, kis távolság, gyalog járok (7km-en belül)

*Nem hagyom égve a lámpát, bekapcsolva valamit, amit nem használok

*Nem dohányzom, és igyekszem lebeszélni azokat, akik igen

*hiába fűtünk, friss levegőre szükség van, ha nem akarunk betegek lenni, igen. Fával fűtünk, de szellőztetni kell, nem energiapazarlás. Sokkal inkább az, ha rossz a szigetelés.

*művészeti suliba járok, nem minden lap mindkét oldalát lehet kihasználni. Egyébként igyekszem

*heti egy-két alkalom (a hal minek számít?)

*mifelénk a hajléktalanok ételt nem fogadnak el, csak pénzt, amit piára lehet költeni

*szórólapot nem szoktam elfogadni, ha mégis jut, csak a kukában végzi, vagy felhasználom művészeti célra

*a régi ruhákat elrakjuk, mert néha még jól jöhetnek

*vannak olyan égőtestek, ahol nem jó az energiatakarékos égő. (iskola, UV-lámpa és fotóműtermi lámpák)

*Elég sok könyvet olvasok, vehetne rólam mindenki példát! Erre büszke vagyok. Tavaly 200 kötet fölött olvastam.

*Sajnos, pénzben is. Azóta sem láttam vissza egy részét annak, hülye naivitás.

És még egy, ha érdekel, nem járok gyorsétterembe, nem iszom szénsavas üdítőt, édesítőszeres dolgokat, és hetente legalább kétszer tornázom.

Mindent megtudtál rólam-

2010. jan. 9. 10:53
 27/30 A kérdező kommentje:
Persze, hogy kell szellőztetni, de előtte le kell csavarni a fűtést kiszellőztetsz és utána vissza lehet kapcsolni.. De csak azért kérdeztem ezt, mert barátnőméknél voltam, volt vagy 40 fok és elkezdtek szellőztetni, úgy, hogy le se vették a fűtést és vagy fél órán keresztül nyitva voltak az ablakok.. Utána becsukták és persze a kertet fűtötték kb. Meg rá 2 percre ismét 40 fok lett és megint szenvedtek..
2010. jan. 9. 11:32
 28/30 anonim ***** válasza:

Járok-e tüntetésre: MÉG nem.

Beléptem-e a GP-be: MÉG nem.

Szelektíven gyűjtöm-e a szemetet: az égethető hulladékot eltüzelik a szüleim,a palackokat külön gyűjtjük,a konyhai hulladékot megeszik az állataink.

Tk kontra kocsi: Tk,csak a nővéremnek van kocsija és ritkán utazok vele.

Dohányzok-e: nem.

Energiapazarlás: nem.

Húsevés: körülbelül olyan 4x-5x,de ez a szüleimtől függ.

Csövesek: nem adok pénzt. a kajámat nekik adnám,de akkor meg elküldenek a p-csába.

Szemetelés: soha.

Ruhagyűjtés: nem dobom ki a ruháimat hanem félreteszem amit kinövök,ami pedig menthetetlenül szétszakad azzal a háztartásban törölgetünk,takarítunk.

Energiatakarékos égőket használunk-e: igen.

Könyveket olvasok-e: körülbelül 4-5-öt egy hónapban mert imádok olvasni.

Segítek-e ha megkérnek valamire: feltétlenül.

15/L

2010. jan. 9. 12:49
 29/30 A kérdező kommentje:
Valamilyen szinten egyet értek a csöves fóbiáitokkal.. De Én is ugyan úgy pesten közlekedek, mégis amikor kérnek pénzt, és tudom, hogy nincs nálam, vagy látszana rajta, hogy csak a piára kell megkérdezem, hogy kaja nem jó e? És nagyon sokszor van amikor szinte hálásabbak a kajáért mint ha adnál neki 10 forintot. Meg úgy gondolom, hogy 10-20 forintba nem halsz bele, ha 1x-1x adsz valakinek. Mert nem ritkán látom, amikor leejtik a 10-est az emberek és nem veszik fel, mert annyiért nem fognak lehajolni..
2010. jan. 10. 14:26
 30/30 anonim ***** válasza:

Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak?

Csak fogok.

Szelektíven gyűjtöd a szemetet?

Igen

Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? soha nem is lesz autóm.

Dohányzol? soha ki se próbáltam.

Pazarlod az energiát? nem

Egy héten hányszor eszel húst? vegetáriánus vagyok.

Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? nem kaját hanem pénzt meg cigit kér, ezért nem adok.

Szoktál szemetelni? Nem

Szoktatok könyveket olvasni? Könyvtár, 5 éve nem vettem könyvet.Ha kérnek segítesz? ellenszolgáltatás nélkül.

Aki meg nem bír sötétbe aludni, az ne nézzen 10évesen horrort. Én szemkötővel alszom, mert a világosság zavar.

2010. jan. 11. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!