Úgy gondolod, hogy eleget teszel egy szebb, jobb, egészségesebb, értelmesebb jövő megteremtésének kezdetéhez?
Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak? Szelektíven gyűjtöd a szemetet? Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? Dohányzol? Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, magas fűtés közben szellőztetés, a lapok mind2 oldalát használod?!) Egy héten hányszor eszel húst? Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? Energia takarékos égőket használtok?
Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) És még sorolhatnám..
Akkor én gazdag vagyok???
De jó hír.
Kár h eddig nem vettem észre.
Szóval ha 2 szemetesem van meg nem költök cigire vagy adok egy zsemlét egy csövesnek és kikapcsolom éjszakára a tv-t és elolvasok egy könyvet(van könyvtár is) és megkérdezem a szomszédot h hogy van akkor ez a gazdagság ???
Hát igen.A lelki gazdagság.!!!
Látjátok csak ezt az egy kifogást tudtátok találni és most ezt fogjátok majmolni, hogy ez a gazdagok kiváltsága! Hát szerintem meg, rohadtul nem kerül pénzbe az, hogy levidd a szelektív gyűjtőbe az üveg, műanyag, papír, fém hulladékot. Szerintem nem kerül pénzbe, hogy nem veszel cigit. Szerintem neked nem kerül pénzbe, hogy a radiátor 5ös fokozat helyett csak 3son van, és nem 25°C-on hanem mondjuk csak 20-on.. Szerintem nem kerül pénzbe, ha lekapcsolod a lámpát, Szerintem nem kerül pénzbe, hogyha nem készenléti módba hagyod a tw-t. Szerintem 2-3x több szemét fér bele a kukába ha kiválogatod, a komposztálható és a szelektív szemetet. Szerintem nem kerül pénzbe, hogy elvidd vagy oda add a rokonodnak a már 3 éve kinőtt ruhád. Szerintem nem fáj és nem kerül pénzbe, ha nem eszel heti 7x húst.
Amúgy meg bármennyire is nézem a kertes házak 80%-ban nincs veteményes. Amikor nagyon sok zöldséget meglehetne termeszteni és pénzbe se kerülne. Ott vannak a gyümölcsfák amik adják a gyümölcsöt nem kerül pénzbe. Máris össze tudsz dobni valami finom salátát és nem ölsz meg mondjuk két disznót vagy kb. 100 csirkét meg vagy 2 Őzt, amit egy év alatt megeszel. Meg vagy 6-7 nyulat.
Vagy legalább annyival segítenéd a természetet és a saját életed, hogy megveszed a kb. 1000 Ft-os fa csemetét és elülteted. És az egész életében téged és az utánad létezőket fogja szolgálni. És én úgy gondolom, hogy hálát kéne adni a fáknak, hogy nem döglenek ki, imádkoznunk kéne minden nap, hogy ne mutálódjon valami olyan levél tetű, ami kiírtja őket. Mert ha nincs fa nincs levél, ha nincs levél nincs O2 Ha nincs O2 nincs élet. De úgy látom a 20-21. században mindenki egy önkéntes hullajelölt.
Jársz Green Peace tüntetésre, nem
legalább jelentkeztél tagnak? nem
Szelektíven gyűjtöd a szemetet? csak a palackokat gyűjtöm külön
Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? utálom a tömegközlekedést, mindenhova autóval megyek
Dohányzol? nem
Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, -igen
magas fűtés közben szellőztetés, folyamatosan
a lapok mind2 oldalát használod?!) nem
Egy héten hányszor eszel húst? minden nap 3X
Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? soha
Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) nem
A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? nem
Energia takarékos égőket használtok? nem
Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) A Cosmo és a Playboy könyvnek számít?
Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) nem segítek
Döntsd el te, hogy eleget teszek-e...
utolsó vagyok:
Szerintem neked nem kerül pénzbe, hogy a radiátor 5ös fokozat helyett csak 3son van, és nem 25°C-on hanem mondjuk csak 20-on..
..de majd a gyógyszerem pénzbe kerülne a reumámra, nálunk 28-30 fok van mindig :)
Szerintem nem kerül pénzbe, ha lekapcsolod a lámpát,
-nem szeretek sötétben lennni
Szerintem nem kerül pénzbe, hogyha nem készenléti módba hagyod a tw-t.
-nem fogok felkelni az ágyból, hogy kikapcsoljam, akkor sem ha ezzel 1000 életet mentek meg.
Szerintem 2-3x több szemét fér bele a kukába ha kiválogatod, a komposztálható és a szelektív szemetet.
-lusta vagyok
Szerintem nem kerül pénzbe, hogy elvidd vagy oda add a rokonodnak a már 3 éve kinőtt ruhád.
-a benzin nem kerül pénzbe???
Szerintem nem fáj és nem kerül pénzbe, ha nem eszel heti 7x húst.
heti 21, bocs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!