Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy gondolod, hogy eleget...

Úgy gondolod, hogy eleget teszel egy szebb, jobb, egészségesebb, értelmesebb jövő megteremtésének kezdetéhez?

Figyelt kérdés

Jársz Green Peace tüntetésre, legalább jelentkeztél tagnak? Szelektíven gyűjtöd a szemetet? Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? Dohányzol? Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, magas fűtés közben szellőztetés, a lapok mind2 oldalát használod?!) Egy héten hányszor eszel húst? Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? Energia takarékos égőket használtok?

Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) És még sorolhatnám..

2009. dec. 10. 18:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Ja és öko tisztitószereket használok és szeretem a bio ételeket is. :-)
2009. dec. 14. 18:55
 12/30 anonim ***** válasza:
ja és még annyi h bringát is gyakran használtam ameddig valami büdös p...szt el nem lopta!!
2009. dec. 14. 18:57
 13/30 anonim ***** válasza:
Csak sokszor ez az életmód a drágább is, csak a gazdagok luxusa...Solar panel a tetőn, fűtés forró lefúrt termálvízből stb...
2009. dec. 14. 18:59
 14/30 anonim ***** válasza:
Szal, ici-pici sznobéria aromája csak van...
2009. dec. 14. 19:01
 15/30 anonim ***** válasza:

Akkor én gazdag vagyok???

De jó hír.

Kár h eddig nem vettem észre.

Szóval ha 2 szemetesem van meg nem költök cigire vagy adok egy zsemlét egy csövesnek és kikapcsolom éjszakára a tv-t és elolvasok egy könyvet(van könyvtár is) és megkérdezem a szomszédot h hogy van akkor ez a gazdagság ???

Hát igen.A lelki gazdagság.!!!

2009. dec. 14. 19:07
 16/30 A kérdező kommentje:

Látjátok csak ezt az egy kifogást tudtátok találni és most ezt fogjátok majmolni, hogy ez a gazdagok kiváltsága! Hát szerintem meg, rohadtul nem kerül pénzbe az, hogy levidd a szelektív gyűjtőbe az üveg, műanyag, papír, fém hulladékot. Szerintem nem kerül pénzbe, hogy nem veszel cigit. Szerintem neked nem kerül pénzbe, hogy a radiátor 5ös fokozat helyett csak 3son van, és nem 25°C-on hanem mondjuk csak 20-on.. Szerintem nem kerül pénzbe, ha lekapcsolod a lámpát, Szerintem nem kerül pénzbe, hogyha nem készenléti módba hagyod a tw-t. Szerintem 2-3x több szemét fér bele a kukába ha kiválogatod, a komposztálható és a szelektív szemetet. Szerintem nem kerül pénzbe, hogy elvidd vagy oda add a rokonodnak a már 3 éve kinőtt ruhád. Szerintem nem fáj és nem kerül pénzbe, ha nem eszel heti 7x húst.

Amúgy meg bármennyire is nézem a kertes házak 80%-ban nincs veteményes. Amikor nagyon sok zöldséget meglehetne termeszteni és pénzbe se kerülne. Ott vannak a gyümölcsfák amik adják a gyümölcsöt nem kerül pénzbe. Máris össze tudsz dobni valami finom salátát és nem ölsz meg mondjuk két disznót vagy kb. 100 csirkét meg vagy 2 Őzt, amit egy év alatt megeszel. Meg vagy 6-7 nyulat.

Vagy legalább annyival segítenéd a természetet és a saját életed, hogy megveszed a kb. 1000 Ft-os fa csemetét és elülteted. És az egész életében téged és az utánad létezőket fogja szolgálni. És én úgy gondolom, hogy hálát kéne adni a fáknak, hogy nem döglenek ki, imádkoznunk kéne minden nap, hogy ne mutálódjon valami olyan levél tetű, ami kiírtja őket. Mert ha nincs fa nincs levél, ha nincs levél nincs O2 Ha nincs O2 nincs élet. De úgy látom a 20-21. században mindenki egy önkéntes hullajelölt.

2009. dec. 14. 20:41
 17/30 A kérdező kommentje:
Minden a te céljaidat, a te jó létedet szolgálja és el sem tudnád hinni, hogy mennyire nyereséges a nap panel stb. Lehet sokba kerül megvenni és felrakatni, de az neked vissza térül. Ellátja az egész házat villannyal, fűtéssel vagyis energiával amiért nem kell fizetned. Ugyan ott tartunk mintha építenél egy házat és bevezettetnéd a gázcsövet, és miután kész kiderül, hogy rossz helyre vezetetted és köttetheted át. Na ebből megvan a napelem. De ugye kellenek a kifogások. Igaz több ezer sőt több száz ezer forintot megtudnál spórolni egy év alatt, ha figyelnétek ilyen dolgokra. Nincs pénz kidobás, egészségesebb a környezet vagy ha nem is egészségesebb mégsem rontottál jobban a helyzeten. Na most ha lenen valakinek valami nagyon jó buzdító igéje, kérem írja meg. Mert ezt az oldalt sokan olvassák és ha csak pár (100) ember változtatna egy picit, máris mennyivel előrébb lennénk. Ez sem úgy jön mint a villám csapás, hogy jó rendben takarékoskodok de a következő számla csak 200FTtal kevesebb ezt kb. 1 év alatt megfigyelheted. Amúgy ha nem trágya mű ételeket ennétek ami tele van hússal akkor sokkal szebb lenne a bőrötök a hajatok a körmötök jobb állóképesség, nagy immunitás, kevesebb betegség, nagyobb tűrőképesség, erősebb idegrendszer. De mind ettől megfosztjátok magatokat. És a különböző belsőszervi elváltozásokról inkább ne is beszéljünk. De öljétek magatokat nyugodtan. Így minden nappal csak közelebb kerülsz az utolsó pillanatodhoz.
2009. dec. 14. 20:48
 18/30 anonim ***** válasza:
Én őszintén vállalom,hogy engem nem érdekel a környezet védelem,úgy ahogy van.Semmi előnyét nem látom annak,hogy csináljam,és annak se látom hátrányát,ha nem csinálom.. Az utcán nem dobálom el a szemetet,meg nem cigizek,meg ilyenek,de hogy szelektíves gyűjtesem a hulladékot??Tök felesleges az egész.Ugyan arra a szeméttelepre viszik,ugyan úgy,mintha nem szelektíven gyűjöttem volna.Mondjuk ha lenne szelektív gyűjtő a házunk mellett,akkor megvolna rá az esély,hogy úgy csináljam,de így?Sőt,az energiável se spórolok.
2009. dec. 14. 21:00
 19/30 anonim ***** válasza:

Jársz Green Peace tüntetésre, nem

legalább jelentkeztél tagnak? nem

Szelektíven gyűjtöd a szemetet? csak a palackokat gyűjtöm külön

Ha teheted inkább tömegközlekedéssel jársz, mint saját autóval? utálom a tömegközlekedést, mindenhova autóval megyek

Dohányzol? nem

Pazarlod az energiát? (fölösleges lámpa égetés, -igen

magas fűtés közben szellőztetés, folyamatosan

a lapok mind2 oldalát használod?!) nem

Egy héten hányszor eszel húst? minden nap 3X

Ha csöves oda megy hozzád adsz neki pénzt vagy kaját? soha

Szoktál szemetelni? ("Véletlenül" elhagyott cigicsikkek, szórólapok) nem

A már nem hordott ruhákat elszoktad vinni gyűjtő helyekre?? nem

Energia takarékos égőket használtok? nem

Szoktatok könyveket olvasni (mennyit, milyen gyakran?) A Cosmo és a Playboy könyvnek számít?

Ha kérnek segítesz? (Nem pénzügyek, csak meghallgatni, tanácsot adni) nem segítek

Döntsd el te, hogy eleget teszek-e...

2009. dec. 14. 23:58
 20/30 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok:

Szerintem neked nem kerül pénzbe, hogy a radiátor 5ös fokozat helyett csak 3son van, és nem 25°C-on hanem mondjuk csak 20-on..

..de majd a gyógyszerem pénzbe kerülne a reumámra, nálunk 28-30 fok van mindig :)

Szerintem nem kerül pénzbe, ha lekapcsolod a lámpát,

-nem szeretek sötétben lennni

Szerintem nem kerül pénzbe, hogyha nem készenléti módba hagyod a tw-t.

-nem fogok felkelni az ágyból, hogy kikapcsoljam, akkor sem ha ezzel 1000 életet mentek meg.

Szerintem 2-3x több szemét fér bele a kukába ha kiválogatod, a komposztálható és a szelektív szemetet.

-lusta vagyok

Szerintem nem kerül pénzbe, hogy elvidd vagy oda add a rokonodnak a már 3 éve kinőtt ruhád.

-a benzin nem kerül pénzbe???

Szerintem nem fáj és nem kerül pénzbe, ha nem eszel heti 7x húst.

heti 21, bocs :)

2009. dec. 15. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!