Miért hiányzik ennyire a gyerekkorom?
Miért nem tudok felnőni?
Ne izgulj, magyarorszagon ez teljesen elfogadott es normalis..... (kulfoldon nem)
Hellò. Nem tudom így, 4 évvel később hol tart az életed, de én is csak nemrégen ismertem fel valamit.
Ugyebár ismerjük a fősodor szajkózásokat?
Fel KELL(!) nőni. Nem.szabad a múltban élni, a múltba ragadni... stb stb.
A közhelyeket ismerjük. Ezzel kb mindenhol tele van a padlás. És kb annyira viszik előbbre az embert, mint evező a Titanicot.
Sokan a dogmák és a félelmen keresztüli frusztráció által hiszik, hogy na majd "jól összekapja magát" a másik.
A valóság az és erre én 40 felett jöttem rá, hogy az ember akkor ragad meg múltban, gyerekkorban, vagy pl mint én fiatalkorban, hogyha az jobb volt mint a jelen és a jelenünket nem tudjuk legalább olyan jó életminőségűvé tenni, mint a visszavágyott életszalaszunkat.
És ezen nem segít egyetlen sztereotípia vagy csernusi megmondóemberkedés.
Manapság sem a szülői nevelés sem a coaching sem az életgurus személyiségfejlesztés nem igazán a saját érdekeinkre rámutatva nevel, hanem inkább csak megfelelési kényszer generálásával. Ezzel viszont hosszútávon az a baj hogy nem leszünk vele önazonosak.
De a kérdésre visszazérve szerintem azért hiányzik a gyerekkorod amiért nekem a huszas éveim. Mert akkor jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!