Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Itt én vagyok az akinek...

Itt én vagyok az akinek nincsen igaza?

Figyelt kérdés
Most végeztem el egy pár hetes német nyelvtanfolyamot. Csoportos tanulás volt, de eleve a jelentkezettek nem egy szintem voltak. Ez már nem teljes kezdő volt, hanem az alapokat már kellett valamelyest tudni hozzá. Én ezt tudtam, de mégis lassúbb tempóra gondoltam, úgy képzeltem el, hogy majd mindent szépen lassan átismétlünk, de elég rohamléptekkel haladtunk. Engem ez zavart, mert volt amit most tanultam először. Meg az is zavart, hogy volt már aki kint dolgozott Németországban és már folyékonyan tudott beszélni. Nem én voltam a leggyengébb de közel sem a legjobbak közé sorolható. Engem kimondottan idegesít, ha kérdeznek tőlem valamit németül, vagy beszélni kell és mindenki ott vár meg néz rám, hogy mit mondok, utálok így nyelvet tanulni. Bár ragadt rám sok minden, meg úgy lehet jó nyelvet tanulni ha beszélek is, de nem szeretem ezt a sürgetést. Viszont már régebb óta járok magántanárhoz, ahol jól érzem magam, egyedül vagyok, nem kell másokra figyelnem, és ez a fajta tanulás jobban tetszik. A helyzet most az, hogy ahol befejeztem a németet, az a képzőintézmény most felajánlotta a csoportnak, hogy akit érdekel, tudnak olyan csinálni, hogy egy héten kétszer vagy háromszor lehetne menni, de ez már fizetősbe menne, és folytathatnánk tovább a tanulást. Ez olcsóbbra jönne ki, mint az, hogy én járok a tanárhoz egy héten egyszer. Már megbántam, hogy mondtam itthon, mert azt mondták jobban megéri így, hogy többször megyek kevesebbért, ami így igaz, de én jobban szerettem úgy tanulni mint régebben. És a saját pénzemből is ment. Csak most meg le lettem hurrogva, hogy értsem már meg, hogy jobban kijön, kevesebbet kell fizetni. Nekem meg ez rosszul esett, mert 23 évesen, ha egyszer én másképp akarom miért kell rögtön így mérgesnek lenni?
2014. febr. 2. 11:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

23 évesen szerintem meglehet hallgatni a szülők véleményét, de döntened neked kell. Ha kimondottan erőszakolósan mondják el a véleményüket (amolyan ez az én véleményem és ez kell, hogy a tiéd is legyen - sajnos pontosan tudom ez milyen), akkor pedig fokozatosan le kell róla szokni, hogy megkérdezd őket és/vagy egyáltalán nem komolyan venni azt, mintha a falhoz beszélnének.

Nekem is jobban bejönne a magántanár, nemcsak kényelmesebben érezném magamat, mint ahogy te is írtad, de valószínűleg gyorsabban és jobban is haladnék mint egy csoporttal, akkor is, ha az utóbbiba többet tudnék járni. A csoportosnál nem mindig rád figyelnek, zavarónak érezheted, ha valamit nem tudsz és ez veszi el a kedvedet stb. De ez egy egyéni vélemény, biztos vagyok benne, hogy van olyan, akinek csoportosan megy jobban. Neked viszont nem, szóval ebben a helyzetben félvállról kell venni azt a felesleges mérgelődést. Valamiért úgy érzem, hogy gyakrabban csinálják.

2014. febr. 2. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!